gokhankocgida
19 Kasım 2008 tarihinde eklendi
oncelıkle tebrık ederım ama olumsuz yanlarıda çoktu...nedenler:: 1) oyunculuklar facia..sonuna kadar facia.bahçıvan ve yan komşu iyi ama onlarda figüran kalmışlar... 2)müzikler iyi ama yersiz kullanılmış..filmde hareket olmayan yerde gerilim müziği yersiz.. 3) konu harika... heleki son sahneler herhalde türkiyeden baska yerde bu derece ıyı cekılemez.cunku dini bir konu ve islamın genede en ıyı yasandıgı ulkeyız.. 4) 3d goruntuler güzel..ama bılgısayar oyunlarından alıntı olması gereksızdı..ama dıyaloglar guzeldı.. 5) kesınlıkle en ıyı turk korku ama ben korkmadım ama sonunu heyecanla ızledım..fılm son 10 dkda verdıgı heyecanı genele yaysaydı suphesız mukemmel derdım. sonu için 7 puan...
Allah Allah yine sinemada kahkaha tufanı. o kadar önyargısız olmama ve türk sinemasını övmeme ve sevmeme rağmen feci bişey. olmadı olmamış olmayacak olamayacak. yok böyle bişiy. ya oyuncu mu yok koskoca 80 milyon içinde ya burak hakkı ok süper yakışıklı filan ama yetenek yok işte. konu güzel sadece onun dışında hiçbişiy arama. hele cehennem tasviri semumcuklar :) hacı filan bu kadar olmaz. ayrıca fazlasıyla taklit buldum. ne zaman kız duvarları tırmıklayacak derken hayret o sahne atlanmış. Dabbe den boyumun ölçüsünü almışken aynı yönetmene ne diye umut bağladıysam... bence bu işten vazgeçmeli artık. yönetmen başka bi meşgale bulsun kendine. tamam emeğe saygı filan ama hak yemek olmaz. çekilsin adamakıllı bi film bak neler oluyor. korku ve yeni komedi filmlerinden bi beklentim kalmadı daha. varsa dram,romantik falan artık onları izlerim. sinemadan soğudum. şimdi bu filmleri izleyenler nası önyargılı olmasın ki? ayrıca bu filme bu puan çooook fazla... 10/3 (o da filmin ilk yarısı için)
öncelikle filmden beklediğimi bulamadım.Burak Hakkı (volkan) ın oyunuculuğu bana göre berbattı.Yalnız onunkini beğenmedim.Filmi ikiye ayırmak lazım belkide ilk yarısı sağlam bir gerilim.İkinci yarı ise sıradan bir şeytan çıkarma olayına dönüşmüş.Hasan Karacadağ sanki filmi biran önce bitirip eve gitmek istemiş gibi.İkinci yarıda salonda kahkahalar yükseldi.Özellikle tıp ve din karşılaşması sahnesi diyebileceğimiz dr.un hocaya inanmayıp hocanın dokun demesiyle Canana doknduğu ve imana geldiği sahnede oldu.Korkmaya çalıştığım bir iki sahne kadınların korkutmak için avaz avaz bağırdığı sahnelerde oldu yalnız.Önce film kuşkuları esrarengiz komşu üzerinde yoğunlaştırıyor sonra herşey değişip yakın arkadaşın başının altından çıktığına varıyor (bir nevi kıskançlık)Bu yolla biraz bana Büyüyü anımsattı.Dabbenin yanına bile yaklaşamayacak bir korku filmi bence.Dinsel unsurları biraz daha yumuşatıp olayı basitleştirerek.(Alelacele bulunan hoca efendi aynı gün içinde olayı bitiryor.Bu başka dünyaya ait yaratığı öldürüyor bile.)Cinlerle ilgili bir film değil halbuki bu anlatılan yaratıklar benim bildiğim cinlerle birebir uyuyor.Semum kelimeside aynen bu filmle ortaya çıkmış oldu sanırım.Cinde belki bunların başka bir dildeki adıdır uzmanlara sormak lazım.Film musallatla hemen hemen aynı düzeyde belki bir çıta daha yüksek biryerde durur ama fazlası değil.Yaratığın bu kadar çok gösterilmeside korku dozajını azaltmış kanımca.Ama müzikler iyiydi tam korku filmine uyan tonlardı hakkını yememek lazım.Sonuçta bizim korku sinemamızda doğal olarak yurdışından elde edilen yardım ve etkileşimlerle biryerlere gelmiş bulunuyor inşallah daha sağlam senaryolarla daha iyi bir yerlere varırız.
ya bu filme etkiliyici diyenler heralde ilk defa film izliyolar :) böyle filmmi olur ya gercekten hasan karacadağ filmleri yönetirken izlesin derim dabbede buda iğrenç ötesiydi beğenen arkadaşlar bi film centere gidin bi kaç çizgi film izleyin bari görüşünüz değişecektir eminim:)
Filmin etkileyici oldugu bir gerçek ama söylendiği gibi bazı şeytan filmlerinden alıntılar cok yeni birşeyler görme şansınız az.birde filmi daha korkunç yapmak adına bağırma efektleri okdr abartılmışki,normalde seslerini zor duyarken bağırma sahnelerinde hoparlör patlayacakmış gibi hissettik.izlemeye değer yinede..
bencede mükkemmeldi,türk filmlerinde genellikle eksik olan görsellikte son derece etkileyiciydi.mutlaka izlenmeli.begenmeyen arkadaşlar eminim ki filmin dili ingilizce olsaydı türkçe altyazıyla izleselerdi mükkemmel film derlerdi hani türk filmi ya illa ezecekler.artık türk filmlerini hafife almanın,önyargılı izlemenin manası yok bu bir korku filmi olsa bile.bence filme verilen puan da hafif kalmış.daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorum.filmi izlemek için yorumlara bakan arkadaşlar;film hakkında asılsız atıp tutanları bakmasın.buyrun izleyin yorumunuzu yapın,filmin daha fazlasını hak ettiğini göreceksiniz.
İzlediğim en iyi türk korku filmiydi.Konu çok güzel ele alınmış ve özellikle sonlara dağru film kendini gösteriyor gerçek anlamda. Oyunculuk olarak burak hakkıyı beğenmedim açıkcası ama diğer oyuncular hakkını vermişler özeliklede Ayça İnci Mükemmel oynamış gerçekten. Dini korku filmleri seven herkesin izlemesi lazım kesinlikle 8/10