sevketkop
8 Mart 2010 tarihinde eklendi
film bi yazarın değişken fikirlerini kafasında canlandırmasını konu alıyor.ancak çok karışık bazı şeylerin cevabını vermiyor...kesinlikle izleyin diyemem ama izlemeyinde demem.10/7
herkesin seveceği bir film değil..benim anladığım kadarıyla bir yazarın kafasında sürekli değien bir hikaye anlatılıyo onun için film birden farklı farklı sekilleniyo..
müthiş bir film.çok çok beğendim.ümit ünal süper bir yönetmen,bence sektördeki en iyi yönetmen.senaryo müthiş olmuş ayrıca kurguda çok iyi tek eksik yanı ses çok az. keşke ses biraz daha iyi olabilseymiş.bazen diyaloglar anlaşılamıyor tvde sesi sonuna kadar açmama rağmen zor duyuluyordu. oyunculuklara gelecek olursak hepsini ayrı ayrı tebrik ederim.çok iyi oynamışlar. bu filme herkez tahammül edemeyebilir ama anlayan için süper. ümit hocam ellerine sağlık. bukadar güzel oyuncu kadrosunu bir araya getirmekte imkansızdır. iyi seyirler...
Çok kötü bir film yani çok kötü demek bile bu filmi nitelendirmek için yetmez... konu yok, anlatım yok, oyunculuk yok.. ayrıca 'bu filmi ancak sanat filmi izleyenler anlar' şeklinde bir ifade çok yanlış.. çünkü ben birçok sanat filmini beğenerek izlemiş bilinçli bir izleyiciyim.. örneğin; Beş vakit, Kader, Masumiyet, Gökten 3 elma düştü, Uzak ihtimal, Üç maymun vs.. gibi kaliteli sanat filmleri son derece etkileyici filmlerdir.. ama bu filme bırakın sanat filmi demeyi, film demek bile çok güç... tamamen zaman kaybı ki ben sadece 30 dk dayanabildim.. Gölgesizleri izlemeyenler gerçekten çok şanslı...
İlginç bir başlangıç.. karışık bir olay örgüsü.. ne oldu şimdi yahu dedirten bir son.. Lynch filmlerine benzetmiş bazı arkadaşlar.. elbette benzeyen yanı çok fakat lynch amcam paralel gerçeklikler arasında daha somut bağlantılar kurar.. örneğin selçuk yöntem in gördüğü yüzlerin hangisinin gerçek olduğunu çözemiyorsunuz. oysa lynch size işaretini verir ve başka bir gerçeğe atlar.. bu geçişi o kadar güzel yapar ki filmin en sonunda farkedersiniz bazı şeyleri.. sözün özü.. beğenmedim.. zaten filmin ortasındaki 1-2 kare.. hani şu daktilolu olan.. tüm olayı açıklıyor.. sonunda gelen gazete haberi de o kadar sade kalmış ki.. kurtarabilecekleri tek noktayı da harcamışlar anlıycaanız.. 5/10
Konunun işlenişi dışında herşey takdire şayan çünkü konuyu pazıl parçaları gibi toparlayamıyorsunuz kafanızda. "D.Linch filmleri sevenler benimseyecektir" dersek yerinde bir tespit olur gibi görünüyor.
Şahsım adına söylemeliyim ki D.Linch sevmem ve onun Kayıp otobanını da sevmemiştim, bu filmi de sevmedim. Bu arada, bu filmi sevenler için "Örümcek" filmini de öneririm; örümcek en azından biraz sevilesi.
filmin ilk sahnesinden son sahnesine kadar filmde ne anlatılıyo çözemedim.belkide benimle alakalı bir şeydir diye geçiştirdim heralde derinliği olan bir film ve anlayamıyorum diye düşündüm hep.Sürekli bir birini tekrar eden diyaloglar vardı ve hepsininde içi boştu.zaman kaybı bence.
Film hayal gücünü zorlamaya çalışırken beceriksizliğe dönüşmüş bir kurguya sahip.sıkılmadım izlerken , bari sonunda şaşırsam dedim içimden; sadece merakımdan.Yönetmenler emeklemeden koşmaya çalışlarsa, avrupa sinemasını örneklemeyi bırakıp kendileri olmaya çalışırlarsa belki daha izlenebilir filmler ortaya çıkar.