JeanClaudeVanDamme
1.209 değerlendirmeler
12 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
82 yapımı ilk filmi izlememiş biri olarak bu prequel'in (remake değil) vasatın üstünde,başarılı bir gerilim olduğunu düşünüyorum.Hatta tam da ilk filmin başladığı yerde sonlandırılmış olması Carpenter'ın klasiğine hayran olanların memnuniyetini arttırmış görünüyor.İzleyenler pişman olmayacaktır.
Sinema tarihinin en iyi bilimkurgu korku filmlerinden olan, Carpanter ustanin tartismasiz en iyi filmi Thing 30 yilda hiç eskimedi, Alienla birlikte tüm bilimkurgu temali gerilim ve korku filmlerine referans olmaya devam ediyor. Tekrar çekilcegi açiklandigindan beri hem heycan hemde endise duymustum, çünkü son yillarda yapilan onlarca yeniden uyarlamayla büyük basyapitlari tarumar etmeye devam ediyor Hollywood. Ama ilk uzun metrajini çeken Matthijs van Heijningen bunun bir yeniden uyarlama olmadigini ilk filmin öncesine Norveçlilerin kampina odaklancaklari söylenince yüregimize su serpti. Ilk dakikasindan itibaren 82 tarihli orj büyük bir saygi durusu, basarili atmosfer yaratimi, iyi oyuncu performanslari, gerilimi yavas yavas tirmandirmasiyla dört dörtlük ilerledi son 25 dakikaya kadar, burda birden filmi hizlandirip basit kliselerle destekleyip aliendaki Ripley yaratik mücadelesine soyundu.Buda kaliteyi biraz düsürsede yönetmenin 82 tarihli filme olaylari baglamadaki basarisi küçük ayrintilara gösterdigi büyük önem(duvardaki balta, ustura, çift kafa gibi) zeki sonu ve jenarikten sonraki 82 tarihli orj basina girisle son yillarda segrettigimiz en iyi blimkurgu korku filmi oluveriyor.Hemen üstüne Blurayde yenilenmis görüntü ve sesiyle 82 tarihli orjinali segretmek eglenceyi bir kaç kat arttiriyor. 10/7,5
Kabul edelim ki bu tekrar çekimler olmasa,yenil nesil sinema takipçilerinin orjinal versiyonlarindan haberi olmayacak.Bu yüzden yeniden çevrim filmlere soguk bakmiyorum,hatta hosuma da gidiyor ama aslina sadik kalindigi sürece.Yeni versiyon The Thing de bu açidan beni tatmin etti,üstelik siradan bir oyuncu kadrosuyla.Carpenter gibi bir gerlim ustasinin en iyi filmini tekrar çekmeye kalkismak kolay olmadigi gibi klise olma,ilkinin yerini tutmama vb. elestirilerle karsilasmaniz kesindir.Olumsuz yazilara çok kulak asmayin,bu film size 1,5 saatlik harika bir gerilim vadediyor...7/10
Yillaaar önce izledigim ilk filmdeki en önemli gerilim unsuru, filmin adi idi. Yani yaratigin ne oldugunu, nasil bir sey oldugunu, ne filmin kahramanlari, ne de biz biliyorduk. O gerçekten "SEY" idi. Bu filmde, her detayini bu kadar incelikle gördükten sonra, filmin adinin "Uzayli Yaratik" olarak degistirilmesini öneriyorum.
Görsel efektler yerine gerçek patlayicilarin kullanıldığı 1982 yılında bol atesli ve patlamalı, biraz bilim kurgu, biraz gerilim olan Amerikan sinemasının uzaylı yaratık filmlerinin öncülerinden The Thing. Günümüzde benzerleri de çokça çekilmektedir. Bu tarz filmleri sevenler için izlenebilir bir film.
Gerim gerim geren ve ilerledikçe insanda merak uyandıran bir film. sürükleyici ilerleyişi sıkılmadan az sonraki sahnede ne olacak hissiyle izletiyor kendini. güzel bir yeniden çevrim.
LÜTFEN BU YORUMU OKUYUN!!! Allah rızası için izlemeyin o kadar boş hatta bommmmbos bir film ben bu filmi begenenin aklından şüphe ediyorum sakın izlemeyin