Film "Godzilla" olunca bütün severler harika bir film bekliyorlar ama maalesef bir n ekibi tebrik etmek lazım böyle harika bir filmi batirdiklari icin. İlk olarak film cekilebilecek en karanlık sahnelerde çekilmiş filmi izleyip anlamak imkansız gibi çünkü çok karanlık sahneler İkinci olarak filmde ne hikmetse hiç bir yerde seslerinden hariç ne godzillayi nede diğer iki yaratığı detaylı olarak goremiyoruz heleki godzillayla diğer yaratığın savaşmasını hiç göstermiyor yönetmen Sonuç olarak beklenti olarak çok fazla guzel olması gereken bir film maalesef çok kötü olmuş
Bizde ki Vangölü canavarı neyse Japonya'da Godzilla aynı şey. Bu türlü kurmaca hikayeler bundan 30 ya da 40 yıl önce çekilseydi aaa! ya da uuu! nidaları ile karşılanabilirdi. Ama günümüzde böyle eskimiş canavar hikayesi, yapımı 1-0 geriden başlatıyor ve izleyici haklı olarak sıkılıyor. Teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanmasına rağmen hatta Bryan Carnston'un usta işi oyunculuğuna rağmen emekler heba oluyor. Yine de sayısız defa remake olarak çekilen bu sevimli! canavar gişelerde yapımcıların yüzünü güldürüyor. 160 milyon $ bütçe ayrılan film 550 milyon $ hasılat elde etmiş. Aaron Johnson'a gelirsek; İngiliz oyuncu son zamanlarda dev bütçeli filmlerde başrol oynamaya başladı. Zamanında yüzünün güzelliği nedeniyle oynayan oyuncu sanırım yapımcıların ona oyunculuğunun vasat olduğunu en azından vücudunu geliştirip vurdulu-kırdılı rollerde oynatılması yönündeki telkinler itibarı ile kaslı bir bünyeye sahip olmuş. Zaten A:Age of Ultron filminde gayet iyi geliştirmiş bu yönde kendini. Konusu bilindik olan filmi efektleri ve aksiyonları sevenlere tavsiye ederim. Fakat mantık hatalarından huylananlar izlememeli.
Tamamen mantıksızlığın sınırlarını zorlayan abuk subuk bir film olma özelliğini 2014 yapımında da beceremeyen bir alt yapıt. Oyuncuların oyunculukları zaten yerlerde. Tamamen vakit kaybı. Ben yandım eller yanmasın :)
Saçma sapan bir film. Sırf Bryan Lee Cranston oynuyor diye izledim,( spoiler: bütçe de ona filmin ilk 10 dk sı yetmiş olacak ki ne olduğunu anlamadan ölüverdi ) . Konudan yoksun bir yapım, kopuk kopuk ve anlamsız ilerliyor. Filmin sonlarına kadar hiçbir canavarı tam anlamıyla görmüyorsunuz. Fİlmin adı Godzilla film boyunca Godzillayı boydan 1 kere gördük sanırım. 1954 yapımı Godzilla daha heyecanlı ve gerçekçiydi. İlla Godzilla göreceksiniz onu tekrar izleyin..
- Film boyunca Ken Watanabe'nin "eşekten düşmüş" gibi duran surat ifadesi hiç değişmedi (Abartısız söylüyorum
-Cem Yılmaz'ın bir esprisi vardır, "Bu memlekette radyasyondan koşarak kaçan adam var" diyordu. Sadece bu memlekette yokmuş filmde gördük.
-Kick-ass filmindeki cılız Aaron Taylor-Johnson'ın bu filmde nasıl vücut yaptığını görüp gaza gelmemek mümkün değil.
-Filme tam tamına 160 mio USD harcamışlar, içim cız etti.
-Bryan Cranston, oyunculuk konusunda Breaking Bad'da zaten noktayı koymuştu. Bu filmdeki tek güzel şey, onun kısa sayılabilecek rolündeki oyunculuk dersi oldu.
-Senaryodan birşey anlamayı beklemeyin. Sıkıldıysanız ileri sarın, ki zaten bunu kesinlikle yapacaksınız.
-Bir amerikan bilim kurgu filminde kaç tür klişe olabilir sorusunu merak ediyorsanız bu filmi izleyin ya da izlemeye çalışın.
Film hakkındaki değerlendirmelerim bunlar. Seçim sizin ama izlemesenizde olur :
1954 yılında sinema tarihine geçen bu hayali Japon kahramanı, sonrasında başarısız bulunan yapımlarla tekrar canlandırılmaya çalışılmıştı. spoiler: 123 dakikalık süresi boyuca izle ve unut türünde bir film olmuş Godzilla. Devam filmi için göz kırpan ancak ne Godzilla’nın hikayesini olması gerektiği gibi anlatan ne de heyecan ve umut veren bir anlatıma sahip. Nasıl ortaya çıktığı anlaşılamayan Godzilla, San Francisco köprüsünün altında dizine kadar gelen bir suda ayağa kalkıp, yine o suya “nasıl başarıyorsa” dalarak ilerliyor. Dev canavarların savaşı ise askeri birlik görüntülerinin araya girmesiyle, özünden iyice kopuyor.
Bu senenin en çok beklediğim filmlerinden yazıkki çok kötü film olmuş filmde senaryo sanki çok kopuk ilerliyor bir türlü o aksiyonu yaşayamıçekten bekleneni verememiş..
Öncelikle Söylemeliyim ki Godzilla 1998 yılında yapılan fiyaskoya göre oldukca başarılı olmuş görsel efekler müthişti.spoiler: filmin ilk filmle az çok bağlantılı olması çok güzel düşünülmüş Nükleer bombaya olan göndermeler Hiroşimo'ya olan göndermeler gerçekten çok iyiydi. Genel itibari ile başarılı bir Godzilla olmuş. İzlemeyen varsa tavsiye ederim. spoiler: filmde Godzilla'nın sanki kurtarıcı gibi olması beni mutlu etti. :)
Öncelikle Godzilla, fragmanıyla beni baya bir etkiledi desem yalan olmaz ve bu yılın en merak ettiğim filmlerinden biri haline getirdi Interstellar ile beraber. Filmde beklediğiniz konu çıkmayacak karşınıza büyük ihtimal ancak filmi öbür haliyle de seveceksiniz. Godzilla, filmin geneli olsun, oyuncular olsun gayet iyi. Yönetmen de iyi iş çıkarmış ve seyrederken özellikle ikinci yarısının ne kadar hızlı geçtiğini fark edeceksiniz. İnsanlık adına verilen önemli mesajları da fark edeceksiniz. Godzilla filmi, ilk bölümde konu anlatıldığı için sıkıcı gibi gelebilir ancak genel olarak güzeldi, fena değildi. 3/5