haylan-18
12 Ekim 2006 tarihinde eklendi
filmi açıkçası ödül aldıgı için izledim.çok iyi olmasada etkilendiğim sahnelerde oldu.iyi bir iş çıkarmışlar.10 üzerinden 6 veriyorum.siz yinede bir gözatın.
baya kötü bir film.... yönetmen amerikan bağımsız sinemasına benzer bir şeyler yapmaya çalışmış ama içi boş,anlamsız bir film ortaya çıkmış..... oyuncular zaten felaket,, vildan ataseverin nasıl altın portakal aldığını hiç anlamadım doğrusu bu kadar kötü bir oyunculukla .......... 10/4
bence vildan atasever altın portakalı hiç haketmiyordu hülya avşar gayet iyi idi ama vildan ataseveri iyi bulmadın sesler falan kötüydü sinemaya gittiğimde koro adlı filmle o film arasında kararsız kalıştım iyi ki kora ya gitmişim :)
bence güzel bir filmdi.özellikle vildan atasever çok güzel rol yapmış.kendiside çok güzel.iki genç kız adlı film bana thirteen i anımsattı.neyse tük filmlerinin bir yerlere geldiğini görünce seviniyoruz.bu filmin bir roman uyarlaması olduğunu unutmayalım.arkadaşlar bu nedenle filmin senaryosunda bir değişiklik yapmazlar.izlemeyenler varsa bence izlesinler.saygılar.
İki farklı aile yapısında yetişen kızın maceralı arkadaşlıkları etkileyici olarak işlenmiş. Behiye abisinin baskısından bunalmış, zeki ve depresif biri. Handan ise hiç arkadaşı olmayan ama oldukça canayakın, sevimli ve rahat bir kız. Behiye her ne kadar Handan'ı korumak istese de Handan kendi bildiğini okuyor ve kendisini bedeni için seven erkek arkadaşına teslim oluyor.
2 genç kız kötü bir film değil vasatın üzerinde bir türk filmi filmde senaryodan çok oyunculuk ön planda ben iki genç kızıda beğendim oyunculuk açısından bence behiye daha iyiydi seyirlik bir film izlenebilir
film düm izledim çok kötü olmamakla beraber vasat da sayılmazdı......ama sinemamaızda pek işlenen bi konu değildi bu anlamda önemli bence yalnız namuslu ailenin o hırçın kızının eski monoton yaşamına dönmesi ve avustralya macerasının havada kalması filmin en basit hataları olmuş yinede kayda değer bişeyler çıkmış ortaya
film bana göre gerçekten çok başarılıydı özellikle hülya avşarın oynaması beni daha çok sevindirdi.yanlız film bana biraz 2003 yılında vizyona giren Catherina Hardwickek-nin yönettiği Thirteen filmini anımsattı.bana göre konu itibariyle çok benziyordu.iyi bir filmdi ancak beni rahatsız eden ailece izlenmesi sakıncalı olan sahnelerin gereğinden fazla ve abartılı şekilde kullanılmasıydı.gerçekten izlerken çok rahatsız oldum bunun dışında herşey güzeldi.özellikle behiye rolündeki oyuncu gerçekten çok iyiydi...
çok başarılı bulmadığım orta halli bi film olmuş. Perihan Mağden'nin yazılarını ve romanlarını çok sevmeme rağmen 2 genç kızı okumamıştım. Ama filmi seyrettikten sonra da okumama kararı aldım.