Steven Spielberg’ün yaklaşık 20 yıl önce çektiği bu savaş filminin çok başarılı olduğunu söylememe gerek yok herhalde. Savaşın ortasında bulunan bir bölüğün içindeki askerlerden birkaçının, bütün kardeşleri ölen Er Ryan’ı eve götürme çabalarını konu alıyor bu film kısaca. Ve her ne kadar filmin kusursuz olmadığını düşünsem de, ortaya gerçekten de başarılı bir sonuç çıktığını düşünüyorum.
Ne diyebilirim ki bu film hakkında? Oyunculuklar mükemmel. Matt Damon, Tom Sizemore ve özellikle de Tom Hanks, bu filmde döktürmüş. Spielberg’ün kamerası, savaşın ne kadar şiddetli ve acımasız bir yer olduğunu bütün çıplaklığıyla göstermiş ve seyirciyi etkilemeyi başarmış. Muhteşem çekilmiş savaş sahneleri ve akıcı süresiyle Er Ryan’ı Kurtarmak, gerçekten de görülmesi gerek bir film kısaca. Filmle ilgili ufak tefek birkaç sorunum olsa da genel anlamda, bu film çekilmiş en iyi savaş filmlerinden birisi. Hatta şu ana kadar çekilmiş en iyi savaş filmi benim gözümde. Eğer hala izlemediyseniz, izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim.
TOPLAM PUAN: 10/10