Berke K.
1 değerlendirme
23 Nisan 2013 tarihinde eklendi
Son yılların en iyi gençlik filmlerinden. 1999 yılında büyük ses getiren aynı isimli romandan uyarlanan bu film, Kitap&Film uyumunu yakalayan nadir filmlerden. Bunun en büyük sebeplerinden biri kitabın yazarı Stephen Chbosky'nin filmin yönetmeni olması.
Filme gelirsek, baş karakter Charlie (Logan Lerman) trajik bir geçmişe sahip olduğu için bazı sorunlar yaşamıştır. Ve bazı hayaller görmektedir. Film bize asla gösterilmeyen ve Charlie'nin "Sevgili Dostum" diye hitap ettiği birine mektup yazmasıyla başlıyor. Charlie liseye yeni geçmiştir ve hiç arkadaşı yoktur. Bir futbol maçında Patrick (Ezra Miller) ve Sam (Emma Watson) ile tanışır. Bu üçlü bir yandan birbirlerine destek olurken bir yandan da kendi sorunlarıyla uğraşırlar.
Film, 90'ların ABD'sinde geçiyor ve Amerikan gençliğinin içinde olduğu aşk, uyuşturucu, gece hayatı, ailevi sorunlar gibi ögeleri müthiş aktarıyor. Başrolde Şimşek Hırsızı filminde Percy Jackson'ı canlandıran Logan Lerman yer alıyor. Bunun dışında We Need To Talk About Kevin'dan tanıdğımız Ezra Miller çok yetenekli bir oyuncu olduğunu kanıtlıyor ve oyunculuk anlamında sivrilmeyi başarıyor. Sam rolünü ise Harry Potter serisinde Hermione Granger ile şöhreti yakalayan Emma Watson'ı görüyoruz. Bu film Emma Watson'ın şişirilmiş bir oyuncu olmadığını kanıtlıyor. Tıpkı Ezra Miller gibi bir önceki rolüne tamamen zıt bir karakteri müthiş canlandırıyor Watson. Bize de bu başarılı yapımı izlemek kalıyor.