Mehmet A.
1 değerlendirme
24 Haziran 2014 tarihinde eklendi
Yıllardır böyle bir film bekliyordum sinemadan çıktığımda ilk yaptığım şey film hakkında konuşmaktı.Dünyada şimdiye kadar yapılmış en güzel filmdi bence ayrıca filmde şakalar vb. ciddiyetsizlik yaratan ögeler kalkmış ve tam bir ciddiyet içinde harika bir film oluşturulmuş.Ve Sıradan filmlerdeki gibi ölümsüz aile bireyleri yok bunu görmek beni biraz üzdü ama filmi kötü etkilemedi ama tam bir ejderhanı nasıl eğitirsin fanı olarak bu olay beni derinden sarstı. :(
(...) 2010'un en iyi animasyonlarından biri olan Ejderhanı Nasıl Eğitirsin'in devam filminde yönetmen ve senarist ekibinde yer alan Dean DeBlois bu kez işi tek başına yürütüyor. Bazı klasiklerden ilham alarak yazdığını söylediği senaryoyla filmin hikayesini çok daha kapsamlı bir şekle sokuyor. İlkine oranla küçük izleyicilere yönelik mesajların dozunu arttırdığı ve güldürü malzemelerini çok iyi seçemediği için film bazı noktalarda çocuksu kaçabiliyor. Amma velakin genel anlamda baktığımızda özellikle DeBlois'in müthiş işçiliği sayesinde çoğu kişiyi hayrete düşürüyor, daha önce hiçbir animasyonda görmediğimiz bir görsel atmosfer sunarak her yaştan seyirci için harika bir eğlencelik olmayı başarıyor.
Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2, serinin ilk filminin başarısını yakalamış ve hatta ondan daha da iyi bir film olmuş. Çok sürükleyici. Dreamworks animasyon stüdyosu her filminde daha dikkat çekici güzel mesajlar ve iyi bir animasyon sunuyor bizlere. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2'de bu ekibin en yeni filmi. Filmin verdiği mesajlar çok başarılı ve hatta filmdeki bazı aksiyon sahneleri son zamanların aksiyon filmlerini aratmayacak şekilde.
Bu filmin yönetmen koltuğunda bu sefer ilk filmin senaristlerinden biri olan Dean DeBlois oturuyor. DeBlois, filmin senaryosunu tek başına yazmış ve yönetmiş filmi. Başarılı bir film çıkmış ortaya. Ayrıca filmdeki karakterler biraz ilk filme göre benzese de bu sefer daha bir olgun ve daha değişik bir şekilde karşımıza çıkıyorlar. Çünkü film ilk filmden 20 yıl sonra geçiyor. Berk adasının tamamını insanlar ve ejderhalar kaplamış ve birbirlerini çok seviyorlar. Bu filmde Hıçkıdık bu ejderha sevgisini herkese yaymaya çalışıyor. Filmin konusu da aşağı yukarı böyle.
Şimdi animasyon seven de var sevmeyen de. Çünkü bazıları animasyon filmlerinin çocuk filmi olduğundan gitmek istemiyorlar. Bu filmse çok başarılı bir şekilde kurgulanmış ve hem küçüklere göre eğlenceli ve macera dolu, büyüklere göre ise aksiyonlu ve güzel mesajlar içeren bir film. Hem küçüklerin hem de büyüklerin severek izleyeceği başarılı bir animasyon film.
Ayrıca ben bu filmin hem Dreamworks ekibinin hem de tüm zamanların en iyi animasyon filmlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Herkesin keyifle izleyebileceği türden bir film arıyorsanız bu film herkesin zevkine uyar bence. Son dönemin en iyi animasyon filmi bence. Çok başarılı. İzlemenizi tavsiye ederim. 4.5/5
İlk filmin yapısına ve anlatım stiline sadık kalan DeBlois, bu kez Berk halkıyla ejderhalarının nasıl barış içinde, özgürce yaşadığını anlatarak filmini açıyor. Bu barış ve özgürlük vurgusu daha sonra filmin seyredeceği ana hattın temel iki ögesini oluşturmak için de bir nevi ipucu aslında. Hemen ardından yeryüzünde türünün tek örneği olduğu düşünülen kediden-bozma-ejderha Dişsiz ile esas kahramanımız Hıçkıdık’ın dostluklarının ne kadar ilerlediğine dair, semalarda süregelen bir yolculuğa davet ediliyoruz ve böylece anlatıcı, görevini olay örgüsüne bırakıyor. Dişsiz ve Hıçkıdık, Berk’in dışındaki adaları keşfetmeye çıktığı bir gün yüzlerce ejderhaya ev sahipliği yapan devasa bir mağara keşfediyor ve o ejderhaların gözcüsü gizemli bir ejderha sürücüsü ile tanışıyor. Aynı zamanda ejderhalardan bir ordu yaratıp diğer insanlara hükmetme gayesi taşıyan Drago Kanlıyumruk’un da hem bu gizemli adadaki hem de Berk’teki ejderhalar için harekete geçtiğini öğrendiklerinde muhteşem ikili zorlu bir sınav vermek üzere yepyeni bir maceraya atılıyor.