KaliteTAKİP
8 Aralık 2013 tarihinde eklendi
filmin neresinden başlasam bilemedim filme iyi desem değil kötü desem değil aslında bunun en büyük sebebi filmden çok fazla beklenti içine girmemizden olabilir konuyu okuyunca fragmanı izleyince tabiki Matt Damon ustada olunca aklınıza off işte bu bea diyesiniz geliyor ama umduğunuzu bulamıyorsunuz eğer bu konu biraz daha iyi kurgulansa işlense belkide avatar gibi bi hasılat alabilirdi ama becerememişler çok sıradan ve basit olmuş matt bile kurtaramamış sadece birazcık görsel şölen başka birşey yok izlesenizde olur izlemesenizde matt hayranları yine ayıp olmasın diye izleyin ... sonuç olarak vasat
Konu daha iyi işlenebilseydi ortaya daha başarılı bir film çıkardı.Kötü diyemem ama derinliği yok çoğu şeyin,2154 tasviri güzel ama çok yapay duruyor;gerçekçi olmalıydı vede aksiyon sahnelerindeki kamera kullanımı berbat,actioncam kullanılmamış mı acaba diye düşündüm ama 100 milyon dolar bütçeli bir yapımda da neden kullanılmasın sonuç olara orta düzeyde
Başarılı bir aksiyon-bilim kurgu ı yönetmenin District 9 filmini de izlemiş biri olarak District 9'un daha iyi bir film olduğunu da söylemek zorundayım fakat Elysium da şuan piyasada bulunan birçok bilim kurgu-aksiyon filminden daha kaliteli.Öncelikle yaratılan atmosferler başarılı özellikle dünyadaki sefalet içindeki mahalleler başarılı olmuş.Filmin ilk yarısı sefalet içindeki insanları ve yaşadığımız dünyanın rezil halini anlatırken (zengin-fakir çatışması da mevcut) ikinci yarıda ise nerdeyse tamamen yerini aksiyona bırakı Damon gerçekten çok iyi bir oyuncu ben bu filmde ilk defa onu izlerken içimden bunu geçirdim ayrıca kötü karakter olan Sharlto Copley tek kelimeyle döktürmüş aksanı olsun jest ve mimikleri olsun gerçekten çok iyi oynamış onu daha fazla filmde böyle kötü karakter olarak görmek filmi beğendim fakat illa sinemada izlenmesine gerek yok diye düşünüyorum,District 9 filmini beğenenlerin bu filmi de beğeneceğini düşünüyorum ama izlemeden önce District 9 kadar iyi bir film beklemeyin tabi.
orta düzey fantastik bir film boş vaktiniz varsa sıkılmadan izleyebilirsiniz fakat bir başyapıt değil ..matt daimon koleksiyonu yapıyorsanız mecbur izleyeceksiniz:)
Politik ve sosyolojik alt temasıyla kendini güzel noktalara taşıyabilen "Elysium / Elysium: Yeni Cennet", yeterince özgün ve iyi işlenmemiş senaryosuyle yönetmen Neill Blomkamp'ın bir önceki başyapıt derecesindeki filmi "Yasak Bölge 9"un oldukça gerisinde kalıyor. Tek boyutlu karakterlerine rağmen aksiyon bazında seyirciyi eğlendirmesini bilen filmin göç ve sağlık kurumu sorunlarına değinmesi gerçekten hoş.
Bu filmi aslında büyük bir merakla bekliyordum ve nihayet izleme fırsatım oldu. Film beklediğim gibi çıkmadı. Zaten konusu ne bir dram, romantik, aksiyon değil. Hepsinden biraz biraz koyup ortaya sunmuşlar. Ha film çok mu kötü? Hayır değil. Film biraz sıksa ve mantık hataları ile yani bütün kötü ve iyi kısımlarına rağmen sonun kadar izlettiriyor. Bence izlenebilir ama büyük beklentilerle değil. Vakit geçirmek için iyi bir seçim. 3/5
Konu müthiş fakat işlenişi bir o kadar kötü olmuş. Wagner Moura ve Matt Damon'un oyunculukları filmi belirli bir seviyeye taşısa da yeterli olmamış. Aksiyon sahnelerindeki kamera çekimleri zayıf. Boş 2 saatiniz varsa izlenebilir kesinlikle beklentiyle izlemeyin.
Film güzel,oyuncular güzel oynamış,iyiki 3d versiyonu değildi,filmin son sahneleri duygusallık,müzik,yazılı metin olarak güzel yapmışlar,duygusal iseniz biraz gözleriniz son sahnelerde o müzik ve konuşma atmosferinde yaşarabilir.
bu film de de herzaman ki gibi zengın fakır konusu ıslenmıs,farklı dunyaların ınsanlarız teması ıle gayet klişe bir konuyu tekrar film yapmışlar...Elysium yani yeni cennet denılen yer suanki amerıca gibi düşünün , cehennem olan yani şuanki dünya mız da ırak iran suriye mısır gibi düşünün..ve türkiyeden mısırdan surıyeden nasıl insanlar insan gıbı yasamak ıcın iltica etmeye calısıyorlar şuan amerikaya,filmde de elysiuma iltica etme calısıyorlar...film de cehennemi, hastalıklarla boguşan,kargaşa ve savaş içinde olan yer şuan ki dünyamız hesapta,ancak bu cehennem zaten şuan da yasanıor..sanki gelecekde böyle olcakmıs hesaabı yapmıslar...yani yine hollywood bızımle makara yapmıs ,hadi hayırlı seyırler
Çağ gelişme yönünde izlemez her şekillendirdiği dünya da çok ütopik değün bile Afrika'da 'çağa ayak' uyduramamış milyonlarca insan ları tükettiğimiz gibi bu kaynakları el birliğiyle atmosferi ve çevreyi bitirme yönünde kullanı durum sona yaklaşıyor ve tüm bunlardan çıkarı olanların içi rahat.Çünkü elysium gibi olmasa da buna benzer izole bir hayat sürebileceklerini biliyor ve planlarını yapı gelecek olursam anlatmak istediğini 100 milyon dolarlık bütçesiyle paketleyip zengin yapımcıların iplerinden sıyrılabildiği müddetçe anlatabilmiş ki bunları yazabiliyorum.Güney afrika'nın beyaz hollanda asıllı çocuklarından biri olup kanada'ya göç etsede dünya için fikir sahibi olunacak güzel bir mekan zıtlıkların tuzu kuru olan tarafında yer almasına rağ bir aksiyon filmi için fazla çekimser ama dramı içine katması hiç yapay durmuyor.spoiler: Sonunda klasik bir kahraman insanlık için öldü sahnesi yer alsada duyguyu işin içine çok sert katmalarıyla bu filmde bile ağlatabiliyorspoiler: .Neticede yok olmayan tek şeyin umut olduğunu göstermek ve insan olmanın basit bir hayatta kalma çabası değil fedekarlıklar içinde yüzen bir gemi olduğunu gösteriyor.