Herseyiyle cok ama cok gercekci muhtesem bir yapim oldugu kanisindayim, herkesin izlemesi gereken bir film.Senaryo konu oyunculuklar hepsi muhtesem.Türev izledigim en iyi turk yapimlari arasinda.10/9
Her insan,gerçeğin ne kadarına dayanabileceğini seçmeli.. filmi çok beğendim..en yakın dostlarımızı bizimle ilgili gerçek düşüncelerini bilmek nasıl olurdu!? bence bunu arada oynanacak bir oyun yapmalıyız..yani insanlar belli zaman dilimlerinde günlük yazmak yerine sesli yada görüntülü kayıt yapıp birbirlerine göstersinler.ya da çiftler birlikte geçirdikleri bir günün sonunda ayrı ayrı kayıtlarla değerlendirmeler yapsınlar ve daha sonra aynı anda izlesinler düşünsenize bu mükemmel olurdu.. **bu arada Gülçin Santırcıoğlu'nun(süreyya)oyunculuğunu çok beğendim..** **izleyin**
Daha önce bu filmi hiç duymamıştım açıkcası,fakat film neler başarmışta haberim yokmuş,Altın portakalda en iyi film ve en iyi kadın oyuncu ödüllerini almış,bence film çok gerçekci olmuş,oyunculuklarda iyi yani filmde gerçekliği yakalamak için doğaçlama yapılmış gibi,bu tarzda bir film ilk defa izledim ve değişik bir tad bence mutlaka izlenilmeli,Dvd'den izleedim ekstralar'da iyi denilebilir,bu arada yönetmen Ulaş İnaç eski futbolcu Zidane ile bir benzerlik içerisinde:)İyi seyirler.8/10
filmin kurgusu ve karakterlerin iç dünyalarının çok iyi işlenmiş olması türev’i başarılı kılan özelliklerden... bütçesine göre çok zevkle izlenen bir film çıkmış ortaya. insan psikolojisi ve ilişkiler de çok güzel yansıtılmış.
Özgün olmayan bir konu ama işlenişi ve çekim farklılığıyla samimi bir yapım olmuş.Oyunculuklarda zaman zaman amatörce olsada özellikle Beste övgüyü hakediyor.
Oyunculuklara hayran kaldım. Bu kadar içten oyunculuk olamaz. Sanki bir film izlemiyorsunuz da normal hayattan birilerinin evinden canlı yayın yapılıyor. Çok başarılıydı şiddetle tavsiye ederim...
bir erkeğin dayanma sınırı ve fırsatçı yanı gözler önünde. izleyen erkekler bence masum buldu arkadaşımızı.. niye efendi gibi takılmıyosun sevgilinle be kızım! sonuç olarak elde var sıfır işte; ama sıfıra ulaşılmasını seyretmek keyifli
bu film bence insan psikolojisinin bir aynası niteliğinde.kadın erkek ilişkilerine bir ayna tutmuş.aldatılma günümüzde artık bukadar yaygınken ve hatta artık normal diye bakılırken aslında içieride insan ruhunda neler yaşatır bir nebze olsun bu filmde buldum.kadro güzel bir oyunculuk sergilemiş.senaryo güzel.hernekadar teknik eksikleri olsada bence çok kaliteli ve güzel bir film olmuş.herkese tavsiye ederim.
filmi az önce turkmaxta izledim.bu kadar amatörce ve düşük bütçeyle yapılmasına rağmen bence çok başarılı bir film.sadece digital bir kamerayla çekildiğini okumuştum.mutlaka teknik olarak izleyiciyi tatmin etmeyebilir.gerek ses ve de görüntü açısından eksiklikleri olabilir ama anlattığı konu ve o konunun detaylarıyla derinliğine inen bir çalışma olduğu için bence piyasadaki birçok türk filminden daha iyi.oyunculaluklar son derece doğal ve de başarılı.biraz da geç de olsa izlediğim için memnunum.
aldatmak, aldatılış, ya da bunların edilgen hali.... biz mi çok abartıyoruz komplo dozunu fazla mı kaçırıyoruz yoksa bir insan diğerini aldatabilir mi,olağan mı,normal mi?ben bunu hala çözemedim.....gerçekten çok iyi bir film ve arkadaşların da dediği gibi seksin şiddetin olmadığı ama doyurucu bir filme imza atılmış hem de sıradışı bir üslupla,alkışlıyorum. sürreya da kendimi buldum...
türev günümüz ilişkileri iyi bir açıdan sentezlemiş ve yorumlamış ilişkideki kıskançlığın hangi boyutlara getirdiğini görebilioruz kıskanç kızlar bu filmi izlemelisiniz.10/6
Bu film için yoruma olumsuz cümlelerle başlamak zor ama yazmak zorundayım... Her yeni ve doğal buluşun kabullenemeyeceğinin göstergesi oldu projede kullanılan el kamerası ve filtresiz dış ses alımı.Film sonunda baş ağrısıyla kalkıyorsunuz yerinizden.Tamam çekim ve ses doğal ama sonuç:Bu bir film... Film hakikaten kelimenin tek anlamıyla harikaydı.Marjinal ötesi bir senaryo beklerken ekranın başından ayrılmadan izlediğim nadir filmlerden biriydi. Konusu gereği en tepki görecek karakter Nazım gibi görünsede aslında Nazım;herkesin karakterinin koşullar ve ortama göre rahatça değişebileceğinin en basit göstergesi... Süreyya adına konuşmak gerekirse de böyle bir plan tamamen mazoşist bir düşünce diye düşünüyorum.Çünkü Süreyya çevresindekilerin düşüncelerini öğrenmedi onları kaybetmek adına sadece zamanla kişilerin fikirlerinin değiştiğini görerek hem kendisine hem çevresine zarar verdi bence. Ve Burcu.Çok ta masum değil.Çünkü böyle bir oyun kesinlikle bunca yıllık arkadaşlıktan sonra kabül edilemez.. Bu kadar genç bir film olmasına rağmen "demekki sadece cinselliği ön plana çıkararak ta film oluyormuş" dedirten izlenesi bir film Türev. Tavsiye ederim.........
bikere şu afişe bakalım...herşeyi özetliyor aslında.gerçek bişey gibi fil sarıyo,sürüklüyo,aktüel çekimlerdeki kamera kullanımıyla hasta ediyor ama bütünde doyuruyor,kendini sevdiriyor.izleyin kesinlikle...