kesinlikle kötü bir film değil,çok boş bir insan değilseniz filmden etkilenebilirsiniz.Bu tip filmleriönyargıyla yaklaşıp bir iki sahnedeki mantık hataları için harcamayalım lütfen.O çok beğendiğimiz hollywood yapımlarında çoğu yerde kamera ,ses,ışık cihazları görünüyor ama o filmleri bu tip önyargılarla izlemediğimiz için farketmiyoruz bile.Lütfen haksızlık yapmayalım.
frankfurt29 kardeşim,sen film hakkında,senaryo hakkında ne biliyorsun ki de o kadar ahkam kesiyorsun.Filmde garip bir şive kullanılmış diyorsun.Film Hatayı konu almış Hatayda konuşulan şive bu.Ben Hataylıyım çekimlerde bizzat bulundum.Ayrıca sinema öğrencisiyim.Yönetmen sanattan anlamıyor diyorsun.Peki bu yönemetmen kadar kaliteli bir eğitim almış olan bir yönetmen daha göster bana Türkiyede.Biraz araştırıcı olun.Bilip bilmeden yargılara varmayın.Film yapımcının etkisine maruz kalıp kesilip biçildi diyoruz anlatamıyoruz.Bu filmden 13 tane sahne çıkarıldı arkadaşım,bir kitaptan 13 sayfa yırt gör bak neler oluyor.Türk sineması kötü durumda diyorsun hep suçu yönetmenlere atıyorsun hiç oturup Türk Sinemasının geleceğine nasıl katkıda bulunabilirim diye oturup düşündün mü?Yargısız infaza alışmış bir toplumdan geliyorsun sende.İşte bu nedenle Türk Sineması gelişmiyor !!
Filmde Türk askerlerinin yaptığı fedakârlıklar çok güzel anlatılmış güzel.Savaş şartlarını hangi koşullarda savaştıklarını savaşa gitmeden önceki koşullarını.Ancak böyel güzel bir film neden aşkla bağdaştırılmış öyle ki sizde biliyosunuz savaşa gitmeden önce altın alıyo neden seve seve giymiyo nede sevgilisine vatan beni çağırıyor gitmem gerek demiyoda gönderiliyom diyor ?Benim bildiğim kadarıyla TÜrk örf ve adetlerinde bu filmin içeriğinde olmaması gerek bir çok şey var.Benim izlediğim çoğu savaş filminde komutanlarını ve sürekli olarak kendi devletlerini ve askerlerini bu yönden bilaz eksik kalmış.Neden Ulu Önder Atatürkün bir kaç sözü yer almamış bence çok fazla ekisiği var ama en başta bence yönetmen filmin tutmıcağından bir korkusu olduğu için başka yollara baş vurmuş.Bu nedenle 4/10
tarihi filmlerimiz yok denecek kadar az bu yüzden gördüğüm her filmi alıp dikkatlice ve merakla izliyorum.umarım bu tür filmler arkasından gelecek daha güzel örneklerin habercisi olur 6/10
Bu filme nasıl kötü dersiniz anlamıyorum. Cumhuriyet in kuruluş zamanlarında geçen bundan daha iyi bir film görmedim. Yandım Ali bile bunun yanında boş bir film. Kenan İmirzalı oğlunun oyunculuğu kurtarıyordu o filmi. Soğuk dağ gibi bir film bile Amerika da Oscar alırken ve Türk Milletide bu filmi beğenirken, böyle bir filmi hem konu, hem oyunculuk, hem onur açısından beğenmeyenlere kendi geçmişlerinden utanıyorlar herhalde diyorum. Bence 10 üzerinden 8 ama söz konusu biz olduğumuz için bizim tarihimiz olduğu için 10 üzerinden 10 diyorum. İzleyen pişman olmayacak. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Bence çok çok kötüydü.Oyunculuk anlaşılmayacak kadar berbattı,sanki filmi sabote etmiş oyuncular.Ama sadece oyunculuk değil,filmde bir kurgu vardı ki dillere destan!!! Kim,nerde,ne zaman,ne yapıyor,oraya nasıl geldi,diğerlerine ne oldu,vs... Sinematürk’te izledim Allah’tan,para verip sinemada gitseydim çok üzülürdüm! 2/10
güzel bir temaya değinmiş ve oyuncu kadrosu ise iyi olmuş bir film. ancak eksik olan bir tarafları verdı ve bazı duyguları izleyiciye tam olarak aktaramamıştı. yönetmenin sanki ilk filmiymiş gibi amatörce çekilmiş birçok sahne göze çarpıyordu. daha iyi olabilirdi...
Film konu itibariyle puan almaya calışşa da ,50 yıl önceden kalma patlama sahneleri,göze hitap etmeyen cekimleri ile sanırım bu filme ancak 3 puan verebileceğim..