Son sahnede Ruhsar`in babasiyla kavustugu anda Veli`nin suclulugu ve masumiyeti aklina geliyir insanin ve goz yaslari biriktigi yerden gorevini tamamkamak ve arinmaya yardimci olmak uzere akiyor bosluga. 5 yildizi hak eden ve hikayeyi iyi anlatan bir basyapit.
Kıbrıs'lı bir yönetmenin bakış açısı ile Kıbrıs trajedisinin varoluş nedenlerinden köylülerin silahlandırılması ve akabinde gelişen nahoş olaylar anlatılmış. Karpaz yarımadasında çekilen film Derviş Zaim'in Cennet'i beklerken ve Nokta filmlerinin ardından çektiği üçlemenin sonuncusu. Film de Osman Alkaş(veli) ve Pori Avraam(anna) harika bir oyunculuk sergiledi. Osman Alkaş'ı daha önce Kıbrıs kanallarında yapmış olduğu programlarda seyretmiştim. Türkiye'de de Öyle bir geçer ki zaman dizisinde oynuyor. Çağan Irmak ve Derviş Zaim filmleri insanı izlerken bir garip hüzünlendiriyor. Yapımın eksiklerine gelirsek; rumca konuşmalar neden altyazı ile verilmemiş bir de figürasyon çok yetersiz olmuş. İzlenmesi fikir dağarcığımızı geliştirecek türden bir yapım.
Çok gerçekçi ve duygusal bir film. Kıbrısta askerlik yaptığım için bu güzel toprakları bir kere daha görmek güzeldi. Osman Alkaş ve Popi Avraam çok iyiydi. Derviş Zaim o dönemi çok güzel yansıtmış.
yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum, kendimi yüksek gördüğüm için değil de düşünmeyi, bilgiyi gerektiren bazı unsurlar bu populist yaklaşımların arasında kaynayıp gidiyor, 1984 ülkesi haline gelmememiz için artık düşündüklerini söylemesi için insanların sadece bilmesi değil aynı zamanda eskisinden çok daha sağlam ve dik durması gerekiyor artık, filmden çok kopuk konuştum belki ama en azından bazı duyguları başkalarıyla paylaşıyor olmak sevindiriyor ya da güç veriyor...
filme verilen puanı beğenmeyenler olmuş ancak yaşadığımız ülkenin neresi olduğunu unutuyoruz sanırım.burası fransa değil yüksek kültürün değil popüler kültürün egemen olduğu,insanların paylaşmayı değil tüketmeyi yeğlediği,sanatın içine tükürenlerin heykellere ucube diyenlerin siyasal iktidarda bulunduğu bir ülke.verilen puanı öpüpte alnınıza bile koyun.yakında bırakın yüksek puanı böyle filmleri bile bulamayacağız.yeniden filme dönersek kıbrıs sorunuyla ilgili nitelikli yapımlardan birisi.enosis rüyası görenler rumlarla ilgili önyargısı olanlar karşılıklı ekilen nefret tohumları...ve halkların cinnet geçirmesi.sonuç elli yıldır içinden çıkılmayan bir sorun.yani bırakın puanı filan olanağınız varsa seyredin siz bu filmi !
Kıbrısta okumuş, iki yıl yaşamış ve o kendilerine özgü melodik şiveye biraz aşina biri olarak ben bu filmden çok etkilendim. Film çok başarılı şu an kadar izlediğim en etkileyici Zaim filmi diyebilirim. Oyuncular öyle, Kıbrısın vazgeçilmez komedyen ve şovmeni Osman Alkaş ve genç yetenek Hazar Ergöçlü rollerini çok iyi oynarken köyün deli çobanını oynayan Settar Tanrıöğen kıbrıs şivesini başarıyla konuşmuş. Bu filmde Rum oyuncuların oynatılması çok cesurca olmuş. Bana göre haftanın en iyi filmi.
..ne yazıkki ülkemizde çok az sinemada girecek ve çok az insanın izleyeceği film...ülkemizdeki sinemanın bu günlere gelmesinde en önemli mihenk taşlarından olan yönetmenin bu filminin bu kadar az izlenilmesi hepimizi üzecek..geleneksel türk sanatları üçlemesinin son filmi,izleyici sıkmayan bi anlatımla çok hoş benceee..oyunculuklar katiyen çok güzel..gidenin iyi vakit geçireceğini düşünüyorumm.....bu arada alttaki yorumlardan biri için bi düzeltme yapmak istiyorum..yusuf üçlemesi semih kaplanoğlunun üçlemesi,bu film ise derviş zaimin geleneksel türk sanatları üçlemesidir...
Gölgeler ve Suretleri hakkıyla izlemek/anlamak için birazcık Derviş Zaim sinemasını bilmek gerekir diye düşünüyorum. Cenneti Beklerken ve Noktayı izleyip sonra bu filme gitmek sanki daha iyi olur; zira bu film Yusuf üçlemesinin son halkası. Bu kadar temelsiz Türk filmi arasında bence 2011in en iyi filmlerinden biri Gölgeler ve Suretler. Tabi ki anlayana...
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.