Onur Onaydin
1 değerlendirme
31 Mart 2022 tarihinde eklendi
Bir sanat filmi acisindan bakinca izleyen kendisini filmin icinde hissediyor. Ortam , dekor ve oyunculuk benim cok hosuma gitti. Matrix Rambo Yada Asmali konak ruhu arayan kisiler icin uygun bir film degil. Otobiyografi, yasanan bir hayatin icine girip hissetmek isteyenlere uygun.
Hepimizin hayatında var olan anlık sinir bozuklukları çok iyi işlenmiş. Annesini kaybetmiş ve sonrasında babasıyla problem yaşamış olan Kenan'ın da psikolojisi, tepkileri ve hatta daldığı hayaller çok gerçekçi. Bazı sahnelerin gerçek mi hayal mi olduğunu tam kestirememek tatlı bir seyir keyfi sunuyor.
Hayatımda gördüğüm en rezil filmlerden biriydi. Yok sanat İl, yok zeki demirkubuzun filmlerini herkes anlamazmış. Anlayacak bir şey yok ki birader. Boş boşuna geçen 1 buçuk saatten başka geriye bir şey kalmadı.
Sonuçta ortada binbir zorlukla çekildigi belli bir Türk filmi var, çok agir elestirmek istemiyorum ama arkadas biraz zeka lütfen ya. Çok degil, ama "biraz" olsun yeter bak.
Sen belgesel çeker gibi film çekersen, daha da kötüsü aklina ilk geleni filme çekmeye karar verirsen ortaya da böyle kötü bir film çikar.
Serkan Ercanin oyunculugu hariç sinifta kalmis bir film.
Arkadaşımın ısrarı yüzünden filme gittim.Üç haftada Toplam seyirci sayısı 17,000..Tahminimce vizyonda kaldığı sürece 25,000 seyirciyi geçmeyecek bir yapım.İlk Fragmanını izledigim zaman 100,000 seyirciyi gecmez diye bir tahminde bulunmuştum.Çok iyi niyetliymişim.Film çekiliyo ama , ya bilmiyorum,tabiki böyle filmler şart sinemamızda ama vallahi yeter billahi yeter..İçimiz dışımız Dram oldu..
Eger bu filme ben para verseydim,verdigim paraya acırdım.Yapımcıların amacını anlamış değilim.Türk sineması geriye doğru gitmeye başladı.Dizilerdeki Dram yetmiyormu,Dram türü filmleri sinemaya daha ne kadar taşıyacaksınız.Biz sinema sever insanlar olarak bu filmlere gitmiyoruz.Anlayın artık..
Öncelikle şunu belirtmekte fayda var ki filme kötü yorum yazan arkadaşlar bu filmin yavaş minimalist sizin deyiminizle "sanat" filmi olduğu belli madem beğenmiyorsunuz bu tarz filmleri gitmeyin arkadaş kimse size zorlan bu filmleri izlettirmiyor.Filme gelirsek yönetmen Zeki Demirkubuzun Yazgı filminden Varoluşçuluktan Albert Camusun Yabancı kitabından Yusuf Atılgandan,zebercetten,aylak adamdan fazlaca etkilenmiş bence bu etkelineme özellikle bazı sahnelerde adeta taklite kadar çıkmış.Özellikle filme gerçeküstücülük katıyım derken birazda saçmalamış desem yeridir.Bence bireyin yalnızlığını ve babaya olan öfkesini daha sade daha gerçekçi bir zeminde anlatsa daha başarılı olabilirdi bunca defosuna rağmen gene de ilk film olması ve Serkan Ercanın olağanüstü performansı ayrıca kısa rolüne rağmen Nadir Sarıbacakın filme olan katkısıyla izlenmeye değer 7/10.