Cumhuriyet
    3,9
    Cumhuriyet hakkında görüşlerin ?

throughout
    throughout

26 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    İyi çekilmiş bir dönem filmi.. görsellik olsun oyunculuklar olsun gayet iyi.. rutkay aziz ve fikriye karakterini canlandıran oyuncu çok başarılılar.. 9/10
    t-26
    t-26

10 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
    bu filmi de beğenmeyenler var ya şaşıyorum.amerikalılar kendi tarihleriyle ilgili 100 tane film çekerler,ayıla bayıla izlenir ama bizim tarihimizi anlatan filmler beğenilmez,mutlaka bir kulp bulunur,en ufak bir hata da yerden yere vurulur.bana göre herkesin izlemesi gereken arşivlik bir film,bir de 6 bölümlük bir kurtuluş dizisi var ama maalesef kanallarımız normal saatlerde bez bebek,prenses perfinya vs gibi saçma sapan dizileri yayınladığı için topu topu 6 bölümlük güzelim diziyi gece 4-5den sonra koyuyorlar.yazık..
    jamesbond-2
    jamesbond-2

31 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
    Çok güzel bir film olmuş rutkay aziz zaten filmi götürüyor ama bence Atatürk ü ve onun yaptıklarını anlatmaya yetmemiş bazı şeyleri atlamış ama yinede böyle bir filmin çekilmesi bile gurur verici emeği geçen herkesi kutluyorum.8/10
    cbndnz
    cbndnz

23 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
    Çok birşey beklenmemli filmden.Zira vasatın üstüne çıkıyor ancak.10/7
    eakyol90
    eakyol90

17 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
    bilmemki ne zaman kendimizi bu kadar beğenmekten vazgeçeceğiz?oyunculuklar süperdi,sahne araları biraz boş kalmış gibi,herşey yine anlatılmamış ya da anlatılamamış.anlatılanlarda bazı kesimleri eleştirememiş bile(şeriatçıların kubilay'ı katletmeleri sahnesi,gazilerin perişan halleri)Turgut Özakman gibi değerli bir kemalistten daha vurucu sahneler,daha etkileyici diyaloglar,biraz daha hümanist bir senaryo beklerdim.keşke 98 senesinde şeriatçılar bugünki gibi heryere yayılmaya başlamış olsalardı.daha özenli bir film görebilirdik.keşke daha cahil(gerçektede öyle zaten)mollalar görseydik,kubilay'ı öldürecek güçte değilde öldürecek cahillikte mollalar görseydik.keşke güce tapan gençliğe izletilmeseydi bu film.keşke,keşke,keşke...keşke azınlık halktan gençlerinde hatta çocuklarında nasıl vurulup düştüğü gösterilseydi.
    cgds17
    cgds17

10 Mart 2007 tarihinde eklendi
    harika bi film izlerken birçok kez ağlamamak için kendimi zor tuttuğum bir yapıtt
    mehmeterhanucarr
    mehmeterhanucarr

10 Ocak 2007 tarihinde eklendi
    oldukça başarılı bir yapım Türk olmaktan gurur duyduğumu bana hissettiren tek film
    widmark-2
    widmark-2

28 Ekim 2006 tarihinde eklendi
    tarihimizi yani o dönemi iyi anlattığını düşünüyorum rutkay aziz başta olmak üzere başarılı oyuncularlar süslenen film şanımıza yakışır bir deneme
    odinhan
    odinhan

17 Ekim 2006 tarihinde eklendi
    En azından böyle bir deneme tarihi film yapmamız bile başarı ama bu film olmamış...
    kafkasyaa
    kafkasyaa

10 Eylül 2006 tarihinde eklendi
    Tereddüt etmeden izlenecek.Türk filmlerinde alışık olmadığımız saygınlık ve kültürel değer sahibi Cumhuriyet filmi.
    faruk-sayin
    faruk-sayin

4 Eylül 2006 tarihinde eklendi
    Tarihî filmleri yapmakta hiç usta değiliz... bu açık bir gerçek, lakin "Cumhuriyet" filmi diğer tarihî filmlerin bile gerisinde kalmış... Teknik açıdan 10 üzerinden 1 alır... Temayı işleyiş 10 üzerinden 2 alır... Beni şaşırtan Mustafa Kemal gibi büyük bir şahsiyetin bu filmde çok komik ve edilgen gösterildiği sahnelere nasıl müsaade edildiği... İşin garip bir tarafı da Rutkay Aziz, Savaş Dinçel gibi usta oyuncuların da, seyirci gözünde düşürülüşü... Burada açık bir gerçek var yönetmen ve senarist çok yetersiz kalmış... Dilerim Türk milletinin ve Mustafa Kemal'in başarısını aktaracak iyi bir film yapılır da bu eksiklik giderilmiş olur....
    fragilegirl
    fragilegirl

3 Mart 2006 tarihinde eklendi
    daha iyi olabilirdi...daha fazla özenilebilirdi.sonuçta tarihimizle ilgili gerçeklere parmak basan bir film.bu filmi izlediğimde ortaokuldaydım.eldeki imkanlarla çok daha iyisi yapılabilirdi...hala da yapılabilir.geç kalınmış değil.artık kendi tarihimizle ilgili güzel filmler görmek istioruz sinemalarımızda.o kadar çok hikayemiz o kadar çok acımız var ki ulus olarak yaşadığımız ya da bildiğimiz...bunları neden film yapmıoruz?neden kendi tarihimizdeki gerçekleri kullanıpta ortaya iyi işler çıkartmıyoruz?yapabiliriz...yapabiliriz...buna yürekten inanıorum.
    denizeren84
    denizeren84

30 Mart 2005 tarihinde eklendi
    Ziya Öztan'dan bir baş yapıt daha!film arşivinin içinde kurtuluş filminin olmaması büyük eksiklik.yakın geçmiş tarihimizi ve hasta adam denilen ülkemizin yeniden dirilişini anlatan bu tip filmlerin artması gerekir.nokturn arkadaşıma katılmıyorum.cumhuriyet ve kurtuluş filmleri bir bütün halinde izlenmeli.özellikle Cumhuriyette Atatürk'ün ihtilalci karakteri vurgulanıyor.
    Ümit B
    Ümit B

11 Eylül 2004 tarihinde eklendi
    Tarihimizle ilgili çok az adam gibi film. Ne büyük bir eksiklik. Bence bu film biraz belgesel tadında bir atmosfere sahip. Ancak yinede iyiydi. Buna benzer yeni yapımlar olursa tarihimizi yaşatmak adına iyi olacaktır.
    ozanhamdi
    ozanhamdi

13 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
    Her Türk'ün izlemesi gereken önemli bir yapım...