Ne söylenebilir ki.Türk sinemasının temel taşlarını oluşturan Hababam sınıfı serisinin ilk filmi.Eğlendiren,güldüren,duygulandıran,düşündüren muhteşem bir film.İnsanın defalarca izleyipte her izleyişinde aynı hazı aldığı kaç tane böyle film vardır acaba'Üzerinden yıllar geçse de hala hatırlanacak ve izlenecek bir başyapıt.Bir daha böylesi kesinlikle gelmez.10/10
Türk sinema tarihinin en kaliteli yapımlarından biri.bir çok ünlü sanatçıyı bünyesinde barındıran hababam sınıfı,komedi yönüyle izleyiciyi güldürürken aynı zamanda düşündüren,dramatik yönüyle duygulandıran ve Türkiye'nin eğitim sistemine özeleştiri yapan bir şaheser.filmde en dikkat çekici aktristler arasında inek şaban rolünde Kemal Sunalı görebiliriz.ayrıca Tarık akan'da bu ve 2. filme renk katmış.defalarca izlensede bıkılmayacak ve her izleyişte aynı tadı verebilecek bir başyapıt.herkes izlemeli.10/10
Böyle film bir daha yapılamaz ülkemizde, çünkü onlar para için yapmadılar bu filim. Türkiyeyi sevdikleri için gönül zenginlikleriyle yaptılar :)10 / 10
Türk sinemasının yüz akı. İzlemeyenin kalmadığı 7den 70e sevilen bir film, her izleyişte aynı tadı veren Rıfat Ilgaz eserinden senaryolaştırılan Damat Feriti, İnek Şabanı, Güdük Necmisi, Hafize Anasıyla IMDb yorumlarında denildiği gibi 'Belki de dünyanın gelmiş geçmiş en iyi filmi ama Türk dilini ve Türk kültürünü bilmeyen biri için Hababam Sınıfı ne kadar etkileyici olabilir.' Türk sinemasının en önemli yönetmenlerinden Ertem Eğilmezin sinemamızın önemli oyuncuları ile komedinin içine dostluğu, aşkı, arkadaşlığı harmanladığı Melih Kibar müzikleriyle süslü Türk sinemasının kalburüstü filmlerinden biri.
Çok kötü bir film hiçbir şekilde beğenmiyorum soğuk espiriler falan seviyesi düşük bir film. Ama kesinlikle oyunculuklar iyi bu filmi alıp başka oyuncularla çeksek kimse yüzüne bakmaz zaten belirli skeçlerden oluşan basit bir film sigara içme skeci okuldan kaçma skeci tarzında. Bu arada filme kötu yorum yapılınca şahsına küfür edilmiş gibi davranan arkadaşlar bunu yapmayın gülünç bir durum. Bu arada bu filmi kimsenin şahsi olarak internetten araştırıp izleyen kimse yoktur herkes tv denk gelip de izlemiştir. Ama oyunculuklar çok iyi...