Son Buluşma
Son Buluşma hakkında görüşlerin ?

ammeh
ammeh

20 Aralık 2008 tarihinde eklendi
yazıklar olsun ne tuttu ne izlendi , reklamı bile yapılmadı bi de türküz diye geçiniyoruz.
entelektuel-48
entelektuel-48

5 Aralık 2008 tarihinde eklendi
çok güzel bir film özellikle genç bir birey olarak genç arkadaşlarıma özellikle tavsiye ederim son günlerde iyice yozlaştırılmaya çalıştığımız bu zamanda bu vatanın nsl kurtarıldığını çok iyi irdelemiş.Gençliğimize çok önemli msjlar var filmde arkadaşlarla göz yaşları içinde izledik filmi mutlaka gidin.Teşekkürler Nesli ÇÖLGEÇEN...
mekinci84
mekinci84

4 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Sinema değeri yok dediğim için küçük beyinli olarak atfedilmek oldukça üzdü. İşte bizim türk milleti olarak sorunumuz bazı olayları ve durumları objektif olarak yorumlayamamamız. Bakın filme kötü dememiştim, sadece sinema değeri yok demiştim. Madem "belgesel" formatın da bir film diyor herkes, filmde öğrenilen bilgi ve kullanılan belge nedir bunu merak ediyorum. Kim evet bunları öğrendim diyebilir bu filmden. Niçin kimse bu filmin nasıl daha iyi yapılabileceğini düşünmüyor da, yapılanı yeterli ve güzel buluyor? İşte millet olarak kendimizde bunu sorgulayalım. Benim düşüncem bu film daha bir belgesel formatında, daha belgelere dayanan şekilde olmalıydı. Ya da son gazilerimizin anılarına dayanan normal bir film. Sinemacı arkadaşlar varsa soruyorum, bunlar sinema değeri taşıyorsa Nebil Özgentürk de "Bir Yudum İnsan" programını sinemada yayınlasın çünkü bu filmin o programlardan hiç bir farkı yok. Konu son gazilerimiz diye herkesin hassasiyetini anlıyorum, tabii ki oldukça duyarlı olunacak bir konu ama buna dayanarak filmi objektif olarak yorumlayamamanında alemi yok.
nazanunal
nazanunal

28 Kasım 2008 tarihinde eklendi
koskoca sinema salonunda bu başyapıtı 3 kişiyle izlemek çok acı verdi. üstelik bu üç kişiden tek genç olan bendim.Sanki ömer dede ve gazi arkadaşları başucumda duruyormuşda sadece sizmi izliyorsunuz bizi diye üzgün üzgün bakıyordu. Utandım inanın çok utandım. Beş para etmez filmlere giden, son buluşmanın afişine şöyle bir bakıp geçen insanları görünce inanın çok utandım.

Arkadaşlar bu bir film değil. bu çok kıymetli bir hazine.. Hakları ödenmeyecek bu insanlar artık hayatta değil. istesekde birdaha onları göremeyiz, seslerini duyamayız anılarını dinlemeyiz.Ömer dededin dediği gibi çek oğlum çek birdaha bulamazsınız...??????
murat061907
murat061907

27 Kasım 2008 tarihinde eklendi
bazı arkadaşlar bu yapım için sinema değeri yok demişler.böyle bir yapıma sinema değeri yok diye eleştiri getirmek ne kadar doğru düşünmek gerekir.mustafa adlı yapım tartışmalı yapım sürekli medyayı arkasına alıp gücüne güç katılırken bu filmin sınırlı seanslarla kaç tane sinemada oynatıldığına bakıp düşünmek gerekir.bence bize bu vatanın değerini anlatacak sıcacık ve samimi.her türlü alkışı hakedecek ve izlenip izlettirilmesi gereken bir yapım bu...
saergul-61
saergul-61

26 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Tarihimizin saklı kalmış kahramanlarını bilmeye köklerimizi,damarlarımızın hangi asil kanla çağladığını,öğrenmeye olan açlığımız Türkiyenin her yerinde olduğu gibi Trabzonda da giderilme imkanı bulamamıştır. Neden ? Bunu izleyiciler dışındaki herkese soruyorum neden ? Oysa bu kahramanlar geri dönmeyi hiç düşünmemişlerdi.
ultraaslanserhat
ultraaslanserhat

26 Kasım 2008 tarihinde eklendi
hani bazı fimler vardır film bittikten sonra ne hisettiğinizi filmde neler geçtiğini anlatamazsınız boğazınızda bir şeyler düğümlenir kalır ve filmi tekrar tekrar izler bittikten sonra rejiyi tanıtan yazı akarken yüzünde buruk bir gülümseme ve dolu gözlerle perdeye bakarsınız işte son buluşma öyle bir film şunu söyleyeyim bu filmi üç defa izledim ve bir daha izlemek istiyorum çünkü ömer dedeye doyamıyorum bir türlü onun kalan iki gaziyi ziyaret ettiği yolculuğu ve son gazilerin buluşmasını buluştuklarında yaptıklarını sohbetleri birbirlerine söyledikleri şarkılarını ve üstelik bu görüntülerin onların son görüntüleri olduğunu üç gazininde öldüğünü bilmek çok üzüyor insanı ve insan aynı haftanın içinde üç defa aynı filmi izlemek için sinema salonlarına koşarcasına giderken buluveriyor kendini
filmdeki hiç bir oyuncu profosyonel oyuncu değil hepsi yüz yaşın üzerinde ve konuşmakta yürümekte zorluk çekiyorlar ama bunlara rağmen vatan sevgileri kurtuluş savaşı yıllarında ki gibi en ufak bir eksiklik yok o günleri anlatırken gözlerinin içi parlıyor yılların yorgunluğunu taşıyan ses tonları ve gözleri canlanıyor hala tembelliği ayıp sayyıyorlar hala hepimizden daha çalışkanlar ömer dede kendisine ev istemek yerine köy çocuklarına okul isteyecek kadar vefakar ve filmin bir yerinde ömer dedenin kızının ev iste ısrarlarına karşı "gitmekten utandım " dediği an beni çok üzdü fransa rusya ingiltere de ikinci dünya savaşı gazileri devletten çok yüklü bir miktarda para alır ve çok lüks evlerde yaşar ama malesef ülkemizde üç ayda 500 ytl gibi komik bir ücret veriliyor hayatımızı bağımzızlığımızı namusumuzu dinimizi borçlu olduğumuz bu gazilere ama onlar bir defa bile şikayetçi olmamışlar devletin onlara yaptığı bu ayıptan hep ellerindekiyle yetinmeyi bilip vatanları için çalışmayı bilmişler tıpkı ağrı dağında ayağında doru düzgün bir bot olmadığı için bronşit olan ve yatağa bağlı olan veysel turanın "olsun vatan evlatları sağolsun" demesi ömer köyükün dökülen köy evinde ki iki salatalık bir domatese bakıp "ey bolluk var şimdi eskiden kıtlık varken böylemiydi" demesi gibi
her şeyiyle unutulmaz bir başyapıt son buluşma özellikle ülkemizin geçirdiği bu zor dönemde hepimizin şahsi çıkarlarımız uğruna kayıtsız kaldığımız bu devirde izlenmesi gereken bir film
non-linear
non-linear

25 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Yazıklar olsun... Bir izmirli olarak utanıyorum. Sadece 2 sinemada oynuyor İzmirde. Onlarında biri sadece 1 seans oynatıyor, saat 11:00 seansı... Ülkemizin karıştığı bu dönemlerde daha da kafaları karıştıran 'Mustafa' gibi bir belgesel film deyim yerindeyse pompalanarak heryerde sergilenirken, bizi bütünleştirecek sahip olduğumuz özgürlüğün bağımsızlığın değerini daha iyi anlamamızı sağlayacağından emin olduğum bu filmin durumu ise malum. Ne olursa olsun bu filmi mutlaka izleyecek eşime ve arkadaşlarma izleteceğim. Herkese de tavsiye ederim.
aspes
aspes

23 Kasım 2008 tarihinde eklendi
SİNOPta tek sinema var ve bu filmin burada gösterime verileceğini sanmıyorum.. Üzüntümüz büyük
hulya19071985
hulya19071985

23 Kasım 2008 tarihinde eklendi
bence izlenmesi gereken bir film. saçma sapan filmlerin fragmanları, reklamları her yerde gösterilirken maalesef bu filmin reklamları hiç bir yerde gösterilmiyor. izmirdede aynı şekilde sadece iki yerde gösterimde.
dr-onderyel
dr-onderyel

21 Kasım 2008 tarihinde eklendi
belgesel olarak çok yalın,ama yinede güzel,hele en son bitiş sahnesinden film bitti ama salondan kimse çıkamadı çünkü "o sahne" sonunda kimse hele o "son söz"den sonra kimse göz yaşlarını tutamadı,çok yalın sade bir belgesel ama duygularınızı en üst seviyede yaşayacağınız final,keşke "mustafa" gibi Atatürküme olmadık yakıştırmalar yapan saçma sapan bir belgesele karşı keşke "son buluşma" daha güçlü içerikle hazırlansaymış,keşke "mustafa" filmi yerine "son buluşma" full salonlarda gösterilseydi.
saumakine
saumakine

21 Kasım 2008 tarihinde eklendi
film otur ağla çık formatında sanırım. haberlerde izlediğim sahneler çok etkiliyiciydi gerçi sinema değeri yok filmin ama izlemeye değer
isil-aydemir
isil-aydemir

21 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Arkadaşlar lütfen gidin çok güzel bir belgesel.Nesli Çölgeçenin ellerine sağlık.Malesef dağıtım ve tanıtım için sponsor bulunamadığından kopya sayısı az.Keşke çok daha önce çekilseydi.Ben Yakup dedemizin Bizi düşman değil açlık,yoksulluk,elbisesizlik kırıyordu dedği an dayanamadım ağladım.
firat-t
firat-t

21 Kasım 2008 tarihinde eklendi
ne mutlu türküm diyene lafını gerçekten yürekten söyleyenlerin belgeselidir türkün onuru gururudur ellerine emeklerine sağlık yapımcılarından oyuncularından harika bir belgesel
muzafferduruel
muzafferduruel

21 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Filmin kopya sayısının az olduğu söylendi o yüzden Balıkesirde bu filmi seyredemiyeceğiz herhalde bizler bu filmi seyretmek istiyoruz.İlgilenin lütfen