Kurtlar Vadisi: Filistin
    3,3
    Kurtlar Vadisi: Filistin hakkında görüşlerin ?

Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

11 Haziran 2012 tarihinde eklendi
    İzleyicilere Türklerin yetiştirdiği özel bir ekip olarak takdim edilen ama aslında kıraathanelerde ya da bar-pavyon kapılarında görebileceğimiz üç ağır ağabeyimiz, Ortadoğu'daki iktidar ilişkilerinin geriliminden beslenen çarpık bir bölge algısını pekiştirmek üzere görevdeler.

Üzerine yazılıp çizilenlere ve sanal ortamdaki tartışmalara bakılırsa geçtiğimiz Ocak ayında gösterime giren Kurtlar Vadisi Filistin, memleket ahalisinin Ortadoğu algısını "zenginleştirmiş" görünüyor. Bu ve benzeri filmlerle yapımcıların gündeme dair kolay tüketilen ajitatif ürünleri piyasa sürüp ceplerini doldurduklarına dair bir çok şey yazıldı. Filmin anti-semitizmi beslediği ve toplumlar arasında düşmanlık tohumları attığına dair yazıları da okumak mümkün. Filmi izledikten sonra eleştirilerin bir çoğuna katılmakla beraber, eleştirilerin sadece filmin anti-semitik yaklaşımıyla sınırlanmasının eksiklik olacağını düşündüm. Bu yazı bu eksikliği tamamlamaya küçük de olsa bir katkı sağlamak amacıyla kaleme alınmıştır.
    volkanick
    volkanick

8 Mart 2011 tarihinde eklendi
    Sadık bir kurtlar vadisi izleyicisi olarak aksiyon sahneleri ve ses efektleri dışında kötü bir film olduğunu dşünüyorum.Kurtlar vadisi ekibi zaten son üç yıldır ciddi bi düşüş yaşıyor.Yaptıkları yeni işler tutmuyor,dizinin şu andaki hali içler acısı artık biran önce toparlanmaları lazım.
    tarhansimsek
    tarhansimsek

27 Şubat 2011 tarihinde eklendi
    Hollywoodvari film yapacam aksiyon edecem-matrix olacam diye adamlar senaryo ve oyunculuğu unutmuş. Be kardeşim hiç mi yanından bi mermi geçmez sağda solda bunlar hiç mi hasar vermez. Birkaç ufak meseaj yerine TV tadı vermeyen bir yapım. Ha bi dizi izlediniz ha bunu. Ey halkım yapmayın, ha Kustal Damacana serisi ha bu film veya gerisi geleceği aynı inanın. Yazık. Sinemaya gidip bunlara prim verdikçe adamlar azıyor. Bakın yakında Kurtlar Vadisi Mars (bilimkurgusunu) çekmezlerse iyidir. Puana değmez yoksa verecem...
    Chev
    Chev

25 Şubat 2011 tarihinde eklendi
    Bol aksiyon.. Bol mesaj.. Zayıf seneryo..

6/10
    testyalcin
    testyalcin

25 Şubat 2011 tarihinde eklendi
    Ne güzel bir film bu böyle. Ben çok begendim. Necati Sasmazi tebrik ediyorum
    l-i-l-a-H
    l-i-l-a-H

23 Şubat 2011 tarihinde eklendi
    Erdal Beşikçioğlu, nam-ı değer Behzat Ç. , neden film de oynamış acep diye düşünürken, asıl vahim olanın, atılan hiç bir merminin duvarlarda ve herhangi bir alanda iz bırakmaması...
    gerçeksöz
    gerçeksöz

19 Şubat 2011 tarihinde eklendi
    xfelix41 ve ekremdoyduya
    Bir film hassasiyet yapılan bir konu üzerine çekildi diye, o filmin büyük seyirci rakamlarına ulşaması gerekmez. Nitekim bence bu film için 3. hafta sonu rakamı da ilk 3 hafta toplam rakamaları da çok fazla sayılar.
    Bahsettiğin recep ivedik tipi filmler iyi olmayabilir ama bu filmin ulaştığı milyonluk rakamlarda bu film için çok fazla.
    Adını duydunuz mu bilmem ama "Kosmos" "Kıskanmak" "Bal" gibi filmler de yapılıyor bu ülkede ve bu filmler 50 bin kişiye bile ulaşamıyor. Gerek recep ivedik gerekse kurtla vadisi gibi filmlerse fazla bile izleniyor.
    firatcira
    firatcira

15 Şubat 2011 tarihinde eklendi
    saçma sapan bir film olmuş !!! sinema biletine verdiğim paraya ve ayırdığım 2 saate yazık oldu doğrusu!!!filme henüz gitmeyen arkadaşlara tavsiyem, sinemaya gidecek paranız varsa paranızı bu filmle çöpe atmayın...
    cangursesli
    cangursesli

12 Şubat 2011 tarihinde eklendi
    Filmi az önce izledim. Film bir Türk filmi olarak teknik açıdan, çok iyi. Senaryo ve kurgu, çok zayıf. Sahneler arası geçişler, birbirinden kopuk. Oyunculuk açısından tatmin eden tek bir kişi var: Erdal Beşikçioğlu. Film yüklü olduğu mesajı izleyiciye, onu rahatsız da ederek ulaştırmayı başarıyor... O kadar.
    turan
    turan

12 Şubat 2011 tarihinde eklendi
    Efektler, harcamalar bence tamam olmuş. Ama aksiyonunda bir sınırı vardır. Bu filmde biraz abartılmış geldi filmden çıktığımda hala silah sesleri duyuyordum kafamın içinde:) Üssü basmaları; mahkumları kurtarmaları; son savunma sahnesi hepsi ayrı ayrı bir final olabilirdi. Bence aksiyon çekilemez deyince aşırıya kaçmış pana film.
    Ayrıca dizilerinde olduğu gibi komedi öğeleri (1-2 memati doğal repliği dışında ) yoktu. Aksiyon o kadar fazlaydıki; filmin filistindeki zulmü tam olarak aktaramadığı düşüncesindeyim.

Ama herkeste onaylamış galiba tartışmasız türk filmlerinde aksiyon olarak daha iyisi yapılmadı. Erdal Beşikçioğlu gerçekten tam bir türk gary oldman olabilir.
    christopher6368
    christopher6368

12 Şubat 2011 tarihinde eklendi
    öncelikle kurtlar vadisi dizisini 97 bölüm boyunca büyük begeniyle izlediğimi belirtmek isterim onun ardından gelen IraK filmide cok başarılıydı bana göre,özellikle kurgusu .. kurtlar vadisi dizisi konusunu hernekadar 1997 yapımı iki sinema devinin oynadığı the departed donnie brasco filminden kopyalasada türkiyede bir ilk oluşundan kaynaklı çok geniş kitleler elde etti..sinemaya gidiş sebeplerinin en büyük reklamıda budur !!!
    Peki FilistiN nasıldı ???
    Bu filmde karakteri tek oturan oyuncu kim ne derse desin Erdal Beşikçioğluydu onun dışındaki oyunculukta karakterlerde izleyiciyi tatmin edemedi çoğunuz çok güzel diyorsunuzya ama sizde farkındasınız birşeylerin eksik olduğunun en büyük sorun kurgusu ve o 3 takım elbiseli adamdı bence ve polatın o bilindik hitman yürüyüşle adamlara tek atış yapması üstelik orduyla karşı karşıyayken ! bunlarda sizi rahatsız etmedimi tamda dünyaya aksiyon sinemamızda dönüm noktamızı göstercekken..bana göre daha sağlam bir kurguyla ve oyuncularla çekilseydi gene pana film adı altında,ama kurtlar vadisi olarak değil o zaman türk klasiği olacağına hiç şüpem olmazdı..
    SoN olarak o büyük emeğin herkez farkında pana film .. projelerinizin devamını ve çanakkale destanını sizden bekliyoruz o teknolojiyi gördük çünki filmde..hepinize iyi çalışmalar ...
    Said Yılmaz
    Said Yılmaz

10 Şubat 2011 tarihinde eklendi
    bu filme aksiyoın filmi demeyin diyenlere yuh diorum başka bişe demiorm müthiş bi aksiyon var filmde hele efectler falan cidden müthiş o kadar film izledm yani holywood filmlerinde böle efectler yok kan efekleri falna çok güzel tam spartacüs gibi :) spartacus gibi deilde tabii bence çok güzeldi. hem seneryo hem filmi çok bependim daha iisi olabilir diyenler bundan daha ii türk filmi izlemişlermi acaba yada o kdar holywod filmi var yarısı boş bu filmin holywood filmlerinden hiç bir eksiği yok hatta fazlası bile var türkiyede zaten bundan daha isi olmaz olursada yine kurtlar vadisi yapar anca. bu film amerikada bile oynatılcak film o derece yani çok kaliteli. bnce bu filmi beğenmeyelnler verdiği mesaj yüzünden beğenmediler filistin müslüman bi ülke ya şimdi pek hoşlarına gitmedi herhalde artık.
    ahmetkutur
    ahmetkutur

10 Şubat 2011 tarihinde eklendi
    Filme sinemasal açıdan bakarsak teknik özellikleri ve Erdal Beşikçioğlunun başını çektiği Kurtlar Vadisi dizisi kökenli olmayan oyuncuların oyunculukları dışında oldukça zayıf.

Özellikle senaryoda bir yavanlık tekdüzelik hakim gerçekleri gözümüze sokmak için,yanı başımızda böyle bir dram yaşanıyor demek için çok fazla uğraşmamışlar çıplak bir gerçeklik önümüze koymuşlar ki aynısını Irak serüveninde de yapmışlardı.Ama Iraktan farkı bu sefer bize gösterilenler anlatılan hikayeyle alakalı.Irak filmini hatırlayanlar Ebu Garip ile ilgili anlatılanların senaryoyla ilgisi olmadığını ve tamamen belgesellik olduğunu da anımsayacaklardır.

Filmi kendi içinde değerlendirecek olursak aslında başarılı.Çünkü film üstlendiği misyonu yerine getiriyor,aksiyonla paketlenmiş hikayesinde 81 ülkeye bakın Filistinde bunlar yaşanıyor diyor. Ve bunu yaparken de oldukça başarılı.Yıllardır sinemamızın yapamadığı hareketli kamera kullanımı bu filmde üst seviyede ve filme aksiyon sahnelerinin en önemli gerçeklik parçası.Bundan dolayı yönetmeni kutlamak gerek.

Umarım yıllardır aç olduğumuz yapmaya cesaret edemediğimiz aksiyon filmleri için bir milat olur ve yapımcıları cesaretlendirir.İyi akşamlar.
    filmkolik33
    filmkolik33

10 Şubat 2011 tarihinde eklendi
    Fuska hakkatten saçmalamışsın,bence sen film izle ama yorum yazma :)
    Filmi eleştirenlere sorum olacak şimdiye kadar böyle bir aksiyon filmi çekildi mi?Böylesini geçtim son 10 yılda Türk yönetmenler toplam kaç tane aksiyon filmi çektiler?
    pural
    pural

10 Şubat 2011 tarihinde eklendi
    Vermek istediği mesajı gayet net vermiş film. Müzikler genel anlamda iyiydi. Aksiyon sahneleri çok iyiydi, özellikle yakın çekimlerde müthişti gerçekten, Hollywood filmlerinde bile böylesine rastlamak zor...
    Ama konunun tek bi noktaya odaklaşması biraz zayıflık kaçmış moshe yi öldürünce bitecekmiş gibi gösterilmiş..
    Puanım 10-8