Adem’in Trenleri
    3,1
    Adem’in Trenleri hakkında görüşlerin ?

rosetta
    rosetta

4 Ocak 2008 tarihinde eklendi
    hasan hocanın inançlarının ve vicdanın ördüğü duvarların arasında kayboluşunu anlatıyor film.bir nevi cami hocasının iç dünyasındaki gelgitleri,kişiliğini bulma çabalarını.bu denli pskolojik analizi yapılmış karakterler çok nadir bulunur türk sinemasında.bu yüzden ben bu filmi sevdim.10/9
    enesnail
    enesnail

30 Aralık 2007 tarihinde eklendi
    affetme hususunda imam hasanın seviyesine gelebilirmiyim bilmiyorum.gerçekten herkesin kaldırabileceği bir yük değil. ilgi çekici bir senaryosu yok ama oldukça ilginç bir senaryosu var. yönetmen çok iyi çekim açıları yakalamış.bu filmde çocukluk günlerimi hatırladım. filmin başında topu havaya kameraya doğru atmaları çok güzel bir sahne olmuş. insanlara önyargılı yaklaşmamak gerektiği bu film de çok açık bir şekilde görülüyor. bence tatlı ve sıcak bir film olmuş. beklentilerin tersine filmin sonu da çok güzel bitiyor.
    naked-soul
    naked-soul

21 Aralık 2007 tarihinde eklendi
    çok sıcak çok samimi bir filmdi,merak uyandırmayan bir konusu olmasına rağmen oldukça akıcıydı. keşke buna nurgül yeşilçay’ın canlandırdığı hacer karakterini biraz daha derin işlemeyi ekleyebilselerdi,kilit rollerden biriydi ama yan karakter gibi duruyordu.yönetmenin izlediğim ilk filmiydi ve yakaladığı kareler gayet etkileyiciydi. hiç anlamı olmayan bazı sahnelerde kendinizi ayrıntılarda bulabiliyordunuz. cem özer ve derya alabora da rollerinin hakkını veriyorlardı bana göre. tavsiye edebileceğim sıcak aile filmlerinden...
    MetaLchesH
    MetaLchesH

20 Aralık 2007 tarihinde eklendi
    Altın Portakal’da filmin galasına katılmış ve filmi başrol oyuncularıyla izlemekten başka bir zevk vermedi bana bu film,konu kısıtlı yalnız genellikle ben oyumu filmdeki teknikten yana kullanırım o nedenle 7 diyorum
    Çagri B
    Çagri B

14 Ocak 2014 tarihinde eklendi
    ''samimiyet ve içtenlik konusunda babam ve oğlumdan sonra bulunabilecek en iyi türk filmi'' yorumuna katılmasam da gerçekten-özellikle finale doğru-başarılı.7/10
    finallyfree89
    finallyfree89

21 Nisan 2007 tarihinde eklendi
    filmi sinemada izledim ve açıkçası ilk yarıdan sonra çıkıp gitmek istedim fakat iyi ki de kalmışım filmde ilk yarıda seyirciye fazla bir şey vermiyor ve anladığım kadarıyla sabırlı olmasını istiyor ilk yarıda sadece olaylar hikayenin gelişimine göre uyarlanıp yaşandığı için seyirciyi pek de tatmin etmemişti ayrıca ilk sahnelerde sanki '' the imam''filminden ödünç alınmış bir senaryo gibi göründü bana ramazan ayı için bir köye imam aranması falan bir köye karısı ve küçük kızıyla gelen hasan hoca nın önceleri köy halkı tarafından hoş karşılanmamasını anlatan filmin ikinci yarısında da ''selvi boylum al yazmalım''filminden alıntı bir konu gördüm özellikle hasan hoca nın hacer i kızıyla birlikte alarak evinin kadını yapması ve bekir ile o köyde karşılaşmaları biraz bu konulu filmlerin senaryosuyla harmanlanmış bir film tekniksel açıdan başarılı bulduğum bu filmde sahne çözümlemeleri ve yansıtmalar çok iyi yapılmış ''küçük balıklar üstüne bir masal'',''usta beni öldürsene''filmlerinin yaratıcısı barış pirhasan dan başarılı ve özgün bir yapım daha
    basakkaymaz
    basakkaymaz

31 Mart 2007 tarihinde eklendi
    çok çok beğendiğimi söyleyemiyceğim belkide aradıklarım yoktu filmde..
    sonu mutlu sonla biten bir türk filmi işte sonunda..
    sezen6348
    sezen6348

28 Mart 2007 tarihinde eklendi
    Hani bazen söylenir ya filmde çok şeyler var ama hiçbir şey yokmuş gibi görünüyor.Ademin Trenleri de benzer bir senaryo.
    Çok şeyler var aslında filme kendinizi verdiğiniz zaman.Konu bizim konumuz çünkü.Yaşanılan sorun hala günümüz sorunlarından.Her ne kadar filmde Hacer (N.Yeşilçay) ezik büzük geri planda bir karakter gibi görünse de aslında öykü evlilik dışı bir ilişki sonucu karnında bebeğiyle ve ondan tam 5 yıl sonra aynı kişi tarafından tekrar terkedilen Hacer in öyküsü.
    N.Yeşilçay tam anlamıyla gözleriyle ve bedeniyle konuşuyor adeta çok sağlam bir oyuncu.Cem Özer de kendisinden beklenmeyen çok iyi bir performans sergilemiş.
    Yavan oyunculuk adına hiçbir şey bulunamayan bir proje gerçekten.Dar bir kadroya sahip olmasına rağmen bulunan bütün oyuncular kendi alanlarında tek kelmeyle harikalar.
    Henüz izlememiş olan arkadaşlara tavsiye ederim..........
    serhan-kurkcu
    serhan-kurkcu

27 Mart 2007 tarihinde eklendi
    Cem Özer ve Nurgül Yeşilçay iyi oyuncular... Filmin öyküsü güzel ama senaryo daha enteresan olabilirdi.
    Cem Özer artık sanat yaşantısına sadece oyuncu olarak devam etsin gibi bir fikrim var benim :)
    crayzbengu
    crayzbengu

25 Mart 2007 tarihinde eklendi
    bence güzel bir filmdi izlemesi gereken bir film konusu ve konunun işlenmesi gayet başarılıydı bir de çekilen istasyon çok güzeldi hasret kaldığımız yeşile bu filmde görsel olarak doyabiliriz bence:)
    Eren Yenigün
    Eren Yenigün

17 Mart 2007 tarihinde eklendi
    Yani film güzel bi film ama konu çok azdı dolu dlu bi film deildi daha çok şey olmalıydı ki seyirci biraz afallasın bu film de neydi böyle desin. sanatsal bi filmdi güzeldi de ama eksikti 10/7
    seraydonmezer
    seraydonmezer

16 Mart 2007 tarihinde eklendi
    ben filmi çok begenenlerdenim... özellikle Cem Özer'i çok beğendim... bence sinemamızın en büyük sorunu olan kötü senaryo sorunu da yoktu... diyaloglar gayet doğal ve gerçekti... ayrıca bence film büyük bir dürüstlük örneğiydi... filmdeki en korkak karakterler bile doğruyu söylüyordu... böyle bir dünyada yaşamak dileğiyle...

...bu filmi yapanlara da çok teşekkür ederim...
    teo-17
    teo-17

15 Mart 2007 tarihinde eklendi
    Eski türk filmleri tadında çok hoş bir film.7/10
    si-ar
    si-ar

13 Mart 2007 tarihinde eklendi
    iyi bir film olduguna inanıyorum
    tip2011
    tip2011

12 Mart 2007 tarihinde eklendi
    cok süper olmasada idare eder. bence zamanınız varsa izleyebilirsiniz.