ilsalaron
21 Aralık 2009 tarihinde eklendi
Bu filme salt Komedi diye giderseniz hayal kırıklığına uğrarsınız bu film 'Coen Kardeşler'in ABDde çektiği gibi bir Kara Komedi hatta içinde Komediden çok gerilim ve korku ögeleri barındırmakta. Biraz bana Fargoyu anımsattı. Engin Günaydın yine oyuncu olarak çok başarılı ancak Binnur Kaya ile hiç uyumu yok Binnur Kayanın performansı resmen bir hayal kırıklığı olmuş. Film vasatın üzerinde ama maalesef ağır temposu ve gereksiz biçimde filme siyasetin konulması yüzünden iyi olmamış.
Muhteşem bir film. Ülkemiz sineması açısından değerlendirmeyi bırakın, dünya çapında baktığımızda da çok kaliteli bir film. Tek bir kusuru yok. Çok beğendim ben. Demek ki yapılabiliyormuş. Sinemamıza olan inancımı arttıran filmlerden biri. Yönetmenlik, senaryo, oyunculuk hepsi eksiksiz. Engin Günaydın o bilindik tiplemesinin altında ezilmediğini ve aslında başka maharetlerinin de olduğunu kanıtlıyor bizlere. Binnur Kaya ve Settar Tanrıöğen inanılmazlar. Taylan Biraderler'in kariyerlerinin en azından şimdiye dek doruk noktası bence. Konuşacak çok şey, övülecek çok nokta var. İzlemek lazım. Sakın kaçırmayın. Müzik kullanımı da şahane bu arada. Film-noir estetiği "siyah-beyaz" olmamasına rağmen filmin her sahnesine işlemiş. Tebrikler.
Taylan biraderlerden görülmeye değer bir film çıkmış yine,aslında sizi oyunculuklar olsun,doğallık olsun,kendi insanımız olsun alıp götürüyor ve sonuna kadar keyifle izlemenizi sağlıluk konusuna kesinlikle bir parantez açmak lazım;engin günaydın ve binnur kaya hem doğal hem de mükemmel oynamışlar.
Farklı anlatımıyla etkilesede kanımca bir zirve yapamıyor. Güzel ama çokta abartılmamalıdiye düşünüyorum. İzlenmeye değer ancak bir başyapıt değil tabiki.
Film için söyleyebileceğim tek kelime 'ilginç'...Türk sinemasında kolay kolay görmediğim belki de hiç rastlamadığım tarzda özgün bir senaryo ve iyi oyunculuklar vardı...Binnur Kaya olmasaydı da başka bir bayan oynasaydı diye de düşünmedim değil.Artık Avrupa Yakası etiketinden kurtulmalı bence Günaydın...Başından sonuna merakla izlediğim, hiçbir anında filmden kopmadığım, bağlayıcı, etkileyici bir film.Engin Günaydının oyunculuğundan çok etkilendim ayrıca...7/10 veriyorum ama 'izlemeye değer' notunu da ekliyorum.Daha fazla puan vermek 'daha iyi' filmlere de hakaret olur sanırım...
film çok tatlı geçiş ve repliklerle dolu bu kadar eğlenceli ve zevkli olacağını sanmamıştım daha sıradan ve sıkıcı olacağını sanıyordum ama yanıldım.film 'fargo-küçük gün ışığım-günışığı temizlik firması' gibi filmlerin izinden gitmiş olsada türklere göre sıradışı oluşu fark yatarmışben beğendim herkese izlemesini tavsiye ederim. en komik yerde billur kayayı arabadan indirirken yer bence :)10/7
Türk sinemasındaki eksiklerden biri olan kara mizah bu filmde güzel verilmiş. Bence filmin 2 sıkıntısı var.1.si Engin Günaydının üzerine Burhan Altıntop yapışıp kalmış. İzlerken sürekli gözümün önünde Burhan halleri vardı. 2.si Fİlmin başındaki dinamizm, olayların akşışı ilk yarının sonuna doğru yavaşlayıp, filmin sonlarına doğru durağanlaşıyor. Ama son 5-10dk. yeniden toparlanıyor. Başladığı gibi gitse bence son yılların en güzel filmi olurdu. Yinede çok keyif aldım, eğlendim. Bu türü sevenler izlemeli.
Film gayet başarılı olmuş.Oyunculuk performanslarından tutun, bugüne dek çekilen Türk filmlerinden farklı oluşunu hissettirişi, dozunda mizahı, karakterleriyle sonun nası geldiğini anlamadım.8/10