Başlar başlamaz tavan arasındaki karanlıktan gerilim kurma ya da bebek telsizinden gelen tuhaf sesler gibi klişe yöntemlere başvurunca umudunuz azalıyor ancak ortalarına doğru on beş-yirmi dakikalık bir bölümü var ki gerçekten enfes ve adım adım hayatınızın en iyi gerilim filmlerinden birini izlediğinize ikna edecek gibi de oluyor bir an için.Hatta korkutayım derken komik olmanın kıyısından döndüğü ya da alenen komik olduğu anları bile göz ardı edebiliyoruz bu başarılı bölümlerinden ötürü.Ancak yarısından sonra film bilindik yola sapıyor tekrar ve tekdüze yol almaya devam ediyor.Özellikle son kırk dakikası bir çuval incirin berbat edilmesine çok iyi bir örnek.Daha tecrübeli,ayakları yere sağlam basan bir yönetmenin elinde bir gerilim başyapıtı çıkabilirmiş,bu haliyle kaçırılmış bir fırsat ''Insidious''.
Senaryo mantigi çok güzel begendim, kostümler mekanlar beklentinin çok üzerinde. Lakin uyarlama çok kötü bazi sahnelerde birakin irkilmeyi kahkaha bile atabilirsiniz. Usta eli degmemis bana göre.
filmi izledim öncelikle sunu söylemek istiyorum kişiel fikrim james wan ın su ana kadarki en zayıf filmi ama yinede merakla kendni izlettiriyor..sonunda yine sasırtıcı bir sürpriz son izleyicileri bekliyor...filmin eksik tarafları efektleri ve makyajarı f,lme 1980 ler havası verilmeye çalşıldığı çok belirgin kullanılan müziklerde bunu gösteriyor....filmin çok mantıklı bir fikri var ama bunu izleyiciye inandırmakta güçlük çekiyor filmin içine giremiyoruzz....filmin artılarının basında kurgusu geliyor hiç sıkmadan filmi izlettiriyor....boş vakitte izlenir ve unutulur bir film olmuşş daha iyilerini bekliyoruz james wan dan ve senarist leigh ten...10/5
film kendisinden bekleneni karşılıyor baya geriliyorsunuz lakin yönetmenin acelesi varmış gibi ortalarda modoslama bişiler oluyor kopuyorsunuz ama genede germeye devam ediyor zaten o kısmı izlettiriyor değişik bir film iyi mi kotü mü anlamadım :)
İzlediğim en iyi korku-gerilim filmeleri arasında yerini aldı.Mümkünse hakkaten bu filmlerden korkanlar gitmesin,ısrarcı da olmayın.Benden söylemesi.Tabiki altınıza edecek hale gelmiyorsunuz.Ama tüylerinizin diken diken olacağına, tedirgin bir bekleyiş içine gireceğinize, yerinizden sıçrayacağınıza garanti verebilirim.Ben ki çoğu korku filminde gülmemek için kendimi zor tutarım.Bahsettiğim durumlara girdim şahsen.Korku filmlerinde çok sorgulayıcı olmamak lazım aslında.Bu mantıkla izlerseniz daha da etkilenirsiniz.Bu filmin akla mantığa da uyduğunu söyleyebilirim nispeten.Bu tarz filmler içindeki puanım 10/10.
şaka maka çocukluğumdan beri ilk kez bir film yüzünden gece yatarken gözlerimi açıp etrafa bakmaya, tuvalete kalkmaya vs. korktum (30 yaşındayım bu arada)öyle mükemmel diyemem eleştirilebilecek bir sürü yanı var istedikten sonra ama amacına ulaşmış bir film bana göre korkuysa buyrun size korku filmi
o saatte başka film olmadığı için, bi bakalım sonra çıkarız diye lütfedip girdik. ilk 10 dk dalga geçer gibi izledik fakat sonrasında gitgide daha merak edilesi,daha korkunç,daha ürpertici bi hal aldı. izlenebilir,hatta feci de korkulabilir. bazı sahneler çok klişe,bazı görüntüler vasatın altında olsa da amacına ulaşmış bir film. en kötü tarafı filmin başladığı ve bittiği anda devreye giren o iğrenç ötesi, rezalet, felaket, fecahat müziğimsi şey. ömrmde duymadım öyle bi şey.