cenkmutlu
6 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Fena değildi, ödül alabilecek nitelikte belki ama durağan..(genelde durağan, çekim açıları dikkate değer filmler ödül alıyor) filmde en güzel taraf karadeniz-artvin manzaraları..
müzikleri ve görüntüleri çok güzel. evet ama bu filmin güzel olduğunu değiş karadenizin güzel olduğunu gösteriyor sadece. uzun zamandır bu kadar boş bir film izlememiştim.
Senenin en iyilerinden bence.Yusufun hikayesi F tipinde alıştığı yalnızlığı evinden fazla çıkmaması, zaten bir hapishane havasındaki muhteşem ve acımasız doğa.Bu filmi çekerken fazla söze gerekte yoktu zaten.Araya giren tv görüntüleri akışı bir miktar bozsada filmin genelini pek etkilemiyor.Sakin ama bir şeyler anlatan bir filmdi. Hele ki final sahnesi muhteşemdi.
ser bir film anlayana şiirsel anlatımana rağmen politik konulara değinen ve aşk ile beslenen bir film. yapısı itibariyle melankolik(bu açıdan izleyeceğiniz zaman önemli) görüntüleriyle büyüleyici müzikleri ise insanın içini titreten türden... final sahnesi akıllarda hiç çıkmayacak film hiç bitmesin diyeceksiniz. not:yusuf ile mikailin pavyondayken fon da çalan müzik gürcü halk türküsüsatrpialokardeş türküler tarafından da yorumlanmıştı bu açıdan kulağınıza aşina olabilir.
bildiğim kadarıyla film artvinde çekildi yorumlardan birinde rize yazıyorr ama :s film sakin sakin ilerleyen bir film oyuncular ve manzalar güzeldi ama...
Ben hayatımda hiç bukadar bi filmi izlerken sıkılmamıştım.Memleketim dedim gittim hatta arkadaşımada övdüm övdüm durdum birlikte gittik we sonuç.... ikimizde hüsran:)
Nihayet Türkiyede de böyle güzel filmler çekiliyor. Vermek istediği mesajları insanın gözüne gözüne sokmayan, gişe kaygısından uzak, klişelerden arınmış, dramatik senaryosuna rağmen insanları ağlatma amacıyla çekilmemiş, yavaş tempolu ama hiç sıkmayan bir film. Karadenizin muhteşem manzaraları da buna eklenince şahane bir film çıkmış ortaya.
Filmden gerçekten çok etkilendim..Özellikle son sahne ve sondaki müzik anca bu kadar mükemmel olabilirdi..yönetmenin diğer filmlerini merakla bekliyorum..Başrol oyuncusu bir harikaydı onu da belirtmeden geçemeyeceğim..
muhteşem karadenizimin görüntülerine sahip, draması çok kuvvetli bir film... özcan alpere sonsuz teşekkürler... gözlerim dolu dolu, göğsüm kabarmış izledim. hiç tevazuya gerek yok 2008in enlerinden... İlerde klasik olacaklardan...
BU filim kesinlikle izlen masi gereken bir filim ve bnce üzerinden 10/9 dur herkezin izlemesini tavsiye ederim Issız adamdan sonra en iyi 2008 filmi dir.!!!