Filmi genel olarak çok mükemmel, ilerde kült olur kategorisini koyamayız ama iyi bir film diyebiliriz.Ama övgüsel olarak çok abartıldığını söylememiz gerekir.Beklentinin yükselmesi tabii ki bir film için zor bir durum.Tatmin edilmediği zaman film çok açıdan eleştiri alabiliyor.Filmin konusu beynimizin yüzde 10'unu kullanıyoruz ama yüzde 100'e ulaşırsak ne olur teoirisi üzerine kurgulanmış.Aslında bilimsel olarak beynimizin tamamını kullandığımız söylenir.Hikâye ve senaryo illâki gerçek açıdan örtüşecek diye bir unsur yok. İzleyicilerin çok takıldığı bir durum olmuş.Morgan Freeman'ın filmde olması enerjiyi yükseltiyor ve ilgi çekici kılıyor.Scarlett Johansson'ın performansını çok beğendim,Hollywood filmlerinde çok sık görmeye başladığımız Asyalı kötü adam figürü var.Bu tabii biraz Amerika'nın, Çin ve Uzakdoğu üzerine algısal yaklaşım empoze etmesinden de ileri geliyor.Fantastik ve aksiyon ögeleri gayet yerinde ve bilimkurgu diye nitelendirdiğimiz filmi gölgede bırakacak türde değil.Yerinde kullanılmış diyebiliriz.Mantıksal hatalar yok değil tabii, o kadar metaya,objeye hükmetme gücü varken trafiği birbirine katması mesala saçma, tüm kontakları kilitleyebilirdi mesela gibi.Beynin yüzde yüzü kullanmasıyla insan hücreye bir forma ihtiyaç duymuyor, tamamen doğayla bütünleşiyor,sondaki polis şefi Pierra Del Rio'ya attığı mesajdan anlıyoruz. Farklı zaman ve mekânlara gidebilmesi bu ögelerin eğilip, bükülür olabileceğini gösteriyor.Yani aslında beynin her şeye hükmetme gücü olduğunu bize gösterebiliyor.Karakter gelişimleri ve işlenmesi çok zayıgf,senaryo müspet, oyunculuklar güzel, akıcılık muazzam,keyifli izlenebilecek bir film olmuş.