3,4
Fetih 1453 hakkında görüşlerin ?
19 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Bilmem ne kadar para harcadık diyorsunuz yaptığınız efektler komik olmaktan ileriye gidemiyor.Ciddiyetiniz, oyuncularınızın takma sakalından belli.Senaryoda onlarca boşluk var.Mesela:İstanbulun fethinin en ilginç yanı gemilerin karadan yürütülmesidir, ama bunu bile doğru dürüst anlatamamışsınız.Berbat ses efektlerinizle ikibuçuk saat boyunca kafa şişirmişsiniz.Gerçekte köse olan Akşemseddini aksakallı göstermeniz gibi tarihi yanılgıların yanında yaptığınız çekim hatalarından kitap yazılır.Ama bütün bunlara rağmen gişede harcadığınızı iddia ettiğiniz rakamdan çok daha fazlasını kazanacağınızdan şüphem yok.
3 Mart 2012 tarihinde eklendi
izlediğim en kötü türk filmlerinden biri olmuştur. yönetmeninden belliydi aslında böyle olacağı. filmin başındaki sahnelerde arapça konuşuluyor film boyunca papa dahil tüm bizans türkçe konuşuyor. hatta papa konyalıydı galiba. film arap ve türk milliyetçiliğine batmış durumda ilerliyor. ulubatlı gibi tarihte varlığı bile şüpheli bir karakteri fatih sultan mehmet'in ikinci adamı gibi göstermek nasıl bir kafadır bunu da anlamak güç tabii. kostümler berbat sanki daha dün terzinin elinden çıkmış gibi yepyeni duruyor. ses diye bir şey yok daha doğrusu filmde ses miksajı ya da ses kurgusu diye bir ekibin olduğunu düşünmüyorum eğer olsaydı savaş sahnelerinde bu rezilliğe katlanmazdık. görsel efektden bahsettiğiniz ise bir iki sahne dışında koca bir hiçten ibarettir. koskoca tarihi filmde doğru düzgün bir dekor bile yok gerçekten şaka gibiydi bunca para nereye harcanmış diye sormadan edemiyorum eğer savaş sahnelerine harcandıysa yazık olmuş. çünkü bomboştu cidden. hakkını yemeyeyim ulubatlıyla diğer oğlanın kılıç oyunu iyiydi. bunun yanında filmin çekim hatalarını yazmakla bitiremem. öyle böyle değil bir sahnede çok açık şekilde türkle bizanslının savaşırken güldüğünü gördüm ötekilerde kılıç kalkan oynuyordu. rezalet bir film kısacası tabii bu benim kişisel görüşümdür. beğenene saygı duyarım ama lütfen milliyetçi yaklaşımlarla gaza gelmeden izleyin filmi. 2/10
3 Şubat 2010 tarihinde eklendi
İnş filmde istanbulu Fatih Sultan Mehmet fetheder..:)
27 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Fragmanı çok kötüydü.Ki Tarihimizin EN Önemli Olayını müslüman para sahipleri, birleşip bir şekilde Hollywoodda Yaptırsınlar. Nedir Bu Efektler Allah aşkına, birçok ps oyunundan beter.. :((Düzgün bir eser olmayacaksa yapmayın bari yaw, Bu Film için Milyon dolarlar ve en yüksek teknoloji gerekli. Çıkıp da Senaryoya ve içeriğe bağlı kalarak Hollywood sinema teknolojisinin ve erbabının en iyisini kullanarak yaptıracak yok mu?!
27 Eylül 2010 tarihinde eklendi
ilk başta wanted ın görüntü yönetmeni getirtildi deniliyordu şimdide avatarın ekibi S: pekimadem bunlarla çalışıldı neden göremiyoruz bunları acaba? bi alev topu yapamamışlar be filmde bumu avatar bumu wanted. fragmanını izleyince bile adamı afakanlar basıyor bide sinemada nasıl izleyeceğiz?
7 Kasım 2014 tarihinde eklendi
Fatih rolünde başarılı bir oyuncu yer almalıydı, vasat bir oyunculuğu kaldıramayacak bir roldü. Çok amatörceydi. Ulubatlı Hasan'a da bir aşk yakıştırıldı. Sayın yönetmenler, her filmde aşk olmak zorunda değil. Olacaksa da mantık çerçevesinde yapın lütfen şu işi. Bu filme harcanan paraya yazık. Tamamen yatırım olacak çekilmiş bir film olarak görüyorum ki yapılan şaşaalı reklamlar ve hasılatlarda bunu doğruluyor.
24 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Her yıl onlarca, yüzlerce savaş filmi çıkıyor. 2. dünya savaşı, vietnam, körfez veya mitolojik savaş filmleri. 2010 yılına gelmişiz ve hala koskoca bir tarihi olan Osmanlı İmparatorluğunun, Türkiye Cumhuriyetnin adam akıllı tarihi bir savaş filmi yok. Çanakkale savaşı ile ilgili bir iki film yapılıyor ama ortada hiç bir görsellik yok. Çok merak ediyorum acaba ne zaman büyük bir projeye imza atacağız.
7 Mayıs 2020 tarihinde eklendi
Muhteşem bir film olabilirdi ama olmamış. Görsel effectler çok kötü, hiç gerçekçi değil. Kalabalık bir figüran kadrosu olsaydı çok iyi bir epik film olabilirdi. Kubrick'in 60 yıl önce yaptığı Spartacus çok daha gerçekçi.
17 Şubat 2012 tarihinde eklendi
ayrica faruk aksoy yönetmense bende Fatih Sultan Mehmed im. Benim gibi düsünen NECATI KABALAK YAKUP KARADERE gibi ve beyazperde elestirmeni ALI BEY gibi insanlarin yazilarini okudukça yalniz olmadigimi görerek umutlaniyorum çünkü bir çok kisinin Türk kimligi altinda bu filme objektif gözlerden ve sinema kültüründen uzak çok olumlu yaklasimlari beni hayrete düsürüyor. Hatta öyle ki bu filmi olumlu elestirenlerin film ekibinden olduklarini düsünüyorum, diger ihtimalle yorum yapan insanlar yani film ekibinden olmayip filmi övgü dolu sözlerle yorumluyan insanlarla ayni toplumun bir parçasi olmak beni derinden yaraliyor. Yazik ki milli duygularin gölgesiyle kötüye kötü demekten aciz ve bu yüzden gelisen Türkiye ye mani olan bir toplumun parçasi oldugumu anliyorum. Gerçekten üzüntü verici.
17 Nisan 2020 tarihinde eklendi
Fetih 1453_Conquest 1453 | 2012
Aksiyon, dram ve tarihi

Yıl 2012. Fetih 1453 (Conquest 1453) vizyonda. Türk Sinema tarihinin neredeyse en pahalı filmi. Yapımcılar ve emeği geçenlere bakılırsa BM gibi bir film. Allah Allah. Yaşasın, artık bizim de Hollywood ayarında bir filmimiz var. Hem de bizim tarihimizi anlatan...

Bir gün, nereden estiyse, oturduk oğlumla kare kare inceliyoruz. O da ne? Gözlerime inanamıyorum. Resmen dalga geçmişler. Hem de öyle bir maytap geçmişler ki sinema tarihinde eşi benzeri yoktur.

Herşeyden önce dijital manüpilasyonu şişirme yapmışlar. Örneğin, Roma'daki Collessium'un ortasındaki arena gibi dar bir alan düşünün. Uzak görüntüde sıkıntı yok. Yaklaşıp seyirciden kesit alındığında en fazla 10, bilemedin 20 kişi kullanmışlar. Onlara da 3, 5, 8 değil sadece 2 farklı elbise giydirip çoğaltmışlar. Aynı kişiler tekrar tekrar yapıştırılmış. Aksoy Film ve Med Yapım'ın cebinde akrep varmış ya da özel efekt yapımcıları Epics Fx Studios, Gripall Effects, Paradox aralarında anlaşarak malı götürmüş. Tamam, Russell Crowe'lu Gladiator'de bile koskoca sanayi tüpünü gözümüze soktular ama kardeşim şimdi söyleyeceğimi (Kanıtı var. Filmin içinde.) öyle hata olarak geçiştiremezsiniz. Boş yere "... geçmek" amiayene tabirini kullanmam ben. Az önce bahsettiğim çoğaltılmış seyirci sahnesinde güneş gözlüklü bir abi vardı ve sırıtıyordu. Bu bilerek ve isteyerek oraya konulmuş, abesle iştigal görüntünün sorumluluğu son derece büyük olmalı. Ama ben basında ya da internette konuyla ilgili tek bir habere rastlamadım.

Filmin yapımcısı/yönetmeni Faruk Aksoy. N'apmışta böyle büyük bütçeli bir filmi bu abiye teslim etmişler diye sorguladığında geçmişinde iki üç film yönettiğini görüyorsunuz. Bunlardan ikisi zaten Çılgın Dersane. Olacak şey mi? Olmuş işte.... Linkteki videoda* filmin bütçesiyle ve büyüklüğüyle övünüyor. Film büyük. Bütçe büyük. Ama sen küçüksün e abi! İnsan yaptığı, yönettiği bir işin kontrolünü yapmaz mı? Filmi bitirdiğinde kaç kez inceledin? Alt tarafı bir gününü harcardın. Daha da iyisi periyodik kontrolünü niye yapmadın? Haa, bilerek ve isteyerek bu görüntülere filmde yer verdiysen bi şey diyemeyeceğim... Geçmiş kamera karşısına hava atıyor. Bir daha senin yaptığın ya da içinde bulunduğun bir sinema faaliyetine gözümü değdirir miyim? Zaten bu da ilkti. Kızıyorum abi. Bulundukları seviyeleri hak etmiyorlar. Bunlara gösterilen saygı ve ihtimam hakları değil.

Şahan Ünsal isimli kardeşim üşenmemiş çekim hatalarının videosunu** yapmış. Ellerine sağlık ama bunlar devede kulak. Ben güneş gözlüklü abiyi o kareye sokmanın edepsizliğini bir türlü kaldıramıyorum. Başka bir filmde olsa güler geçerim ama bu yakın bizim tarihimizin en büyük olaylarından birinin filmi be kardeşim. Hem de çoğu yerli emekçi tarafından hayata geçirilmiş.

Amaan, benim de taktığım mevzuya bak... Hangi işimiz düzgün, hangi işimiz doğru ki?

* https://www.izlesene.com/video/fetih-1453-kamera-arkasi-goruntuleri/6835667
** https://www.youtube.com/watch?v=IIKYCDrEeMo
25 Ocak 2010 tarihinde eklendi
"inşallah Faruk Aksoy hakkında yazılan yorumları duyar veya okur.İnşallah yazılanlardan sonra bir karar verir ve fetihe uygun güzel bir film yapar." Umudu ile bekliyoruz...
6 Eylül 2010 tarihinde eklendi
Fragman berbat. Bu proje bizim altından kalkabileceğimiz ne teknolojiye ne de paraya sahip. Gerçekci olmak lazım ve projeyi dünya çapında ustaların eline bırakmalı...
13 Mart 2012 tarihinde eklendi
Bana yaptigin filmleri söyle sana kim oldugunu söyleyeyim ... Çilgin dersane ve recep ivedik gibi çerez filmler üzerine bu film faruk aksoya bir boy büyük gelmis ... Bence recep ivedik askerde filan çekmeye devam etmeli ...
6 Mart 2012 tarihinde eklendi
Filmi dün izledim ve üzülerek söylüyorum malesef ecdada yakışır bir film olmamış. En az muhteşem yüzyıl dizisi kadar ecdada iftira edildiğini düşünüyorum. Filmin başında Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellemin hadis-i şerifi ile başlayıp tarihe ne güzel komutan ve ne güzel asker olarak geçmiş şahsiyetleri zina yapan sinirlenince tesbihi parçalayıp Allaha isyan eden tipler olarak yansıtmışlar. Cennet mekan Fatih Sultan Mehmet Han ve onun kutlu askerlerine çamur at izi kalsın amacını gütmüş gibi geldi bana. Şanlı tarihimizle ilgili yapımların dahada çoğalmasını sonuna kadar destekliyorum lakin bu şekilde iftiralar olacaksa ve tarihi yorumlarken Osmanlıya karşı ön yargılı tarihçilerle çalışılacaksa hiç yapılmasın daha iyi.
13 Mart 2012 tarihinde eklendi
Görüntü kalitesi olarak ne kadar iyi de gözükse aslında ne kadar basit olduğunu görebilirsiniz. son teknolojiler kullanılmaya çalışılsa da sahnelerde derinlik adına hiç birşey mevcut değil. Kurgusu iki arada bi derede kalmış, iyiyle kötü arasında gidip geldikten sonra ben en iyisi bazı sahnelerde iyi olayım diğerlerini de bu şekilde örteriz demiş. ses efektleri maalesef çok kötü yıllar önce çekilmiş bir Cennetin Kırallığı filminin sesleri bile kat kat iyi.

Olayların anlatımına gelecek olursak. çok hızlı işlenmiş. tarihte önemli olan herkesin bildiği sahneler çok çabuk geçilmiş ve gereken değer verilmemiş. film de en fazla Fatihin fetih konuşması üzerinde durulmuş fakat bu film için o konuşmanın yanında birçok yer varki en az onun kadar ses getirebilecek söylemler ve olaylar ama hiç birinden bahsedilmemiş veyahut çok aceleci davranılmış. tabi bunların başarılı olamamasının sebebi aslında Kurgu ve Ses efektlerinin yetersizliği olma olasılığı çok yüksek!

Gemilerin karada yürütüldükten sonra şehri kuşatıp bir savaş edesı verilmemesi en büyük yanlışlardan birisi! gemiler indi eee sonra noldu birden şehir teslim oldu. böyle bişey yok!

Filmde gerçekten tek bir sahne var ki yabancı filmlerle yarışabilecek kalitede. Ulubatlı Hasanın son dövüş sahnesi. 2 kas yığını adamının gerçekten hem ses hem görüntü efektleri olsun çok başarılı. ayrıca filmdeki genel oyuncu kalitesinin aksine bu sahnede oyunculuklarda gayet başarılı.

Baş rol oyuncusu Fatih oyunculuk konusunda filmden önce beni ne kadar korkutsa da filmde çok başarılı olduğunu gördüm.fakat ulubatlı hasanı haric diğer oyuncuların ve figüran diye anılan yardımcı oyuncuların performansı çok kötü.

Ayrıca filmde birçok mantık hatası yer almakta. Bu kadar önemli bir konu ancak bukadar basit anlatılabilirdi. teknolojinin üst seviyede kullanılması özellikle bir türk filminde! insanların aldanma noktası olmuş gibi gözüküyor. bir ilk olmasının verdiği heyecana kapılan milletimiz filmden tabiki de etkilenmekte haklı. ama emin olun çok daha iyisi yapılabilirdi. ama kimse buna cürret edemedi bu zamana kadar. cünkü gerçekten çok zor bir konu bu yüzden kimse eline bulaştırmak istemez. fatih aksoy buna öncü oldu. inşallah arkası daha iyi bir şekilde gelir.