3,7
300: Bir İmparatorluğun Yükselişi hakkında görüşlerin ?
10 Mart 2014 tarihinde eklendi
Özgürlük ve demokrasi peşindeki aydın ve cesur batılıların (!!!) özgürlük ve demokrasi düşmanı karanlık ve bağnaz doğuya (!!!) karşı verdiği mücadeleyi izlediğimiz serinin ikincisi,ilk filmin özgünlüğünden uzak kalmış.
Filmin başarılı olduğu tek konu ilk filmdeki militarist ve doğu düşmanı söylemleri devam ettirmesi.O kadar ki; utanmasalar, yunan ve spartalı özgürlük ve demokrasi savaşçılarının yerini bugün abd ve yardakçılarının aldığını az kalsın repliklere bile dökeceklerdi .Onların anlamını bir türlü anlayamadığı bir sözle bitireceğim.
Işık doğudan yükselir.
14 Mayıs 2016 tarihinde eklendi
ilk filme göre bence zayıf kalmış sürekli deniz üzerinden geçmiş olaylar efektler çok yapmacık olmuş
13 Temmuz 2014 tarihinde eklendi
Görsellik, çekim tekniği, Eva Green faktörü dışında 300 spartalı filminin gölgesinde kalmış. İlk filmin adının arkasına sığınarak çekildiği belli.
8 Mart 2014 tarihinde eklendi
(...) 2004'te Ölülerin Şafağı adlı farklı zombi filmiyle adını duyuran Zack Snyder, bundan iki yıl sonra Frank Miller'ın grafik romanından uyarladığı 300 Spartalı'yı beyazperdeye getirerek epik-aksiyon sinemasına bambaşka bir boyut kazandırdı. Tarih'i fantastikle harmanlayan bu eser, kimileri tarafından hayranlıkla karşılandı çünkü yönetmenin kullandığı yavaşlatılmış çekimler ve soluk renklerle yarattığı karanlık atmosfer onların filme karşı olan bakış açısını daralttı. Bir sürü kaslı erkeğin yeşil perde önünde birbirini doğramasını keyifle izlettiren yapım en sert eleştirileri Perslileri acımasız, çirkin katiller olarak gösterip Yunanlıları daha medeni ve cesur askerler olarak tasvir ettiği için aldı. Bu durumdan rahatsızlık duymak için ille de İranlı olmaya gerek yok, tarihle ilgilenen herkes izledikten sonra aynı yorumu yapabilir. Bana göre filmin tek kusuru bununla kalmıyor, herkesin çok beğendiği o görsel şölen de benim hiç hoşuma gitmedi. Hele ki ağır çekimde havada süzülen o öbek öbek kanlar bence hiçbir estetik güzellik barındırmıyor. Hatta bana sorarsanız, seyir zevkini karartan görüntülerle birlikte oldukça çirkin bir tablo oluşturuyor. Şimdi aradan sekiz yıl geçti, teknoloji gelişti, imkanlar arttı, stüdyolar büyüdü, yönetmen değişti... -peki bütün bunların devam filmine bir katkısı olabildi mi? (...)
14 Mart 2014 tarihinde eklendi
komedi filmi :) adamların bakışlar vs. dikkatlice izlediğiniz zaman filmde bir Jean Carey eksik :) bunlar dışında prodüksiyon mükemmel. Genel olarak 10 üzerinden 6 verilebilen bir yapısı var filmin. Konuyu aşırı karıştırmışlar birbirine girmiş senaryo.
7 Nisan 2014 tarihinde eklendi
İlk filme gore baya zayif kalmis. Bekledigimden cok azını aldim. Filmdeki kadin sahneleri de asiri abartilmis yani " ben ne izliyorum" diyebilirsiniz.
31 Ocak 2015 tarihinde eklendi
Birinci filmin oldukça gerisinde kalan, gerek senaryosu ve oyunculuklarıyla gerekse atmosferi ile tatmin edici olmayan vasat bir film olmuş...