Tolga Özbek
1 değerlendirme
14 Şubat 2023 tarihinde eklendi
Evi rehin alan silahlı oyuncu hariç onun da çok eksiği var ama gerisi hiç ama hiç olmamış konusu gerilim ama tamamen komedi bir gram gerilim yoktu ne bi gerilimli oyun oldu ne birisi öldü final sahnesinde silah boş olmamalıydı madem boş tuzak olup bütün bombalar patlamaliydi. Okadar yatak odası sahnesi çekiyorsunuz madem sevişmeli oyun var sevişme sahnesiyle alakası yok bunu +13 yap adam gibi gerilimli sevişme sahnesi olsun ağlamaktan başka hiç bir sahne yok birbirlerine gerilimli bi sahne yok.
Senaryodaki bazı ufak tefek boşluklara rağmen ben izlemeye değer bir film olduğunu düşünüyorum. Her yarışmadaki halk oylamaları, insanların para için kendilerini ekran önünde maymun etmeleri gibi -mantıklı düşününce yürek burkan- toplumsal davranışları mükemmel şekilde eleştirmişler. Üstelik Deniz Celiloğlu başta olmak üzere tüm oyuncuların yeteneği de filme eklenince başarı kaçınılmaz olmuş. Süresi de tadında bence, kesinlikle tavsiye ederim.
SÜPEEERRRR HARİKA BİR ÖZELEŞTİRİ BEN NASIL KAÇIRMIŞIM BU FLİMİ YAAAUUWWW YÖNETMEN VE SENARİSTİ ÖZELLİKLE TEBRİK EDİYORUM DENİZ CELİLOĞLU'NUN OYUNCULUĞUNA BAYILDIM DİĞER OYUNCU KADROSU VASATTI BENCE GERİLİM SINIFINA GİRMEZ AMA SÜPEEER FLİMMM
öncelikle tebrik ediyorum hayatım boyunca etkilendiğim filmlerden biri ,filmi izlerken hiç sıkılmadım her sahneyi merak ederek izledim sonunda da filmden kopamadım bir hafta boyunca filmi düşündüm çünkü filmin sonu bitmiyordu filmin cazibesi de tam bu noktada size sonradan ne olacağını düşündürü izleyenlere kolay versin !!!!!
"Farklı" olarak niteleyebileceğim bir Türk filmi. En azından bir fikir oluşturmaya ve yola buradan çıkmaya çalışmışlar. Kimi zaman başarmış, kimi zaman tökezlemişler. Oyuncuların bazıları gerçekten inandırıcı ve akılda kalıcı performanslar sergilerken bazıları biraz yapmacık kaçmış. Ama özellikle Deniz Celiloğlu son derece başarılı. Felsefik çözümlemelere girmeye çalıştığı sıralarda sırıttığını söyleyemem, ancak daha tatmin edici şeyler yazılabilirdi bana göre. Boş vakitte tercih edilebilecek bir Türk filmi. Büyük beklentiler ile başlamamak lazım. İzle ve geç.
Bir ara ülkemizdede oldukça popüler olan BBG evlerinde yaşanılan saçma sapan olayları ilk 15 dakikada o kadar güzel işlemişlerki sanki gerçek bir BBG evinde yaşanan bir krizin ortasındaymış gibi hissettirdi.Baştan sona oldukça zeki diyalogların olduğu, insanların ikiyüzlülüğünü üstünü çizerek vurgulandığı, iyi bir toplum ve sistem eleştirisi.Zaten insanların en çok ilgisini çeken üçüncü şey olan merak unsuruyla ayakta kalan bu tarz programlara, tüm insanların en çok ilgisini çeken iki şey olan sex ve şiddeti vaat eden eli silahlı bir adamın basma fikri bile insanı filmi seğretmesini sağlamak için yeterli diye düşünüyorum.Eksiklerine gelirsek son yarım saatte olayları daha farklı noktalara taşıyabilirlerdi, eleştirinin dozunu yükseltip, tüm bu olayların altını daha başarılı şekilde doldurabilirlerdi ama bu haliylede iyi bir seğirlik. 10/6,5
Oyun öyle oynanmaz böyle oynanır!!!!! Harika bir iş kotarılmış. Öncelikle Elveda Rumeli dizisinin "Ispanak Namık" rolünü başarıyla oynayan Caner Özyurtlu arkadaşımızın hem yönetmen hem de senarist koltuğunda bu yapıma hayat vermesini canı gönülde kutluyorum. Artı parantez Deniz Celiloğlu gibi bir amatör oyuncunun nasıl böylesine profesyonelce oynadığına şaştım. İlerde iyi projelerde mutlaka görmek isteriz. Filme gelirsek; herşey 10 numara fakat zamanlamada çok geç kalınmış. Tabii buda gişeye sönük olarak yansıyor. Çünkü filmin kıstas aldığı(aynı zamanda yerdiği ve dalga geçtiği) BBG evi yayındayken veya hemen sonrasında gösterime girseydi inanıyorum büyük hasılat elde ederdi. Zaten oldum olası bbg tarzı konsepte sahip bütün saçmasalak yayınlara gıcık oluyorum. Bu tür programlarda oynayanlara birşey diyemiyorum çünkü şöhret budalalığı elde değil. Ama izleyip üstüne kafa yorup birde sms atma çılgınlığınada imza atanların ruhsal sağlıklarından şüpheliyim. İşte bu noktada yönetmenimiz akıl sağlığı yerinde olan izleyicilerin kalbi duygularını biraz kanlıda olsa beyazperdeye aktarıyor. Zaten finalinde bu oyunun saçmalığına göndermede bulunuyor. Filmdeki en anlamlı cümle tabiiki Deniz Celiloğlu'ndan geliyor. "Oyunu kimin başlattığı değil kimin bitirdiği önemli" Yani bu saçmalıkları biz izleyici olarak izlemesek bu tür saçma konsepte sahip uyduruk şeyler hiç çekilmeyecek. Muhakkak ama muhakkak izleyin.
Yola çikilan fikir gayet güzel ama biraz gecikmis gibi sanki..BBGler gündemdeyken bu film çiksa olay olurdu herhalde... Oyunculuklari begendim , karakterler gayet tv programindan kopup gelmisler gibi..senaryoda aksakliklar mevcut ama mizahi yönü ile kapatiyor açigi.10 /7
Bu kadar basarili bir film beklemiyordum ... Bastan sona bir sonraki sahnesini merak ettiren , sürükleyici bir is çikarmislar ortaya ... Psikopat rolünde Deniz Celiloglu , tek kelimeyle inanilmaz ...
Sonu da oldukça iyiydi ... Siddetle tavsiye ederim ... 5/4 ...
Açikçasi gidip sinemada izlemem,izlemedim de.Ama evde oturup izlerken çok eglendim :D Kesinlikle yerinde ve güzel tespitlerle,kurgusu ve oyunculuguyla Türk filmi ortalamasinin üstünde.Kamera karsisinda türk-psikopat görmek keyifliydi,emegi geçenlere tesekkürler :))
Burak Çok biliyosan sen yap bi filmde ozaman seni görelim:S Yok yapamam kapesitem yetmez diyosanda milletin işine burnunu sokma izle beğenmiyosan beğenmiyorum de..Film daha çıkmadan saçma sapan yorumlara gerek yok..
Bence şunu düşünmek önemli türk filmine göre iyi bakış açısını bırakıp filmi ele alalım.Kötü bir film herkes kabul eder ama şu var en azından kurgusuyla biraz dikkat çekiyor çok sıkmıyor tadında bırakıyor denebilir böle düşünüldüğünde iyi bir film ama tabi oyuncu kalitesi film kalitesi vasatı geçmez 105
doğaüstü varılıklardan arınmış klasik türk korku filmleri gibi değil.artık bizde kanın gövdeyi götürdüğü korku filmleri yapmaya yavaşta olsa başlıyoruz sanki.Allah yolumuzu açık tutsun.fransız sineması bir kere şaha kalkarak amerikaya kafa tutmuştu tabii bunu kanın gövdeyi götürdüğü filmlerin çoğunluğu ve önceliğiyle yapmıştı.belki amatör fakat gerilim filmlerindede bir tıkta olsa adım atmamızı sağlayacak.İnşallah gişesi yüksek olurda yapımcılar türklerin artık böyle filmler istediğini anlar.