Ahmet Kaan Solmaz
12 Ağustos 2020 tarihinde eklendi
En başları sıkıcı ve bu konu nereye bağlanacak diyebilirsiniz ama öyle bir raddeye geliyor ki meraktan ara vermeden izliyorsunuz (part part izlemeyi düşünmeyin çünkü imkansız :D) Zaten jimm carrey'nin oyunculuğuna diyecek söz yok 10/100 Konu ve verilmek istenen mesajda çok iyi. Eskiden çekilmiş bir film nasıl böyle güzel bir prodüksiyon ortaya çıkarmış diyorsunuz. Ayrıca mesaj olarak: spoiler: Dünyanın ve insanların kötü, yalancı, ikiyüzlü olduğunu vurguluyor. spoiler: Bunuda çok güzel bir şekilde yapıyor. İzleyin, izlettirin.
Konusunun çok alışılmadık olduğunu düşündüğüm bir film gerçekten izlenmeli aynı zamanda düşünmemeniz gereken bir film.izlerken acaba biz de bir simülasyonun,programın içinde miyiz diye düşündüren bir film.izlemelisiniz...
Çok çok çok harika bir filmdi. Her duyguyu yaşatan bir film. Ha kurtuldu ha kurtulacak diye dört gözle bekliyorsunuz. Hayatının yalan olduğunu öğreniyor. En son kapıdan çıkarken fuck you falan der diye bekledim ama saygıyla gülerek selamladı Jim Carrey reis. Sevdiği Lauren’in onu çıkacak diye aşkla izlemesi, Truman’ın dergideki kadınların parçalarından onun yüzünü kolaj yapması gerçekten çok çok etkileyiciydi. Programın yaratıcısı, Westworld’de de oranın sahibi. Sanırım Westworld de bu filmden ilham kaynağı almış. Ah Truman üzümlü kekim. Kaşif olacağım diyince onu engellemek için ne kadar çaba sarf ediyorlar. Okulda hocası her yer keşfedildi diyor. Sırf su korkusu yaşasın diye babasıyla denizdeyken babasını ölmüş gösteriyorlar ve sonuç olarak sudan korkmuş oluyor. Hayat da böyle değil mi? İstedik diye önümüze ne engeller çıkarır hayat da. Ama her şeye rağmen başardı Truman ve selamını verdi programı bitirdi. Gerçekliğimizi ve hayatımızı sorgulatacak bir film ve böyle filmlere bayılırım. Senaryo harika. Gerçekten 10 numaraya 5 yıldız filmdi.
film izlemeden önce açıkçası itici gelmişti. ama filmi açıp izlediğim anda beni içine alan bir film haline dönüştü.izlediğinize asla pişman olmayacağınız bir film. insan filmin içinde kendisini buluyor.
Bir insan 30 sene boyunca etrafında dönen dümeni anlamamasi çok aptalca ki o kadar insan her gun aynı şeyleri yapmak zorunda kalmaktan sıkılmıyor mu çok açık var senaryoda fuck of
Turuman kendisini “özne” sanıyor ama aslında kendisine çevrilmiş binlerce gözün bir “nesnesi”.
Dikizlendiğinin ve doğal zannettiği şeylerin kurgulandığından haberdar olmayan bu insanın kendi gerçekliğini fark edip yaşadığı bu “cennetimsi” adadan sıyrılabilmesi, tabii ki dinsel anlatıda olduğu gibi “kolay” olmayacaktır. Çünkü gösteri toplumunda o metadır ve milyonlarca insan sizi dikizlemek isterken kaçmak nafile bir çabadır. Herkes kahramanı izleyip bu dramın nasıl devam edeceğini öğrenmek istemektedir. Bu yüzden Truman için kurtuluş, bir tür modern ütopik bir anlam içeren, “gözlerden ırak olma” çabasıdır ve klasik kahramanın hikayesinden farklıdır
bittikten sonra bi süre etkisinden çıkamadığınız bir film. Bende bıraktığı hissiyat aslında dışarısının da içerideki hayattan farklı olmadığı. Biraz durağan geçiyor, ama zihni aydınlatan güzel bir film.
Öncelikle senaryonun muhteşemliginden bahsetmeliyiz harika bir senaryo,ve böyle bir filmde oynayabilicek en iyi aktörün oynaması filime ekstra bir güzellik katıyor,belki biraz zevk meselesi ama özellikle oyunculuk eğitimi açısından kişiye müthiş şeyler katacak bir film,bence her şeyden bağımsız 1.47 dk 'yi güzel geçirmek için herkesin izlemesi gerektiğini düşünüyorum, Jimmy Kerry yi sevmeyen varsa ki sanmıyorum bu filmden sonra sevecektir .
Kesinlikle izlemelisiniz. replikleri olsun oluşturdukları oyunculuk olsun hepsi mükemmel. 2-3 gün etkisinden çıkamadım tamamen truman ile özdeşleştim .