Spielberg'in yapımcılığında çekilen ve Abrams'ın yönettiği bir filmden beklediklerimin karşılığını buldum. O amatör ruh, o 70'ler havası ve yaşam biçimi, belki daha önce pek çok izlediğimiz "uzaylı" muhabbeti ile birleşiyor ve ortaya çok çekici bir harman çıkartıyor. Mesela ben zaten filmin uzaylı muhabbeti kısmından çok diğer özellikleri nedeniyle dikkate değer olduğunu düşünüyorum. Yapımcı ve yönetmenimiz de öyle bana kalırsa. Onlar bir grup sinema sevdalısı çocuğun bir yaz tatilinde başlarından geçen olayları anlatmışlar temel olarak. Olağanüstü olaylar bunlar tabii ki. Aralarındaki diyaloglar, yaşananlar, çekimler, her şey çok iyi. Çocuk oyuncular kusursuz bir ekip oluşturmuşlar. Yetişkin gibiler adeta. Aslında zaten bu kesinlikle bir çocuk filmi değil. Çocukların yer aldığı bir yetişkin filmi. Son kısımlarda tercihler biraz daha radikal ve özenli yapılsaymış bana kalırsa bir klasik olabilecek potansiyele sahip. Her zaman olumlu düşüncülerle hatırlayacağım eğlenceli ve sürükleyici bir film olmuş. Spielberg ve Abrams 70'lere ve sinemaya saygı duruşunda bulunuyor. Finalden sonra giren "The Case" isimli kısa film (çocukların film boyunca çekmeye çalıştıkları film yani) muhteşem olmuş. İzleyin bu filmi derim.