Ilknur K
1.238 değerlendirmeler
6 Eylül 2009 tarihinde eklendi
Türklerin yaptığı En iyi korku filmi. ancak korku öğeleri komedi gibi işlenmiş filmde. aslında kuranda geçen pek çok şey ürkütücü çünkü gerçek. aslında bu filmi birazda korkunç yapan bu. yoksa ne oyunculuk nede efektler güzeldi.
film genel anlamda dabbeden daha iyi inşallah yönetmen daha iyisini de yapar..bunun içinde daha iyi oyuncularla çalışması çok daha sağlam diyaloglar yazması gerek..
Valla Dabbe çok çok çok kötüydü! Ama bu filmin fragmanını izledim sinemada,ümitliyim diyebilirim. Exorcist ile Constantine karışımı bir şey olmuş gibi.İzleyip göreceğiz...
bence türk sinemasının en iyi korku filmi olmuş.Amerikan korku filmlerinden bile korkmazken artık türkler korkutmayı beceriyor.dinimizde bulunan korku araçlarının sinemada başarıyla kullanılması güzel.din adamıyla semumun karşılıklı söz düellosu mükemmel.çamurla ateşin savaşını görmelisiniz.
Bu konu belki 20-30 yıl önce iş yapardı ama artık cinler, büyüler, şeytanlar, semumlar, dabbeler, bilmem neler bunlar sinemada kolay kolay iş yapmaz. Artık bilgisayar çağındayız bunların modası geçti. Yabancılar da 20-30 yıl önce Exorcist gibi şeytanlı cinli korku filmleri çekiyorlardı ama şimdi Saw,Hostel gibi daha gerçekçi korku filmleri çekiyorlar. Saw mesela, nasıl iş yaptığı ortada. Öyle görsel efektleri, çok büyük bütçesi, yıldız oyuncuları da yok ama senaryosu başarılı olmasını sağladı. Peki bizim yönetmenler neden düşünemiyor bunu? Neden Türk Korku filmleri Komedi filmi itibarı görüyor? Bence yönetmenlerimiz biraz oturup düşünsün biz nerede yanlış yapıyoruz diye. Saygılar.
Eleştirileri anlamıyorum , arkadaşlar bu filmde bence efekt ya da korku dan çok verilen mesajı alabilmek önemli ve bunu Hasan Karacadağ çok iyi başarmış..
Dini motifleri kullanarak İslamı suistimal eden Hasan Karacadağın son fiyaskosu semum bildiğiniz bir iblis hikayesinin türkleştrilmiş hali, her zamanki gibi oyuncu performansları rezalet, senaryo klişelerle dolu hatta çakma, süre 2 saate yakın olduğu için sürükleyicilik yerlerde, animasyondan bozma efekler gerçekten komik.Sonuç olarak türk sinemasının 21. yüzyıldaki en kötü örneği tabiki Hasan Karacadağ daha kötüsünü yapana kadar. 10/1
dabbe’nin üstüne ilaç gibi gelen bir film olan semum izlenmeye gerçekten değiyor.tabi filmi izlemeye başlamadan önce kafamızdaki varolan önyargıların kendini dabbe’den ötürü kendini hissetirmesi normal,hatta bu yaklaşımlar çok fazla derinlemesineyse ilk yarım saate ısınmanız biraz zor bile olabilir. ancak ikinci yarıda toparlanan konu hatta yavaş yavaş tırmanışa geçen bir gerilim sizin filmden memnun şekilde ayrılmanıza neden oluyor.tabi hep dabbe^’yi göz önünde bulundurarak konuşuyorum ama sonuçta hasan karacadağ’a sinema olabilecek tüm beklentileri boşa çıkartan bir film olmuştu. oyunculuk, kurgu, replikler hepsi vasatın altındaydı. ama semum öyle değildi,ayça inci’nin oyunculuğunu da çok başarılı buldum.(burak hakkı’nın kasıntı performansı hakkında yorum bile yapmak istemiyorum.)film güzeldi güzel olmasına ama semum’u seyrederken farkkettim ki biz zaten toplum olarak korku filmlerini syredemiyorz,izlediğim salonda izleyicilerin nerdeyse tamamı gülmek için bahane arıyorlardı adeta.böyle bir izleyici kitlesine içinde türk oyuncularının bulunduğu şaheser bir korku filmi izletseler,komedi filmi diye gülerler. sorun yönetmende olduğu gibi seyirci kesminde de olabiliyor.ben semum’u önyargılarımı yıkma konusundaki başarısından dolayı beğendim. eminim karacağ ilerleyen filmlerinde çok daha kaliteli yapımlara imza atacaktır. 7/10
Birazcık ’’Büyü’’ filmi birazcıkta ’’Dabbe’’ filminin karışımı gibi birşey olmuş bu film;Dabbedeki gibi çok kötü oyunculuk yoktu filmde bana göre.Ses efektleri yine başlı başına korkmamızı sağlayacak birinci faktördü.Görüntülerden çok ani ses efektlerinden tırsacağınıza eminim.Kısacası Dabbe’den daha iyi.
Hasan Karacadağ, Türkiyedeki korku film endüstrisini canlandırma adına yine çok başarılı bir iş yapmış. Dabbeden çok daha profesyonel bir film. Gerek oyuncuların performansı, gerek kamera çekimleri, gerekse özel efektler, Dabbeden çok daha iyiydi. Senaryo olarak biraz zayıf kalsa da, Avrupai kamera çekimleri ve filmin işlenişi seyirciyi filme bağlayan etkenler olmuş. Semum karaketeri, tamamen özel efekt yerine, gerçek bir oyuncuya biraz makyaj biraz efekt kullanılarak yapılsaydı, film çok daha iyi olurdu. 7/10
film iyi mi..yapmayın arkadaşlar yaa...resmen komedi...hele sonuna hepten koptum..İmam vs Semum ...sanki street fighter oynuyorlar...resmen şeytan çarpması filminin %60-70 kopyası...sinemada izlemiştik ve çok gülmüştük...dabbe yi de iyi bulmuyorum...ama musallat cidden iyi film...Türk filmlerini savunacaz diye Pollyana olmanın da anlamı yok...iyiye iyi, kötüye kötü demek lazm...yoksa beğendiğim Türk filmleri de bir hayli fazla... :))
dabbenin devamı olan bu film dabbeyi kat ve kat aşmış bulunuyor ilk dabbeyede yazdığım bu film içinde geçerli hasan abimize şunu söylemiyorlarmı : neden filmlerinin son final kısmına ağırlık veriyorda geneline hakim olamıyor??filmde yan rollardeki karakterler çok iyi olmuş ama başroller vasatın altında kalmış. son 15 dk cem kurtoğlu (hoca) götürdü resmen helal olsun. finali dikkate alarak 10/7
oncelıkle tebrık ederım ama olumsuz yanlarıda çoktu...nedenler:: 1) oyunculuklar facia..sonuna kadar facia.bahçıvan ve yan komşu iyi ama onlarda figüran kalmışlar... 2)müzikler iyi ama yersiz kullanılmış..filmde hareket olmayan yerde gerilim müziği yersiz.. 3) konu harika... heleki son sahneler herhalde türkiyeden baska yerde bu derece ıyı cekılemez.cunku dini bir konu ve islamın genede en ıyı yasandıgı ulkeyız.. 4) 3d goruntuler güzel..ama bılgısayar oyunlarından alıntı olması gereksızdı..ama dıyaloglar guzeldı.. 5) kesınlıkle en ıyı turk korku ama ben korkmadım ama sonunu heyecanla ızledım..fılm son 10 dkda verdıgı heyecanı genele yaysaydı suphesız mukemmel derdım. sonu için 7 puan...
Filmde efektler biraz daha uğraşılmış masraflı ve kaliteli yapılmaya çalışıydı daha farklı olabilirdi en azından son sahnelere uğraşabilmiş deseydik, Ayrıca filmde oyuncuların kullandığı cümleler bazı yerlerde gerçekten basit olmuş bazı yerlerde de alâkasız sözler ve tepkiler olmuş. Bazı şeylere dikkat edip biraz daha uğraşılsaymış daha farklı olabilirmiş