simay-2222
1 değerlendirme
15 Mart 2009 tarihinde eklendi
bi türk filmi olarak inanılmaz keyifliydi..ve başarılıydı.. yalnız üzüldüğüm şey neden bu kadar düşük puan aldı?izlenmesi gereken kaliteli bi film.. paranıza kıyın ve filme gidin arkadaşlar..pişman olmayacaksınız:) iyi seyirler
Beyler bu filmi dün okulda 100 kişi birden izledik hatta filmin yönetmeni de ordaydı ve sorular sorduk. Filmin kafa karıştırdığı doğru çok bilmeceler var. Bu film bir romandan uyarlama. Ama eleştirileri anlıyorum. Çünkü herkesin izleyebileceği ve anlayabileceği bir film değil...
Çevremdeki kimsenin bu filme gitmek istememesine rağmen, nedense güzelliğinden emin bir şekilde bir inat gittim bu filme (kadroya güvenerek vs).Ve pişman oldum... Sanki filmde bir yarımlık vardı olayları karıştırıp karıştırıp kısmi bir sonla bitirdeler.Bu karmaşıklığın ilerleyen dakikalarda hoşuma gideceğini düşünmüştüm ama öyle olmadı sanki ucu açık bir çok kablonun sadece bir kaç tanesi bağlandı.Benim kafamdaki soru işaretlerinden bazıları yanıt bulabildi ancak.Sadece filmde geçen güzel tasvirler ve ışığın mükemmel kullanılması benim hoşuma gitti ... Tasvirler de büyük ihtimal kitaptan alıntıdır.Kİtabı alıp okumak beni filmi anlamak konusunda aydınlatır mı yoksa başka bir zaman kaybına mı götürür bilinmez...
Bizim filmimiz bu kadar basit mi yaaa Türk filmi recep ivedikle gölgesizler arasında değildir. gölgesizleri beğenmedin git recep ivedik izle yok yaaa. Gölgesizler tek kelimeyle iğrenç bir filmdi. Ya bizim milletimizde kim kimin yatağında belli değil kültürü mü var nedir yaaa. her sahnesi tek kelimeyle saçma sapandı. Paranıza yazık GİTmeyinnnnnnn.
Hayatımda izlediğim en iyi Türk filimi kesinlikle filime kötü diyenlere tek lafım var bir daha izleyin beğeneceğinize eminim .. Bu arada yönetmenlerdde gerçekten çok güzel iş çıkarmışlar böyle zor bir yapımı filime çevirmişler onları ayakta alkışlıyorum ve böyle filmler çekmekten korkmamalarını umuyorum. Türk sineması için bir başlangıç olarak görüyorum bu filimi umarım diğer yönetmenlerde bu filimi örnek alırlar...Ama yinede bir Cem Yılmaz (gora-arog) ikide bu :D
GölgesizlerHasan Ali Toptaşa,Ümit Ünala ve Hakan Karahana çok teşekkür etmemiz gerekiyor.Kendilerini bize film eleştirmeni olarak gösteren ve Amerikan filmlerinin eleştirilerini bize kopyala yapıştırla yutturanların %90 ının cahilliklerini gösterdiler.Türk edebiyatının en güzel; sinemalaştırılması en zor romanlarından biri büyükemeklerle sinemalaştırlıp önümüze getiriliyor ve ortaya harika bir film çıkarılıyor,ama bizim eleştirmenlerimizde çıt yok.Cünki bilgleri, alt yapıları yeterli değil.Ne matematik biliyor ne felsefe biliyor ne de sinema biliyorlar.İvedikçi Türk seyircisine gidin seyredin diye üç cümle söylemekten acizler.Demekki ortaokul ve lise yaşamlarındaki kopya çekme zeka ve alışkanlıklarını haladevam ettririyorlar.Yusuf Çetin
Ulak ve Gölgesizler izlediğim en iyi Türk Filmleridir bana göre. Filden sonra birde video klibini izleyin bu filmmin http://www.golgesizler.com/vklip.aspx
Çok başarılı bir film, insanı düşünmeye itiyor. Oyuncular çok başarılı, müzik çok güzel ve atmosfer harika. Yıllar sonra izlendiğinde ben bu filmi nasıl fark etmedim diye üzülmek istemiyorsanız sinemada izleyin. Daha önce "Pardon", "Korkmadım Anne" ve "Sis ve Gece" filmleri de çok güzel olmalarına rağmen hak ettikleri ilgiyi görememişlerdi.
kesinlikle alışık olduğumuz türk filmlerinden biri değil!!! başta anlaşılmaz,hatta saçma gelebiliyo insana; ancak daha sonradan kafanızda soru işaretleri ve kimi tahmini yanıtlar oluşmaya başlıyo. bir bulmaca gibi, insanları-olayları-hayal ve kurguyu birbirine bağlıyorsunuz. Lynchin üslubuyla benzerlikler barındıran, insana bu kitabı okumalıyım dedirten bir film. alışılmadık, ama başarılı.
kimseyi kandırmaya gerek yok...! izlediğim en kötü filmdı..Ne bir amaç ne bir sey, hersey karmasık ve anlamsız bır yerde toplanıyor. kesinlikle vaktinizi boşa harcamayın ...
bence bu film,değil türkiyenin dünyanın en saçma, birbiriyle bağlantısız konularından(hoş ama konuda yoktu) oluşmuş filmiydi.şu, anlayana güzel film diyen arkadaşlardaqn rica ediyorumm zahmet edip yazıversinler şurayada bizde anlayalım:D öle anlayana demekle olmuyo. bu ne rezalett yaww zaman kaybından başka hiçbişe değill ayrıca paranızda yazık.
Yabancı filmleri taklit eden birkaç sahne var diye bu filime süper ötesi diyenler filimin sonunu nasıl getirmişler anlamıyorum.Değişik bir şey çekmeye çalışmış ama becerememiş.İnsanı sıkıntıdan boğan bir film.
Böyle bir filme nasıl bu kadar kötü yorumlar yapılabildiğini anlayamıyorum.Öncelikle Ümit Ünalı Türk sinemasını alışılmışlıkların dışına çıkardığı, farklı boyutta bir film ortaya çıkardığı ve bizim bu konudaki özlemimizi giderdiği önce tebrik ediyor sonrasında da teşekkür ediyorum.Film kesinlikle yüzeysel olarak izlenecek bir film değil, ayrıntılara dikkat etmeniz, kendinizi vererek izlemeniz gerek.Filmden çıktığınızda sahneler üzerinde o kadar fazla yorum yapabiliyorsunuz ki,saatlerce konuşabilirsiniz bu film üzerinde ve yeni birşeyler keşfedeceksiniz her seferinde.İnsanları düşündüren,sorular sormasını sağlayan bir filmin de sinema adına önemli bir unsur olduğu düşüncesindeyim.Bana kalırsa bir film sinema salonunda başlayıp orada bitmemeli, salondan çıktığımızda etkisini hissedebilmeliyiz bir şekilde.Görmek isterseniz eğer, bu filmde çok şey var.Film üzerinde konuşmaktan kendinizi alamayacaksınız.Fazla düşünmeden gidip izleyin bir an önce!!!
bu kadar senaryosu dağınık ne anlattığı belli olmayan bir film görmedim.hiçbir şey birbirine bağlanmıyor.Yarım yamalak bir hikaye.ki hikaye demeye bin şahit ister.Anlamsız ve gereksiz bir film.Oyuncuların bu kalitesi bile bu filmi kurtaramamış.Oyuncular nasıl böyle bir filmde oynamış orası da ayrı konu.Gitmeyin zaman kaybı ve baş ağrısı.