PPoseidon
1 değerlendirme
4 Mart 2012 tarihinde eklendi
Recep Ivedik gibi kalitesiz yapimlarin gise rekorlari kirdigi bi ülkede , hatalari çok olsada böyle bir yapimin Türkiye de yapilmasi gururlandirici. Filmde basit hatalar fazlasiyla vardi . Ancak Hollywood filmlerinde muhtemel hatalar çok söz konusu oluyor ki bu tarzda yapilmis ilk Türk filmi olarak bence iyi bir düzayedeydi açikcasi ben çok kötü bekliyodum. Bekledigimden iyiydi.
filmi elestirenlere sorum biz Türkler kaç tane güzel film çektik ki bu filmden beklentimiz neydi ?ben bu film için sinemaya gidilmesini, kendini Türk hisseden herkes için mecburi görüyorum.filme gidin ki diger yönetmenler yine tarihi film çekmek için sevke gelsin. unutmayin filmler tarihi birebir anlatmak zorunda degildir. yönetmen tarihi enikonu bilir ama film için sadece belli kesitini çekmeye gücü vardir ve çeker, iste bu kadar. yönetmen ve oyunculari tebrik ediyorum .
izlediğim en kötü türk filmlerinden biri olmuştur. yönetmeninden belliydi aslında böyle olacağı. filmin başındaki sahnelerde arapça konuşuluyor film boyunca papa dahil tüm bizans türkçe konuşuyor. hatta papa konyalıydı galiba. film arap ve türk milliyetçiliğine batmış durumda ilerliyor. ulubatlı gibi tarihte varlığı bile şüpheli bir karakteri fatih sultan mehmet'in ikinci adamı gibi göstermek nasıl bir kafadır bunu da anlamak güç tabii. kostümler berbat sanki daha dün terzinin elinden çıkmış gibi yepyeni duruyor. ses diye bir şey yok daha doğrusu filmde ses miksajı ya da ses kurgusu diye bir ekibin olduğunu düşünmüyorum eğer olsaydı savaş sahnelerinde bu rezilliğe katlanmazdık. görsel efektden bahsettiğiniz ise bir iki sahne dışında koca bir hiçten ibarettir. koskoca tarihi filmde doğru düzgün bir dekor bile yok gerçekten şaka gibiydi bunca para nereye harcanmış diye sormadan edemiyorum eğer savaş sahnelerine harcandıysa yazık olmuş. çünkü bomboştu cidden. hakkını yemeyeyim ulubatlıyla diğer oğlanın kılıç oyunu iyiydi. bunun yanında filmin çekim hatalarını yazmakla bitiremem. öyle böyle değil bir sahnede çok açık şekilde türkle bizanslının savaşırken güldüğünü gördüm ötekilerde kılıç kalkan oynuyordu. rezalet bir film kısacası tabii bu benim kişisel görüşümdür. beğenene saygı duyarım ama lütfen milliyetçi yaklaşımlarla gaza gelmeden izleyin filmi. 2/10
çok başarılı buldum.Türk olmaktan bir kez daha gurur duydum.Kendine güven sabır ve cesaret bu kadar güzel anlatılabilir.Evet İstanbul bizim 1453ten beri :) Kesinlikle tavsiye ediyorum izleyin..
1453 fetih filmi çok güzel gerçekci olmus ama filmde bir sahne var imparator ve onun adamlari pis türkler dinsiz türkler diye asagiladilar bu sahne yapilmasaydi daha degisik kelimeler kullansaydi iyi olurdu ama amerikan filmlerinde onlarin bayragi ve onlarin halklarini yüceltirler keske böyle sahne çekilmeseydi bir türk olarak sadece o sahneyi kiniyorum diger taraflarina lafim yok
Sürükleyici ama abartılı bir Türk filmi.Öncelikle şunu söylemeliyim ki oyuncu seçimleri daha titiz olmalıydı tamam başroller gayet iyi ama yan rollerdeki oyuncu seçimleri gerçekten başarısız özellikle Fatih'in karısı sanki halı reklamlarındaki figüran oyuncular gibiydi.İlk yarısı her ne kadar durağan bir tempoda geçse bile sonuçta tarih anlatıldığı için insan sıkılmıyor.İkinci yarıda ise hem tempo artıyor hem savaş sahneleri meydana çıkıyor,savaş sahneleri başarılı diyebilirim tabiki efektler on numara değil biraz sırıtıyor ama bir Türk filmine göre savaş sahneleri başarılı olmuş diyebilirim.Dövüş sahnelerine gelirsek açıkçası Hasan ve Bizans şövalyesinin dövüşme sahnesi güzel fakat ben o dövüş sahnesi yerine Jack Sparrow'un tekneden tekneye uçuşunu izlemeyi tercih ederim çünkü filmdeki o uzun dövüş sahnesi hem estetik değildi hemde yönetmen biraz daha o sahnelerdi etkileyici çekimler yapabilirdi,Hasan ve lağımcılar 300 Spartalı filminden çıkmış gibi hepsi kaslı vücut yapan insanlar bunlara ben açıkçası pek anlam veremedim.Ayrıca filmdeki bazı sahneler Cüneyt Arkın'ın bir ok ile 5-10 kişiyi öldürmesi gibi çok saçmaydı izleyince sizde göreceksinizdir keşke bu mantıksız abartılı sahneler olmasaydı,bir de filme aşk hikayesi de sıkıştırmışlar bence o da çok gereksiz bir olay.Ayrıca bazı diyaloglar da biraz komik olmuş.Filmin iyi yanlarına gelirsek uzun bir süresi olmasına rağmen nerdeyse hiç sıkmıyor,müzikler çok başarılı,savaş sahneleri dediğim gibi bir Türk filmine göre oldukça başarılı ve ayrıca hemen gidip İstanbul'u feth etmiyorlar baya uğraşıpta ele geçiriyorlar bu yönden gerçekçi bir film.Evet bir başyapıt değil ama bence bu film iyi işler de yapabileceğimizin kanıtı.Son olarak ben filmi bir Türk filmi olarak beğendim diyebilirim puanımı da Türk filmleri standartına göre veriyorum.
film hakkinda elestri yapan arkadasin sinema hakkinda egitimini merak ediyorum.Devrim Evin Için kötü degildi denmis bahsettiginiz oyuncu Hacettepe Üniversitesi'ni birincilikle bitirmis bir oyuncudur.Böyle bir oyuncuyla ilgili kötü degildi yorumu bahsettiginiz gibi ilkokul sevisinden öte gitmiyor.Filme gelince her filmde oldugu gibi bu filmde de eksik yanlar bulabiliriz fakat sirf filmin neresinde ne yanlis var seklinde filmi izlersek en iyi filmlerde bile eksikler çikar.Türk simasinin en iddiali filmi dogru ve bu daha bir baslangiç bu ve bunun gibi fimler neticesinde çok daha güzelleri çekilecektir.Ayrica suanada kadar imdb sitesine hangi Türk filmi 8,5 puanla girebilmis?Elestri bir seyin daha iyi hale gelmesi için yapilir,gerisi harcanan emege saygisizlik olur.
Devrim Evin, Fatih gibi zor bir rolün altından kalkmış. Diğer oyuncular da iyiydiler. Ancak senaryo o kadar zayıf/çocuksu ki filmi kurtarmak imkansız. Beyaz Perde 'nin eleştirisi dört dörtlük doğru, ekleyecek bir şey yok. Film sadece bilgisayarda üretilmiş 100.000 kişi görmek isteyenlere, bir de Türklük olsun da varsın masal olsun diyenlere.
Bu sitenin elestirmeni 1.5 vermis ama imdb deki 19 bin kullanıcı 8.5 vermis demekki bu elestirmen ya filmden anlamiyor yada halkın zevkinden. Eleştirenleri anlamak gerçekten güç neyi neyle kıyaslayıp eleştiriyorlar bilinmez daha önce bizde benzeri yapılmamış bir film içinde türklük olan herkezin beğenecegi bir film .
kesinlikle gidilesi we görülesi bir film...Yabanci filmlerde görüp te ''adamlar yapiyoo abicimm '' dedigimiz savas sahnelerini sonunda Türk sinemasinda da görmek gurur we sevinç weriri gerçekten.Emeginize saglik arkadasim :=)
Film öncelikle her yönüyle sırıtıyor; tüm karakterler İstanbul Türkçesi konuşuyor,zaten oyunculuk al düzeylerde,görsel efektler felaket,gerçekle animasyon o kadar iç içe girmiş ki. savaş sahneleri yakın çekim yapılarak kurtarılmaya çalışılmış ama nafile, hele ki senaryo ve kurgu anca liköğretim okullarında eğitim dersi olarak verilebilecek düzeyde. Sonuç olarak filmin elle tutulur hiçbir yanı yok, Muhteşem Yüzyıl dizisini izleyin en azından orda oyunculuk var,her şey yerli yerinde, tavsiye etmiyorum...
ön yargili yada kuralci dik kafali sabit fikirli elestiriler yapmayin. film de tabii kide eksikler var.fetih 1453 denilince akla ne yapilirsa yapsin sinema sektörünün devleri de bu film çekse gene eksik buluruz bu bir destan bu bir çag bu bir devrim bu bir ögretim.. bu kadar yapilmis saygi duymak ve emegin karsiligi olarak izlemek lazim yeni nesil tarihten geçmisten çok uzak, bir sekilde hatirlatmak lazim bu bir baslangiç varsa daha iyilerini yapacak çiksin yapsin saygilar !!
Bence inanilmaz bir filmdi.Insana tek bir an göz kirptirmiyor.Sadece 3 saate sigacak bir tarihimiz olmasada bugüne kadar yapilan en iyi Türk yapimiydi.Hersey tamamen profesyoneldi.Herkes izlemeli tavsiye ederim.