Demirtas
19 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
Yıllarca methini duyduğum ama izleyemediğim bir filmdi. İzlemek şimdi nasip oldu. Ama ilk düşüncem ' Bumuydu ? ' oldu. Çekildiği dönem için belki başarılı bir yapımmış adını bugünlere kadar getirdiğine göre ama günümüz için komediden öte birşey deil. Korkmak için izleyeceksiniz vazgeçin ama 80li yılların bir klasiğinin günümüzde insanlarda nasıl bir etki bıraktığını gözlemlemek adına izleyebilirsiniz.
Kabusun başladığı film...Korku sinemasının en çok tutulan karakteri olan Freddy’nin doğuşu...Ama seri gittikçe acayipleşiyor...Ah bir de komedi unsurları katmasalar....
şimdi bakıyorum da, özellikle ilk yani bu filmde, kızın rüya gördüğü anlardaki atmosfer ve de filmin tema müziği mükemmel. bu müzik kadar etkileyen birmüzik ''halloween'' filminin dışında yok gibi. şimdilerde her ne kadar anılarda kalmış olsa da, çocukluğun ''tırstırıcı yan etkili, yorgan altının çocukluk korkularından''.
Adını bu kadar duyurmuş ve klasik haline dönüşmüş bir film için ne yorum yapılabilir ki zaten. Gelmiş geçmiş en iyi korku filmlerinden biri. Bu türün sinemasına yön veren bir başyapıt.
çocukluk yıllarımın vazgeçemediğim filmi. her nekadar korkuyor olsamda mutlaka izlerdim. bu filmde ayrıca johnny deep var. kendisinin ilk filmi. müthişti yaa.
o sinema tarihinde bir ekol.o korku sineması tarihine yeni bir soluk getirdi.o filmlerindeki meşhur tekerlemeyle herkesi büyüledi.bayanlat baylar!karşınızda fredy kruger.hiç şüphesiz korku filmi denilince akla gelen ilk isimlerdendir elm sokağı kabusu.aslında söylenecek o kadar çok şey var ki.bu filmi izlerken daha 10 yaşındaydım.fredy gelip beni ne zaman öldürecek diye ödüm kopardı.fredy diğer karekterlere pek benzemiyor.sadece rüyalarda öldürüyor.bu da onu yenilmez ve ölümsüz kılıyor.gerçi son çekilen fredy va jason filmine karizmasını iyice çizdiler.sonuç olarakf filmi hala izlemeyenler varsa hemen izlemeleri gereken bir film
filmi 80 lerin teknolojisine göre düşünürsek gayet başarılı insanı bazı sahnelerde havaya zıplatabiliyor.yani çok korkunç korku filmi seviyorsanız kesin izleyin derim saygılar.
korkmasam da diyebilirim ki korku sinemasında bir km taşı.her bir sahnesi ayrı incelikle düşünülmüş,güçlü senaryosuyla insanı şaşırtan bir klasik.özellikle filmin finalindeki kızın hazırladığı tuzaklar harikaydı
Küçüklüğümde beni o kadar korkutan bu filmi şimdi bir daha izledim. Tabi eskisi gibi değil ama yine de çok keyif aldım. Hele finali çok hoşuma gitti. İlginç senaryosuyla en azından 8 puanı hakeden bir film.
7-8 yaşlarımdayken benden 5 yaş büyük kuzenim izlerken biraz bakmıştım freddy'i gördüğüm an gözlerim dehşetle büyümüştü!günlerce annemle yatmıştım yine de freddy gelipte annemle beni öldürür diye uyuyamamıştım bi türlü :) şu an ise izlemeyi çok istiyorum ama cd'sini bulabileceğimi hiç sanmıyorum izlediğimde de korkucağımı biliyorum :)