Üçüncü Adam
    3,9
    Üçüncü Adam hakkında görüşlerin ?

lukasm
    lukasm

7 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
    Üçünçü adam kara filmleri tarihininin önemli duruşlarından.G.Greene romanından beyaz perdeye yansıtılan bu filmde nakış gibi işleyen olayalar örgüsü,oyunculuktan öte performanslar,müthiş görüntü çalışması ve müzikleriyle bir başyapıt.Film bize 2 dünya savaşının ardında Amerikan,Fransa ve Rus himayesinde bulunan Viyanadan seslenerek o basit polisiye birhikayelerin bildik klişelerin hiç birini kullanmayarak dostlugu,ahlakı ve ihaneti yani insani degerleri sorguluyor.Viyananın savaş sonrası yıkılmışlıgını bize siyah beyaz renkler ardında sıkı bir görüntü çalışmasıyla sunuyor.O ünlü kovalamaca sahnesi ve Wellesin bölümleri sinema tarihine geçen sahneler olarak hafızamıza kazılacak. Kesintisiz tek plandan oluşan final sahnesi ise tek kelimeyle olaganüstü.
    milsin
    milsin

2 Mart 2006 tarihinde eklendi
    Çok güzel ve sürükleyici bir kara film örneği 3. adam... arkdaşının öldüğünü öğrenen yazar kahramanımız olayı araştırmaya başlar ve araştırdıkça da arkadaşı hakkındaki gerçeklerle yüzleşmek durumunda kalır. Bu gerçek onu hem sarsacak hem de arkadaşlığı ve vicdanı arasında seçim yapmaya sürükleyecektir...
    esat-ozcan
    esat-ozcan

26 Haziran 2005 tarihinde eklendi
    Filmlerde hafızalara kazınan bazı sahneler vardır(The Usual Suspects-Kevin Spacay gibi).Bu filmde de akıllardan çıkması imkansız olan Orson Welles'in göründüğü sahne unutulmazlar arasındadır.Diyaloglar,olayların akışı kısacası her yönüyle dört dörtlük bir film.