tizep
21 Haziran 2011 tarihinde eklendi
Dizilerden tanıdığımız yönetmen Raşit Çelikezerin ilk sinema filmi. Fakat Meksika yapımı Babamız filminden senaryo olarak alıntılar yaptığı için eleştirilmişti.
Filmde ki oyunculuklar kavga sahneleri hariç olumluydu. Bu arada oyunculardan gerçek torun Ali rolündeki Deniz Gönenç Sümer geçen yıl virüs yüzünden genç yaşta aramızdan ayrılmıştı. Onu Büşra filmi ve Teomanın Çobanyıldızı klibinde izlemiştik.Klipte başrol oynamış. Vurulmadan önce Teomanın şu dizeleri gerçek yaşamda ölen biri için ilginç anektotlar içeriyor;
Yüzme bilmeden Daha deniz görmeden Hiç güneşte yanmadan Şimdi ölmek istemem Bir kalbi sarmadan
Aşkı tatmadan daha Onla sarhoş olmadan Hiç sevişmeden daha Şimdi ölmek istemem Daha hiç gülmeden
Çoban yıldızı Sen benle kaal Çoban yıldızı Hep benle kal Zamanın varsa
Ben hiç kimsem olmadan Tepeden tırnağa ona Hiç sarılmadan Şimdi ölmek istemem Kalbine dokunmadan
Ama işte gerçek yaşam sürprizlerle dolu ve biz hiç hazırlıklı değiliz...
Film Bursa film festivalinden ödülle döndü. Seyredip gökten düşen bir elmanın bize ne gibi bir fikir verdiğine bakalım...
biraz "anlat istanbul" havası vardı filmde. çok güzel bir senaryo değil ama oyunculuklar güzel. Bu arada Kürşat Alnıaçık klasik kötü adam oldu Türkiyede hareketler felan gayet başarılı:)) ama aynı...
1 yıl önce izledim bu filmi.. finali yüzünden çok iyi bir film olmayı ıskalıyor.. bu denli farklı 3 hayatın bir şekilde buluşması ve filmin gelişme bölümü son derece etkili.. oyunculuklar da çok başarılı.. ama finalde öylesine basit ve gerçeklikten uzak bir durumla karışılaşıyoruz ki filmin etkisi zayıflıyor.. sonuç olarak yine de kaliteli bir film ve izlenmeyi hak ediyor..
Piyasadaki abuk sabuk Türk filmlerinin aldığı puanlarla karşılaştırırsak, puanı düşük kalmış. Eli yüzü düzgün, izlenmeye değer bir film olmuş. İddia edildiği gibi başka bir filmden kopya olup olmadığını bilmiyorum (en yakın zamanda izleyip göreceğim) ama çoğu eleştiriye katılmıyorum.
Güzel bir film aslında, sürükleyici heyecanlı. Bazı sorular kalıyor insanın zihninde filmden sonra, cevaplanmamış sorular.. Ama filmleride güzel yapan bu bence, sonrasında filmi düşünmek. Bazı uzun ve gereksiz sahneler vardı, onun dışında bence başarılı bir film.
çok başarılı değil ama başarısız da değil orta karar bir film sonunda biraz saçmalık var ama insan hayatının nasıl kesiştiğini anlatıyor çarpıcı olmuş biraz ama ne yapalım yinede iyi ben 7/10 verdim
filmin sonu çok iyi değildi.aklımın almadığı kısımlar var. birini öldürüpte gömdüğünüz yerin tam üstünde boğaz manzarası var diye sabah kahvaltısı yapmak pisikopatlık ürkünç bir durum...
bu senaryo neden film yapılmış bilmiyorum aslında iyi niyetli bir çaba derdi olan bir film çekilmek istenmiş farklı hayatların kesiştiği filmlere örnek verilmek istenmiş ama sonuçta ortaya tutarsız,dağınık öylesine bir film çıkmış...çok bir beklentim yoktu ama bu kadar kötüsünü beklemiyordum
tamam hoş bi film.ama neden sonunun mutlu bitmesi için bazı mantıksız şeyler senayroya ekleniyor.Adamı öldürüp çatıya gömüyorlar ardından da bişey yokmuş gibi davranıyorlar.sonu saçma geldi bana.
Çok etkileyici bir senaryosu vardı, insanı kendine getiren cinsten.Oyunculuklar da çok başarılıydı.Şahsım adına filme daha çok puan vermememin nedeni filmin sonunun çok basit ve anlamsızca bitmesiydi.Aslında filmin sonuna dair eleştiri getirilebilecek çok konu var.İzleyin derim...7/10