Uçurtmayı Vurmasınlar
    4,6
    Uçurtmayı Vurmasınlar hakkında görüşlerin ?

zaferbuyukgol
    zaferbuyukgol

6 Mart 2007 tarihinde eklendi
    cok cok cok ıyı bır fılm turkıye nın sıkıntılı donemlerıne ayna tutuyor herkese tafsiye ederım
    alpturkakbas
    alpturkakbas

3 Mart 2007 tarihinde eklendi
    bu fılme 10 uzerınden 20 verıyorum mukemmel otesı gecen trt de bı daha ızledım bu derce gercekcı fılm gormedım
    brckn85
    brckn85

3 Mart 2007 tarihinde eklendi
    Film çekildiğinde henüz 4 yasındaymısım. Ama çocuklık yıllarim boyunca defalarca izledim filmi, büyüklerin gördüğünden çok farkli şeyler gorerek her seferinde cok begendim. Cocuk aklının yettiği kadar da olsa anladıklarim, inanki cok etkileyiciydi. Bunun yanı sıra filmi izledikten sonra ille de tuttururduk ucurtma ucuruz diye, sonra da ucurtmayı vurmasınlar diyerek ucurururduk ucurtmamızı. Şimdi, bugun hem o zamanın sartlarinin ne oldugunu bildigimden hem de hayata biraz daha geniş çerçevelerden bakmaya başladığımdan hala etkilenerek izliyorum bu filmi. Kaç kere izledim bilmiyorum ama Türk sinemasındaki favori filmlerinden biridir Ucurtmayı Vurmasınlar
    omer-yurtman
    omer-yurtman

28 Şubat 2007 tarihinde eklendi
    filmi dün gece izledim ve niye şimdiye kadar izlemeişim diye çok üzüldüm. kaçırılmayacak ender filmlerden biri...kesinlikle 1010...
    e-kd
    e-kd

28 Şubat 2007 tarihinde eklendi
    hayatımda defalarca izlemekten bıkmadığım nacizane filmlerden biri...
    milla-jo
    milla-jo

28 Şubat 2007 tarihinde eklendi
    Duygusal açıdan çok etkileyici bir film. İnci ile Barış'ın dostlukları ekrana çok güzel yansıtılmış. Seyirciye verilmek istenen çok kolay ulaşıyor. Bu tür başarılı filmleri Türk sinemasında her zaman görmek istiyorum.
    august-king
    august-king

28 Şubat 2007 tarihinde eklendi
    Çekildiği dönemi ve çekilen diğer Türk film lerini düşündüğümde bu filmin onlardan çok üstün olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Uçurt ma teması ve işlenişi de güzeldi.İzlenmesi gereken bir film fakat yine de abartıldığı ka dar güzel değil.10/7
    toxicty
    toxicty

27 Şubat 2007 tarihinde eklendi
    cocuklugumun fılmıydı etkısınden cıkamamıstım muthıs bır fılm helal olsun !!
    m-denizersoy
    m-denizersoy

27 Şubat 2007 tarihinde eklendi
    Tam bir klasik. Kitabını okumak kadar filmini seyretmekte insanın içini acıtıyor. Okumaya yada izlemyen varsa kesinlikle kaçırmasın
    aysebarutcu
    aysebarutcu

27 Şubat 2007 tarihinde eklendi
    fevkaladenin fevkinde efendim:) izlediğim sayılı başarılı(ki toplasan 5 i geçmez) türk filminden biri.uçurtmayı vurmasınların barış'ı, karılar koğuşunun aduş'u yerim ben onları.
    karizmatik062915
    karizmatik062915

21 Şubat 2007 tarihinde eklendi
    şahaser daha ne denilebilir ki???
    lelaina
    lelaina

19 Şubat 2007 tarihinde eklendi
    incinin anneden daha güzel bi insan oluşu ve merdivenlerden özgürlüğünü adım adım çıkarken ,barışı arkasında bırakması,suratlara kapanan o kasvetli demir kapılar bu güzelim filmden aklımda korkuyla karışık kalanlar...hangi ruh haliyle izlenirse izlensin ağlatıyor bu film. 'çelik gibi sinirlere sahibim, tamam artık hiç bir şey beni üzemez' derken birden bire dengenizi bozuyor. inci dışarı çıkarken barış’ı uyandırmadılar diye küfür bile ediyorsunuz filme... '- sen artık yıldız görebiliyor musun inci? bizim göğümüzün bir tek gündüzü var. senin göğünde akşam oluyor mu?' '-burda uçmaz barışcım, çok küçük gelir bu avlu ona. -küçük uçurtma uçururuz. -yine uçmaz. kocaman çayırlarda uçurmak gerekir. -kocaman çayır nasıl olur inci ?' 'hapishanede ortalıkçı olan yaşlı anaya sorarlar.. -bi daha kimseyi sevmedin mi ana ? ana cevap verir: -sevdanın hası tek olur, o da eskidendi. şimdiki sevdalar laylondan. barış merak eder: -laylon ne demek inci? -laylon değil, naylon. çamaşır ipi gibi, leğenler gibi.. ana nın son yorumu: -bak şuna insanlar bile laylon' laylonsuz hayatlar için uzuuuunn kuyruklu bir uçurtmadır bu öykü..
    yonetmen-m-c
    yonetmen-m-c

8 Şubat 2007 tarihinde eklendi
    Oldukça duygusal ve etkileyici bir film. İzlenilmesi gereken Türk filmlerinden biri...
    '' -Niye uçumuyor İnci?
    -Bir gün uçar... ''
    yuzbasiyulaf
    yuzbasiyulaf

1 Şubat 2007 tarihinde eklendi
    Bu film benim için çok önemlidir. Galasını izlemiştim oyuncularıyla birlikte. Barış tan biraz daha büyüktüm tam olarak kavrayamamıştım herşeyi ama duygulanmıştım ağlamıştım. Çok güzel bir filmdir hala benim için..
    ffergan
    ffergan

17 Ocak 2007 tarihinde eklendi
    İnciiii...hiçbir isim hafızamda bu kadar yer edinmedi.