Bu sekiz gün serisinde sadece dilberin sekiz gününü beğendim.Alinin sekiz günü biraz zeynep filmine benziyordu.Herhangi bir yenilik veya değişiklik bulamadım.Filmdeki donukluk bir türlü kaybolmadı. 4/10
Oyuncu performansları açısından Uğur Polat ve Begüm Birgörenin Mehmet ve Zeynep karakterlerini (özellikle de Zeynepin 'iç dökme monoloğunda') karikatüre dönüştürdüğü, Serdar Orçin ve Ufuk Bayraktarın karşılıklı göründükleri bölümlerle çekiebilir olan ve derdini ortaya koymaya yak(ın)laşan bir 'tutukluk' hikayesi.
Üçlemenin sonuncusu olan bu yapım orta karar birşey olmuş. Dilberin sekiz günü filminin seyirci üzerinde bıraktığı müthiş etkiyi bırakmıyor. Fakat ilk film olan Zeynepin sekiz gününden çok daha iyi bir yapım olmuş. Özellikle Ezel dizisinden tanıdığımız Genç Ramiz Ufuk Bayraktara külhanbeyi rolleri çok yakışıyor. Zaten Tophane semtinden yetişen birinin bu tarz rolleri yapması çok zor olmasa gerek. Ali rolündeki Serdar Orçin çok iyi bir yetenek rolünün hakkını fazlası ile vermiş. Yönetmen Cemal Şan tahminimce bu üçlemeyi yapmakta ki amacını ve seyirciye vereceği mesajları bu son filmine aktarmış. Özellikle bakkala gelen bir adamın 10 dakika boyunca konuşması bence yönetmenin bu üçlemenin özetini ve amacını sergilemesi gibi birşey oldu. Bu kadar kısık bir bütçe ile iyi niyetle yapılmış bir seriydi. Emekleri için yapım ekibine teşekkürler. Her ne kadar üç film toplam gişe hasılatında yaklaşık 55 bin lira gibi komik bir rakam elde ettiysede umarız bir daha ki yapımlarına sponsor bulup kaliteli bir film ortaya çıkarırlar.
zeynep in 7 gününü büyük bir eziyet,sabır ve inatla izledikten sonra nasıl oluyorda böyle kopuk, sanat sanat içindir diyebilen, kafasının estiği şekilde film yapan yapımcılar ve yönetmenler var diye düşünüyorum .Bu insanlar nasıl kaynak buluyorlar?Ben yanlızlık psikolojisini anlatan,çok entel(!) bir film yaptım,kimse izlemesede ben izlerim.Olay bumu yani? .Bir sanat eseri hele de bir sinema filmi ise insanlar tarafından her düzeyden izlenebilir olması gerekmezmi ? Bana göre sinema; Sanatı, hayatı ve insanları birleştirebilmeli.Gişede rekor kıran içi boş ve absürt komedi,dram filmleri ile sanat sanat içindir diye ortaya çıkan filmleri birleştirirsek türk sineması bir yere gelebilir.
aynen başarısız basit ucuz filmleri sanat filmi diye yutturmaya çalışan bu zihniyeti kınıyorum birde böyle türk filmlerinin olması bizi 1970 lerde bile tutmuyor harbi bu insanlar gerçekten sanatçımı :)
Yanılmıyorsam Zeynep in sekiz gününde Mustafa Üstündağ (Muro) gibi bir oyuncuyu vitrine çıkaran ilk film di ve ordaki rolü bile beğeni kazandığını tahmin ediyorum.
Kesinlikle çok kötü bir film.o kadar kötü ki yönetmeni bile Emekdeki gösteriminde soru cevap kısmını zaman kısıtlı diye es geçti.Ki zamanın kısıtlı olduğu da yoktu iki üç soru için. Sinema görüntüyle,göstergelerle,imgelerle,biçimle,üslupla bir hikaye bir olgu olay durum anlatmaksa film bunların hiçbirini yapamıyor.Örneğin biz Açlık filminde 20 dakika tek plan sekans bir diyoloğu pekala izleyebiliyoruz çünkü film bunu sadece bir kez yapıyor ve filmin geneli epizodik yapıda ilerlediği için bizi diğer bölümlerinde buna yabancılaştırabiliyor.Bize farklı anlatımlarlada hikayeyi görsellikle de anlatıyor.Fakat Alinin Sekiz Gününde Zeynep karakterinin o kadar gereksiz bir tiradı varki insana yuh dedirtiyor.Ki benzer biçimde bakkala gelip mesaj kaygılı "hayat neden böle kötü" diye başlayan adamın boş lakırdıları da aynen öyle.Felsefe böle ucuz bir şekildemi verilir ya.Hayat neden bölemiş.Güldüm resmen bu sahneye.Ayrıca Kemal karakteri tamamen süs olsun biz arada sırada gülelim sıkılmayalım diye gereksiz bir şekilde filme dahil edlimiş. Bir film bu kadar özensiz olur.Bu filmin festivalde ulusal yarışmaya dahil edilmesini anlamış değilim.Türk sinema tarihinin en kötü filmlerinden biri.Mahsun Kırmızıgülün film duygusu Cemal Şandan daha gelişmiş bence.Ki ben onun Beyaz Melekini son yıllarda izlediğim en kötü türk filmi addetmişken bu film karşıma çıktı ve uzun yıllar da orada kalmak üzere onun yerini aldı.
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.