yesimbay
12 Kasım 2006 tarihinde eklendi
insanoğlunun hayal gücünün ne denli ileri gidebileceğini gösteren, kadın-erkek ilişkileri üzerine dönen şu dünyada sorunların ve çözümlerin -sana katılamadığım için- cümlesinin söylenip söylenmemesiyle bağlantılı olduğunu sayesinde keşfettiğim, aşkın gücüne bu açıdan yaklaşımı ilk bu filmle görüp iştah kabartarak izlediğim, bitecek gibi olurken bile bitmese, biraz daha uzasa diye dilediğim harkulade filmdir kendisi!!! kutluyor ve ayakta alkışlıyorum; hem senaristi hem oyuncuları....
kesinlikle muhteşem ötesi olağan üstü bir film robin williams ın kariyerinin zirwesine çıktığı filmi, herkese tawsiye ederim mutlaka izlenmesi gereken bir film
aşk cennet ya da cehennem arası geçişkenlik içinde bu iki yerin olabilirlik projesi değildir. cehennet içinde cinnettir aşk. ölürken mekanı cinnet olanların son arsusudur.varoluş çığlığında esrimenin en tepe noktasına nereden ulaşılır. bu filmden değil tabii.bu filmden bir yere çıkılmaz.
*saflığın büyüsüydü yaşanan içinizde..su gibi saf ve berrak ...soyut kavramlardı edeta yaşanılan ...bir çiftse bu eğer en mükemmeli şüphesiz... * kader ya bu şimdi..bu kadar severken kopmak belki...nasıl dayanılır buna ...ya da hangi yürek bunu kabullenir içinde...bişey yapamamak ,kitlenmek ,tutulmak öylece....dipsiz kuyularda koybolmak adeta... *ve çözüm sanılan hatalar gelir ardından..ne uğrana vazgeçmek hayattan aşkmı peki seni ona yaklaştıran hayır bu başka bir duygu olsa gerek...el dokunulmamış kadar saf ve masum bir duygu.. * kopuşlardı yaşanan aslında...bu değildiki istediğin senin ....sebeplerin sonuca itmesi gibi seni...ama eldenden ne gelir ki?? * ve vazgeçmek uğruna sonsuz huzurdan...katlanmak acılara senin için ...sonsuzluktan bile caymak bu nasıl bir duygu ki yaşanılan.. *bu kadar işte...ve affedilmek bu aşktan ...sonsuz mutluluk ve bütünlük ruhları aydınlatan ....
"cennette karşılaşacağınız 5 kişi" kitabını okurken tesadüfen izledim bu filmi ve kitabın da filmin de etkisinden uzun süre çıkamadım.. robin W. ve cuba G. Jr her zamanki gibi süperdi.. konusu o kadar güzel o kadar içten ki.. görüntülere zaten bişi söylemeye gerek yok.. cidden izlenmesi gereken bi film.. insana iç huzur bile veriyor.. ( bu arada cehennemden hakkaten korktum:) )
hayali bir film.daha çok kadın ruhuna hitap ediyor.ben çok etkilendim.görsellik muhteşemdi.sanat için yapılmış,konusunda da sanatsal öğeler içeren zamansız bir yapım.beğendim.