Caner Aydın
20 Aralık 2020 tarihinde eklendi
spoiler: Gemide filmini hayal meyal hatırlıyorum. Keşke ilk onu seyretseydim.
1999 yapımı bir film. Makaslı yerler çok var.
Eski filmler daha farklıymış. Şu an komediden geçilmiyor. Dram filmi ama güldürüyor bayağı yer yer. Özellikle cengiz çok iyi.
Hacı denilen kişi sanki uçuyor gibi yürürken, güzel efekt yapmışlar.
Geçmiş sahneleri de göstermeleri ayrı bir hava katıyor. Aynı olayı farklı sahnelerden de görüyoruz kaç kez.
Banliyö trenini görmek güzeldi.
Sonu tam anlamadım. Kaçmışlar mı, kadın da öldürülmüş?
Farklı ilginç sert sıradışı bir film, Lalelinin gerçekleri. Güven Kıraçın ısrarla 'olmaz, Türk olmaz, bizden olmaz' demeleri can alıcı nokta. Anlatmak istediğini anlatabilmiş bir yapım.
Gemide filmini farklı perspektiften anlatan ve zannedersem türünün ilk örneği olan iyi bir film.Güven Kıraç oynadığı her filmde çok başarılı ve hakkını veren bir oyuncu.En iyi performansını ise Masumiyette sergiliyor
Gemide filmi ile bütünlük kazanan ve bir olayın iki farklı yönünü izleme fırsatını sunan başarılı bir yapıt. Güven Kıraç yine muhteşem... Film karakterlerinden birine söylenen ve kendikendine tatmin olan tek kadın satıcısı ( yumuşatarak yazdım) sensin şeklindeki yorum hala kulaklarımda ...
kaptanın bir daha asla geri dönemeyeceği gemisinde kalan son sigaranın hikayesidir azize. gemide filmini izleyenler mutlaka bu filmi de izlesin. özellikle de muhteşem finali için.
Laleli-Gemide film ikileminin birincisi.Bu filmi izledikten sonra Gemide filmini izleminizi öneririm.Bence kimsenin çekmeye kolay kolay cesaret edemeyeceği bir konuyu 2 film ile çok cesurca ve hayli yalın bir şekilde çekmişler.Ben 2 filmden de çok büyük keyif aldım.Eğer Türk Sineması adına değişik bir tat denemek istiyorsanız tavsiye ederim...8/10
filmi gemideden sonra izledim ve çok beğendim herşey o kadar güzel bağlanmış ki olaylara hayranlıkla seyrediyorsunuz belki amatör bi kamera olabilir ama hikaye ve olaylar çok güzel anlatılmış acaba böyle birşeyi şimdi yapabilirmiyiz?????!!!!!
gemide-azize gibi birbiriyle eş zamanlı "kardeş" filmler çekmek fikri güzel.ama güzel bir gemide deneyiminden sonra azize madalyonun karanlık yüzü gibi geliyor sanki.sanki o güzel mirası , fikri çok hor kullanmış.gereksiz kamera haraketleri ve flashbacklere boğulmuş yapı.aşırı karanlık görüntülerin verdiği rahatsızlık filmin en büyük eksiklikleri.asla gemide gibi diyaloglara sahip değil.ondaki doğallık ve orijinallik yok.ama gemideden akılda kalan soruları yanıtlamak için 80 dk'yı feda etmeye değer derim her şeye rağmen.
arkadaşlar gemide filminin etkisinden dolayı bence bu kadar övülüyor.. bir defa malesef bu izlediğimize tam bir film diyemiyecem cep telefonuyla bir grup insan da çekebilirlermiş bu kadarını.. bu filmin görüntü yönetmeni türkiyede hala iş bulabiliyorsa vayy halimize..
mükemmel bir filmdi müzikleriyle konusuyla herşeyiyle serdar akarı tebrik ediyorum gerçekten güzel bir şey düşünmüş gemideyle ortak bir film çekmiş gerçekten güzeldi son zamanlarda çekilen hokkabaz dünyayı kurtaran adam emrat komutanım gibi filmlerden daha film daha güzel bir filmdi ellerine sağlık serdar akar ha bu arda uğur yücelide tebrik ediyorum filmin sonunda çalan müzik mükemmeldi zaten bir filmi güzel yapan şaylerden biride müzikleridir herkese tavsiye ederim izlenmesi gereken bir film...