volkanick
2 Ekim 2011 tarihinde eklendi
ben her zaman çocukların ve bazı aslında gayet zararsız ve sevimli hayvanların birer korku öğesi olarak kullanılmasına karşıyım.özellikle de çocukların
filme gitmemdeki en büyük etkenlerden biri akasya asıltürkmeni izlemekti.açıkçası fragmanlarından da filmden bir şeyler umuyorum ama film resmen hayalkırıklığı...yani bomboş birşey ve taklitlerle dolu...bir sahne garezden bir sahne şeytanın avukatından bir sahne karanlık sulardan derken film bitti...biray dalkıran gerçekten başarılı bir yönetmen yanlız çok gereksiz sahneler vardı...yani bir ara nerdeyse yakamı yırtacaktım yüreğim şişti yani adamın merdivenlerden çıkıp kızın odasına gitmesini beklerken...yani herşeyi çekmiş hem de sakız gibi uzatarak...yani bu filmi sinemada izlemezseniz evde hiç izleyemezsiniz çünkü çatlayabilirsiniz...(çok ciddiyim)3/10
Yönetmen Bilal Dalkıran'ın ilk uzun aynı zamanda ilk sinema filmi Araf.İşin doğrusu genç yönetmen bu ilk filminde sinemamızda yeni yeni alevlenen ama netice de hiç iyi işler çıkmayan Korku-Gerilim türüne el atmış.Gerçi Araf için Psikolojik-Gerilim tanımlamasını yapmak daha doğru.Öncelikle film gerçekten iyi çekilmiş dedirten karelerle örülü.Kamera kullanımı ve de özellikle görüntü açıları çok çok iyi.Görüntü yönetmenliği içinde aynı şeyi söyleyebiliriz gerçenten başarılı.Daha önce yerli sinemamızda görmeye hiç alışkın olmadığımız iyi çekimler var filmde.Ancak zaman zaman film çok gereksiz yere ayrıntıyı gösteren -yakın plan çekimlerle izleyici de san ki bir deneysel filmmiş havası yaratarak iyicene bizi sıkıyor ve saçmalıyor.Hikaye aslında güzel ama çok basit ve çok kötü işlenmiş.Senaryonun elle tutunabilir en ufak yanı yok.Makyaj efektleri ve sözde yapılmış görsel efektler çok ama çok kötü,çok basit tabii ki gülünç,Hayko Cepkin müzikler çok iyi ama.Oyunculuklarda eh işte dedirtiyor
Senaryodan kaynaklanan bir takım bozukluklar var. Öncelikle filmin kendi adına yaptığı birşey yok. Kürtajı bir yerde reddederken bir yanda destekleyen unsurkar çiziyor. Eda'nın başka çaresi yoktu mesajı veriyor. Daldan dala atlamalar ise filmin bütün büyüsünü bozmuş. Seyirci daha ne olduğuna adapte olamadan hoooop başka bir sahneye. film kendi içinde kopukluklar gösteriyor. filmin ilk sahnelerinden biri olan sevişme sahnesi çok zayıf. Yönetmen bir gecelik bir tutkuyu anlatmaya çalışırken sanki oyuncular mecburiyetten dünyada hiç kimse kalmadı gibi davranıyorlar. Özetle betimleme unsurundan yoksun ve de kopuk bir film. Üzgünüm:(
berbat bir film!! bu filmde eksik olan okadar cok sey varki..kötü olmasinin nedenide zaten bu eksiklikler..diyaloglar cok basit ve siradan..korku filmi diye adlandirilan filmlerde makyaj cok onemlidir, bu filmde cok yapmacik görünüyor!!! yani olumlu diyebilecegim hicbir ozelligi yok filmin!!! izlenmeyin
ne saçma bir korku filmi bu ya bide korku filmi diye çekmişlerr.... berbat bi filmdi çekimi çok kötüydü... filmi izlerken saçmalıkları gördükçe ağlayasım geldi ben bile daa ii bi korku filmi çıkararım ortaya...
Güzel bir film izlerken yanınıza alacağınız 3 şey,1.Kola , 2.cips , 3.popcorn , arafı izlerken yanınıza alacağınız tek şey olmalı oda uyku hapı......3/10
Konusu itibarıyla orjinal ama çekimi çok kötü olan büyük müzisyen HAYko CEPkin’in müthiş müziklerinin olduğu ama bunun bile kurtaramadığı vasat bir film.Filmdeki Eda’yı rahatsız edip duran küçük kız ise palyaço gibiydi.Ve her seferinde yönetmenin gereksiz şekilde gösterdiği karakterlerin arabayla veya taksiyle gidip gelmelerini ve otoyoldaki direkleri göstermesi çok gereksizdi.Korku filmi diye pazarlanmasıda çok yanlış.Kesinlikle korku filmi değil.Bence kesinlikle sınfta kalmış bir yapım.10/2 İki puan Hayko Cepkin’in müziklerine.
Filmi bende amaçsız bulanlardanım öncelikle gerçekten konu çok uzatılmış,oyunculuk hiç başarılı değil ve film gerçekten çok sıkıcı.Konu güzel ama hakkını vererek işlenememiş.
valla kimsenin emeğine saygısızlık etmek istemem ama gerçekten çok kötü bir filmdi. hiçbir sürükleyiciliği yoktu.çalıntı sahneler ve uyduruk makyajlar seyirciye hakaret gibiydi.