Kosmos
    3,2
    Kosmos hakkında görüşlerin ?

Berkay Gültekin
    Berkay Gültekin

14 Mart 2023 tarihinde eklendi
    izlediğim en iyi filmlerden biri
    kosmos u izledikten sonra,reha erdem in diğer filmlerini de hemen izledim
    hepsi muhteşem
    Armenel Türkbeyi
    Armenel Türkbeyi

13 Eylül 2021 tarihinde eklendi
    Hayatım da izlediğim en saçma en anlamsız, en mânâsız filmin bu olduğuna hiç şüphe bırakmıyor.

Filmin konusu nedir, teması nedir, gâyesi nedir, anlaşılmıyor, sanki tılsım-ı muğlakın anahtarını arıyoruz.

Hem o acayip adam hangi sıfata işaret ediyor o da anlaşılmıyor, o kosmos isimli adam bîhuş, hem o ihtiyar kadın bîhuş, hem o genç kız bîhuş, elhasıl sersemâne bir filmdir.

Hem film de çekim hataları fazlaca mevcut, üstten uzatılan mikrofonlar bariz gözüküyor, her yerde mikrofon görmek oldukça mümkün diyebilirim.
    Birde ses kalitesi oldukça berbat, hatta berbatlığın da fevkinde, diyaloglar da sürekli ses yankılaması var, gürültü ve hışırtı kulağı acayip rahatsız ediyor, ayrıca dış mekan çekimlerinde seste sürekli gümbürtüler geliyor, sanki savaşın ortasında, top mermileri düşüyor, ve sanki tanklar top mermisi atıyor gibi bir his veriyor.

Başta da belirttiğim gibi hayatım da izlediğim en âdî filmdir, 7,2 ımdb puanını nasıl almış kar-ı akıl değil.
    Şiddetle izlememenizi tavsiye ederim...
    55ercument55
    55ercument55

21 Mart 2021 tarihinde eklendi
    aşırı berbat emege saygım sonsuz oyunculara lafım yok ama konu berbat ses berbat görüntü berbat çekim hataları berbat boşa zaman kaybı
    Metin K
    Metin K

11 Mart 2019 tarihinde eklendi
    FİLMİ PUHU TV DEN SEÇTİM ŞU ANDA SEYRETMEDİM BU MESAJI YAZDIKTAN SONRA SEYREDİCEM İLK SAHNEDE KARLARDA KOŞARKEN AŞŞAĞIDAKİ MANZARA KARS KALE MAHALLESİ TUĞAY YOLU FİLMİ ÇAYIN KENARINDA DURDURDUM BU MESAJI YAZMAK İSTEDİM ÇÜNKÜ 1984- 1986 YILINDA TUĞAY MERKEZ KOMUTANLIĞINDA 18 AY ASKERLİK YAPTIM BİR DAHADA GİDEMEDİM BU FİLM BENİ TAM 33 YIL GERİYE GÖTÜRDÜ FİLMİ ÇEKENLERE OYNAYANLARA TEŞEKKÜR EDERİM.
    Kazanademx
    Kazanademx

1 Eylül 2018 tarihinde eklendi
    Kosmos; Deli mi Derviş mi?
    Reha Erdem’in sinema severler arasında çok bilinen filmlerinden biridir. A Ay adlı deneysel filmini çektiğinde tarih, 1988’di. Reha Erdem sonraki filmini 1999 yılında çekti. Kaç Para Kaç adlı film, özellikle görüntü ve mekan seçimi konusunda ço şey vaat ediyordu. Bunu 2004 yapımı, Korkuyorum Anne, 2006 yapımı Beş Vakit takip etti.

Reha Erdem sinemasında özel bir yeri olan Kosmos ise 2009 yılında izleyiciyi selamlıyordu.
    ensonbaski.com adlı sitede Kosmos ve Bornova Bornova'yı birlikte ele alan bir yazı var. Sevdiğim filmleri anlatan yazılar okumayı da seviyorum...
    Bilisim Teknolojileri K
    Bilisim Teknolojileri K

5 Mart 2018 tarihinde eklendi
    ara ara açar tekrardan izlerim. öyle muhteşem bir film.
    spoiler: "senin adın Neptün olsun benim de Kosmos, sol elin başımın altında olsun sağ da beni kucaklasın
    Ahmet K.
    Ahmet K.

18 Ocak 2018 tarihinde eklendi
    Yönetmenin hayal dünyasını beyaz perdeye aktarımı çok başarılı, çok etkili. Sıkıcı gelebilir evet sabır istiyor ama 1 dakikalık bir sahnesi vardı 10 sıkıcı filme bedeldi.
    Hani bir seyler olur da sahne o kadar etkilidir ki saşırırsın, gözlerin büyür kolduğunda doğrulursun, heyecanlanırsın, dikkat kesilmeye başlarken yine saşırırsın ve içinden 'vay be' dersin.
    EN İYİ 20 TÜRK FILMİ LİSTEME ALDIM.
    spoiler: KOSMOS

Bu ne hayalgücü, nasil bir cekim. Bravo spoiler: Reha Erdem
    Dilan K.
    Dilan K.

24 Aralık 2017 tarihinde eklendi
    Bence mükemmel bir film.Film insanın ilgisini çekecek şekilde film.Tam bir kapali kutu gibi çok mesaj var .Çok farklı bir yapım .Izlenilecek bir film
    TC Murat G.
    TC Murat G.

2 Mart 2015 tarihinde eklendi
    genelde yarıda film bırakmam, fakat bu filme epey bi sabır göstermeme rağmen yarısına kadar izleyebildim. zaman zaman senaryo biyerlere varacak diyorsunuz fakat bir süre sonra artık birbirini takip eden sahneler sizin için işkenceye dönüşüyor. filmin ilk 1 saatini izledim ama sanki 3 saat gibi geldi bana. hele o fonda bitmek bilmeyen top ve silah sesleri kafa ütülüyor gerçekten. kahramanımızın yerli yersiz kurduğu cümleler her nekadar derin anlamlar içersede filmde inandırcılıktan uzak yapmacık bir havada olduğundan izleyiciyi çokta etkilemiyor bence. büyük umutlarla açtığım fakat yarısına kadar çok zor dayanabildiğim bir film oldu.
    jamesbond-2
    jamesbond-2

12 Mayıs 2014 tarihinde eklendi
    Pek filmleri izlerken yarıda kesme huyum yoktur ama kosmosu izlerken karnıma ağrılar girdi gerçekten evet,yönetmenin dünya görüşü değişik ve seyirciye bir şeyler anlatmak istiyor ama biz de insanız;ortada ne düzgün bir senaryo ne de kurgu var o zaman herkes her anlatmak istediğini filme çeker ve işin içinden çıkı film de zevk meselesidir ama bu film kesinlikle bana göre değil 2 saatime üzüldüm 5/10
    nskmourinho
    nskmourinho

22 Haziran 2011 tarihinde eklendi
    O fantastik ve tekinlikten uzak ortam seyirciye olağanüstü bir şekilde aktarılıyor burası tamam ancak ortadaki senaryo filmi taşıyamıyor.Bir süre sonra kasabayı izlemek zevkten işkenceye dönüşebiliyor.Bu büyük eksiye rağmen en az bir kez izlenmeli diye düşünüyorum 5/10
    zafer-calayoglu
    zafer-calayoglu

6 Haziran 2011 tarihinde eklendi
    john taravoltanın "mucize", tom hankin "yeşil yol", çetin tekindorun "ulak" oynadıkları filmlerin kurgusunu izleyen, oyunculuk açısından fazla bir performans göremediğimiz, yönetimde ise anlatılmak yeterince açıklığa çıkarılmayan bir yapım olmuş.

bazı filmler evrensel olurken bu film öznesel olarak hazırlanmış ve ortak bir mesaj içermemektedir.
    filmde beğendiğim şey aslında neredeyse tüm reha erdem filmlerinden olduğu gibi sadece güneşli gün filmi çekmediği sineması için her yere gideildiğidir. bu yüzden puanım bu doğrultudadır.
    10/7
    grease-2
    grease-2

3 Haziran 2011 tarihinde eklendi
    ilk defa fantastik bir türk filmini beğendim beğenmekle kalmadım muhteşem buldum.özellikle cekimler mükemmel ama ses için aynı şeyi diyemicem
    andromeda-2
    andromeda-2