Sinemada defalarca işlenen Tarzan hikayelerinden biri olan yapıt, Edgar Rice Burroughs'un 1914 basımı klasik eseri Tarzan of the Apes'ten sinemaya uyarlandı.
3D ve 2D formatlarında izleyiciyle buluşan film 'hareket yakalama' (Motion Capture) teknolojisini de barındırıyor. Filmin bu tekniği Münih'teki Bavaria Film Stüdyosu'nda; animasyon süreci ise Bavaria ve Hannover'daki iki farklı film stüdyosunda gerçekleştirildi.
Tarzan filminin fikri, yönetmen Reinhard Kroos'a ait. Tarzan, Afrika'da Animals adlı projesini bitirdiğinde dağ gorillerini izlerken aklına geldi. Aslında orada yaşayan gorillerle ilgili bir hikaye tasarlarken, zamanla fikrini değiştirerek onu klasik Tarzan hikayesiyle bağlayarak bu yapımı ortaya çıkardı.
Yönetmen Reinhard Klooss, ilham gelmesi için her gün iki saat boyunca ormanda yürüyüş yaptı ve çalışmaya o şekilde koyuldu.
Tarzan (orijinal adıyla Tarzan of The Apes), tıpkı Dracula gibi dünyada en çok beyazperdeye uyarlanan 100 hikaye arasında yer alıyor.
Tarzan 3D, dünyada, neredeyse çıplak bir insan karakterin merkezde olduğu il animasyon olma özelliğini taşıyor. Vücudunun büyük bölümü açıkta olduğu için insan anatomisini birebir eşleştirip 3 boyutlu olarak ona hayat vermekle oldukça zor bir iş başarılmış oldu.