bi arkadaşım bahsetmişti böyle bir sinema filminin olduğunu..fargmanına baktım tüm kesimlerin izlemesi gerken başarılı, gerçekten yaşanılanlar anlatılmış..kjesinlikle izliycem geldiği ilk gün..
güzeel bir filme benziyor bende doğuda bi köyde öğretmen olarak filmi destekliyorum... olaya sadece öğretmenin yaşadığı dil sorunu olarak bakmamak gerekiyor. bu köylerde öğretmenlik yapan kişilerin o kadar çok sorunları var ki mesela köyde kalacak doğru dürüst bir yer bile yok.. hayvanların kaldığı yerlere benziyor milli eğitimin bize kalmamızı söylediği yer.. umarım bir gün birisi bu sorunları anlatır insanlar öğrenirrrrrrrrrrrrrrrrrr
filmin fragmanını izledim ve evet dedim bu benim, bu biziz... kars sarıkamışta öğretmenim. ve filmde anlatılan olayları bire bir yaşıyoruz... çok başarılı bir film olacağını tahmin ediyorum... film eğer karsa gelirse ilk izleyenlerden biri ben olurum...
kafalardaki doğu nasıl bilmem ama bence bu film tüm çıplaklığıyla anlatıyor doğuyu.Fragmandaki son cümle aslında herşeyi anlatıyor ben sizi anlamıyom siz beni. ama öğretmen kurak bir coğrafyayı yeşertecek tek güç sadece bize biraz daha güvenin diyorum özellikle bakanlığım size söylüyorum.
güzel bir filme benziyor evet ama şöyle bir gerçek var doğuda yaşam dışardan gelenler için ne kadar zorsa emin olun okumak için batıya gelen biz öğrenciler için daha zor doğuda dışlanmak yok sizi hemen kabullenip aileden biri gibi grüyorlar ama batıda sırf doğulu oluduğun için arkadaşların,öğretmenlerin ve hatta müdürün tarafından dışlanmak kadar kötü bir şey yoktur bundan emin olun:((((
bende gecen sene 21 senedir kapalı bir kurt koy okuluna atandım, basımdan gecenelri kitapa dokmek istiyordum ama herkim yapmışsa benden once hareket etmiş, filmi merakla bekliyorum,insallah benim sahnelerimden yoktur:)
bende bir kürt olarak okula yeni başlayan arkadaşlarımın bu konuda ne kadar zorluk çektigini biliyorum umarım bu filmde bazı şeyler oldugu gibi çarpıtılmaz gerçegi oldugu gibi yansıtır....
filmin fragmanını izledim ve olağanüstü derecede gerçek ve samimi buldum. ama tabiki izlenmeyecek. sinemamız seksi salak kızların bolca olduğu komedi filmlerine ya da acıtasyonu bol ( nayır göremiyorum. oğlumun kafasına inek düştü 3 günlük ömrü kaldı gibisinden)filmlere kayıyor...
günümüz de yaşanan gerçek ve bir o kadar da fazla görülen bir olayı konu almış.. ben bir öğretmen olarak bu gibi filmlerin azlığından yakınıp merakla vizyona girmesini bekliyorum..