En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
lkocaoglu
Takipçi
21 değerlendirmeler
Takip Et!
4,0
1 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
Hiçbir filmin vizyona gireceğine bu kadar sevinmemiştim. Bereketli Topraklar Üzerinde 80 dönemi yasaklı filmlerin başında gelir, film kaybolmasına karşın uzun zaman sonra bir kopyası İsveçde bulundu. Sinemayla ilgilenen herkesin görmesi gereken bir film. Kaçırmayın derim...
1979 yılı gelecek karanlık günler ve sinema. Türk sinemasının ustalarından Erden Kıralın Çukurova gerçeğini yansıttığı filmde , paranın gücünü , erkeklerin zaaflarını , böcekli ekmekleri , kişilik kavramının heba edildiğini görüyoruz. Filmin bugün biz gençlerce keşfedilmesi(maalesef Ankara ve İstanbulda) çok çok önemli. Hala etkisindeyim. Oyunculukları ayrı övmek lazım . Yaman Okayı , Menderes Samancılarıı , Tuncel Kurtizi , Erol Demirözü Muhteşem bir film sinemada kaçıranlar vcd yi ıskalamasın 10/8
Evet çok güzel deli gibi izlemek istiyorum bu filmi ama şimdi filmi piyasaya süren zihniyet ülkenin sadece İstanbul ve Ankaradan olduğunu düşündüğü için malesef ben bu filmi izleyemiyorum şimdi lütfen beyezperde yöneticileri bu eleştirimi yaynlayınız.
Bu filmi izledikten sonra aklınıza"niçin yasaklanmış ki bu film?" sorusu gelcek! 12 Eylül darbesini yapanların zihniyetini daha bir anlamamanıza ya da daha iyi anlamanıza sebebiyet verecek! Yaman Okayın müthiş performansı filmde ilk göze çarpan. 30 sene önce Nuri Bilge Ceylan ya da Zeki Demirkubuz olsaydı bu kamera arkasında o da böyle anlatırdı diye düşündüm ama bugün Erden Kral nerede demeden de edemedim tabi.(Artık darbe nasıl darp ettiyse kendisini) Fareler ve İnsanları sevenler koşun kaçırmayın bu filmi.
spoiler: Film boyu gripin reklamı yapıldı :)
Hasta adama tuvaletini yaptırma sahnesi bayağı anlamlıydı.
O kadar uzaklar ki şehir yaşamına, hasta kişiyi hastaneye bile götürmediler.
Kaplumbağaları öldürme sahnesi çok kötüydü. Gerçek öldürmüşler galiba. O yüzden 9 / 10 verecekken 4 / 10 vermek zorunda kaldım.
İlişkilerde bayağı açıklık var. Başkasıyla birlikte olan kişiyle başkası birlikte olabiliyor önceki ilişkilerine aldırmadan. Evlenme olmadan. Bu, şaşırtıcı geldi biraz.
Filmin odağı parça parça kayarak ilerledi. İlk başta fabrika ve 2-3 işçiyken sonra inşaat, o genç kadın, topal kişi, tarla filan derken tuncel kurtiz e geliyor. Zaten o 3 işçiden 1i sağ kalıyor.
Esrar da serbestmiş, karışan yok :) kullanım amacı ağır işte çalışmalarını sağlamak için olsa da.
En sonda da kapitalist zihniyetin canavarlığını görüyoruz. Bir yandan patron, bir yandan ustanın ısrar eden, motive eden suratını görüyoruz. Ve hazin bir son başına geliyor bir işçinin. Fatma aklındaydı belki, belki en son birlikte olduğu kadın, belki yükseleceüi mevkiler. O düşüncelerle ölüme gitti. Ve yine birlik olamıyorlar, işbirlikçi olan yüzünden hepsinin başı belaya giriyor.
Tuncel kurtiz, bulent kayabas, yaman okay gibi efsane oyunculuklar var.
Kitap özetini de okudum. O 3 işçiden sağ kalan köyüne geri dönüyormuş.
Merakla beklenen bu filmi -ki yıllardır, İzmirde izleme şansı kopya sayısının azlığından maalesef şimdilik yok ama sabırla DVDsini beklemek düşer. Umarım az sayıdaki gösterimi ile de hakkettiği ilgiyi görür.
ben iksv festivalde izleme şansı buldum. gerçekten çok iyi bir film. pamukların arasında geçiyor. eski filmlerin sinemada yeniden izlenmesi beni çok mutlu etti :) festival haricinde :)
3 sene önce lise 2 de hiç istemeden dönem ödevi için okumustum kitabı...kitap okumayı hiç mi hiç sevmezdim ama bunu okuduktan sonra fikrim tamamen deişti =) filmi çok çok merak ediyorum yaklasık 30 yıl önce çekilmiş olmasıda bende ayrı merak uyandırıyor
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.