obiwankenobi2
2 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Filmi izlemedim ama sinemada izlermiyim bilemiyorum. Fakat bir filme yeteri kadar giden yoksa bu bir miktarda filmin pazarlanma şekliyle ilgilidir.
Yani şahsen sinema sitelerini dolaşmasam...vs bu filmden haberim olmazdı. Veya karşımda sinema olamsa...
Ben filmin siyasi çekilmiş olmasından ve bazı çarptırmalar olmasından çekiniyorum açıkçası.
Güz Sancısı filmi birazcık siyasi kokup, birazda çarptırma söz konusuydu filmin konusunun iyiliğine rağmen. Hatta son derece rahatsız edici bazı detaylar vardı bu çarptırmalarda. Bu filminde böyle olmasındna çekiniyorum. Bu yüzden kısıtlı para kaynağımı muhtemelen bu filmle harcamayacağım,sadece vcd çıktığında izlerim herhalde.Veya Tv de gösterildiğinde...Kısa süre zarfında göstereceklerinden eminim tvlerde. :)
Kesinlikle kubilay meselesinin iç yüzü çok farklı resmi tarih bize doğruyu söylemiyor bence biraz araştırın ve gerçekleri görün duyumlarla değerlendirmeyin meseleyi o zaman kubilay gerçekten bir kahramanmıdır değilmidir anlicaksınız.
İlk önce şunu belirteyim film kurmaca olabilir, film vasatın üzerinde olmayabilir, siyasi ve tarihi olarak tartışmalı olabilir ancak benim gittiğim sinemada (ki çok meşhur bir sinemada seyrettim) Pazar günü saat 19:00 seansında benden başka kimse salonda yoksa oturup hepimizin düşünmesi gerekiyor. Cumhuriyetimizin değerlerine ve kahramanlarına artık bence sahip çıkmamız gerekiyor. Ancak, filme gelince maalesef tam bir hayal kırıklığıydı benim için. Kurmaca bir belgesel gibi başlıyor daha sonra normal dramatik filme dönüşüyor. Oyuncular figüran gibi, kurgu ve senaryo kötü. Bu arada dip not artık lütfen her yönetmen önüne gelen her sarışın ve bıyıklı oyuncuyu lütfen Atatürk diye oynatmasın hakikaten hem komik hem de üzücü oluyor.
boşuna para verip de bi de üstüne zamanınızdan olmayın bu kadar tarihi derinliği olan bir filmi bu kadar sığlıkla anlatıp üzerine böyle kötü kamera açıları , böyle kötü ışık açısı , böyle berbat efektler kullanılmış bir filme gidip te Kubilay destanını hiç etmeyin 10/1 verdim yapanlar oturup montaj koltuğuna nasıl bir iş çıkarttım diye seyretmişler midir acaba yoksa bu film milli duygularıyla oynar halkın para kazanırız biraz diye düşünüp mü çıkartmıştır bilemeyeceğim ama gerçekten hem paranıza hem zamanınıza yazık Kubilayı kitaplardan öğrenin derim...
Çok güzel bir film . Günümüzde bu tür filmlere ihtiyaç var . Bir gün önce de Nene Hatun u izlemiştim . Nene Hatun o kadar aceleye gelmiş , o kadar özensiz yapılmış bir film ki ; Kubilay ile kıyaslanamaz bile ...Kesinlikle gidin , çocuklarınızı da götürün ; pişman olmazsınız .
Böyle kulaktan duyma tarihsel gerçekliğe dayanmayan 80li yılların tarih bilgisiyle yazılmış senaryolar gerçekten sıktı tarihi bilgilere ulaşmak bu kadar kolayken neden hala böyle filmler çekilir anlamak zor,film kalitesi açısından bakarsanız fragmandan görülen sadece 1 haftalık bir film olacağa benziyor...
Kubilay hadisesi tartışmalı ve arka planında çokdeğişik iç hesaplaşmaların olduğu bir hadise. Öyle kolay yüzeysel bir okumayla geçiştirilebilecek birşey değil. Korkum o ki bu film de resmi tarihin yalanlarını anlatacak.
Her 29 ekimde ortaya çıkan gereksiz ve özensiz filmlerden birisi daha.. Fragmanını izleyince bu acı gerçeği net bir şekilde görebiliyorsunuz. Artık her sene yılın bu zamanı gerçekleşen bu para tuzağından, kendi adıma üzülür hale geldim.. Keşke hep Can Dündarın Mustafası gibi samimi Cumhuriyeti ve Atatürkü anlatabilen filmler çekilebilse..
fragmanını izledim 0 kalite bir Atatürk yapmışlar Levent Kırcanın skeçlerinden çıkma makyajlarla kamera neyse artık millet iMAX den tiksinir oldu bunlar bildiğin Canon XL2 ya da Sony Z1 le mi çekmişler, Türkiyede yeni başladı HD yi aldım kesin yönetirim tavırları. eskiden dizilerin bile 35 e çekildiği ülkedeydik. Bkz; TRT iz peşinde...