rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
22 Kasım 2014 tarihinde eklendi
Kısa ancak etkileyici, vurucu bir Dardenne Kardeşler filmi. Öyle vurucu dediysek, çok gürültülü, çok şiddetli, ortalığı toz duman eden bir vuruculuk değil bu. Daha çok boğaza düğüm atan cinsten. Hayatın içinden, sonuna kadar gerçek izlediklerimiz. Filme kabaca üç pencereden bakılabilir. Tabii ki ilki her şeyin merkezindeki Cyril. 15 yaşında bir Belçikalı olan Doret'nin yerinde performansı, kırmızı tişörtü ve bisikleti ile uzun süre zihnimizde yer edecek. Sonrasında Samantha var. Kuaför oluşu dışında hayatına dair hiçbir şey bilmediğimiz, ama onu tanıdıktan sonra gerisini sorgulamaya gerek görmediğimiz, güçlü, melek gibi bir kadın. Onun motivasyonları ve analizinin de filmi anlamak, hissedebilmek adına kapsamlı bir şekilde ele alınması gerektiği inancındayım. Çünkü film boyunca ne oluyorsa, muhakkak bir şekilde Samantha'nın etkisi de oluyor, doğrudan veya dolaylı. Son olarak bir de baba figürü var. Filmin başından biri ismi geçen, aranan, sonra bulunan, veya bulunduğu zannedilen bir figür bu. Aynı şekilde onu da çok az tanıyoruz. Zaten bir düşününce biz kimseyi tanımıyoruz filmde. Onların hakkında en ufak bir bilgimiz yok. Karakterleri yalnızca bu olay örgüsü içinde tanıklık ettiğimiz kadar çözümleyebiliyoruz. Bu olumsuz anlamda değil, olumlu anlamda yansıyor akışa. Son beş dakikasını gözünüzü kırpmadan, hatta nefes dahi almadan izliyorsunuz. Yüksek kalite bir Avrupa filmi.