KaliteTAKİP
13 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
fılm basladıgı zamnkı o komtanın konusması cok saglamdıı dedım saglam bı fılm gelıyo ama olmamıs ozellıkle komtanı cok acız gostermısler adam hıc bırsey yapmıyoo ama yınede ızlenmelı 10/6
Yüzbaşı ve 40 askerin yaşadıklarını, hissettiklerini, hikayelerini, düşüncelerini anlatan bir film...Gerçeklik payı büyük ölçüde var...Tabi içime sinmeyen, kabullenemediğim durumlar da var...fazla detaya girmeye gerek yok!!!Duygulandığım kısımlar tabi ki var...yine de ortalama, iyi sayılabilecek bir film olduğu görüşündeyim....
cok etkileyici ve gerçekleri korkmadan göstermeli alkışı hakeden bir yapım ama abartılan film olduğunu düşünmüyorum haberlerde 45 saniye alt yazı geçiliyor şehitlerimiz sonra unutup gidiliyorlar malesef sonra magazin haberleri uyursan ölürsün repliği içime en cok işleyen replikti Mete Horozoğlu gerçekten cok başarılı oynamış 10/7 karakol baskını sahneside mükemmel olmuş içtima sahnesi beni en cok etklileyen sahneydi diyebilirim
bence film son zamanlarda iyi bir türk filmi eksikliğini şimdilik gidermiş. özellikle iyi çekilen kadrajlar, renkler, yönetmenin filme hakimiyeti bunların en büyük faktörü.. tam da güncel bir meselemize parmak basmak istemiş ve bunu işi milliyetçiliğe vurmadan sadece insan psikolojisi üzerinden vermeyi başarmış levent semerci. izlenilmesi gerekli ama türk askerinin türklüğün ön plana çıkarılması durumu için değil, sinematografik açıdan gerçekten iyi bir iş var karşımızda...10/7
vatanı için bile olsa bencilce ve intikam hırsıyla hareket edip sorumlu olduğu kişilerinde şehid olmasına neden olan bir komutanın(!) acınacak hali.cidden gereksiz bi film.Biz Türk Halkı bu vatan millet konularında çok hassasız.Böyle basit filmlerle demogoji yapılıyor düşüncesindeyim.Böyle filmlerle askerimizin bizler için,vatanı ve milleti için neler yapmış,yapıyor ve yapabilecek olduğunun bizlere hatırlatılmasına gerek yok.Bu millet vatan için bir taş kaldırına hep minnettar olmuştur.Sadece anahaberlerde şehidlerimize 45sn ayırıyorlar diye kimse askerimizi unuttuk sanmasın.İnançlı ve samimi güvenlik güçlerimiz siyasetten elini çekmeyi hala beceremeyen komutanlarına rağmen görevinin başındadır.Bizde şehidlik şerefdir.Vatana hizmet şerefdir.Oğlunu vatana feda eden Ana ne diyor:Vatan Sağolsun.Bir oğlum daha olsa Onuda feda etmeye hazırım.Biz Türk Kürt Laz Çerkez hep beraber bu vatanı savunduk Milli Mücadelede.Allahın Yardımı ile hep beraber kazanıldı o zafer.İşte bunu sindiremiyor tüm dünya.İngilizi Almanı Rusu Yunanı Ermenisi İtalyanı Fransızı sonradan çirkef Amerikalısı içten yıkmaya çalışıyor hala.PKK nın 7-8 parçası her biri bunlara köpeklik ediyor.Ama başaramadılar,başaramıyacaklar İnşallah.Bu iş çözülene dek ne kadar kudururlarsa kudursunlar.Gerekirse hepimiz gider karlı dağlarda şehid oluruz.Ama bu vatanı bu milleti saçma sapan bahanelerle,dini olsun siyasi olsun bölemiyecekler.Kürdüde benim kardeşim,Lazıda,Çerkezide.Bu dava için canlar feda.Vatan Sağolsun!
çekim teknikleri, görüntü, oyunculuk ortalamanın üstünde memnun edici diyebilirim. filmin diğer bir yönüne gelince gerçekleri anlatan bir hikaye, filmin tek bir mekanda geçmesine rağmen sıkmadan ilerlemesi olumlu bir etki yaratıyor, hikayesi insanı derinden etkiliyor.
Filmin puanının 9.2 olduğunu görünce büyük beklentiye girdim sanırım.Benim için hayalkırıklığı oldu diyebilirim.Vasat bir film bana göre.Görsel öğeler bolca kullanıldığı bir film olmuş.Filmde gerek oyunculuk gerekse işleniş bakımından kötü buldum.Uzun lafın kısası ilk sahneler dışında vasat bir film.
askerlerimiz için 1 değil binlerce film yapsak azdır.film olarak bence vasat bazı sahneler gerektiğinden fazla uztılmıs ilk sahnesi dışında fazlada bi şeyi yok
işlediği askerlik kavramı özel olduğu için etki yaratan bir film.Fakat baktığımız zaman oyuncular oldukça amatör,konu sürükleyici değil...duygusal sahnelerin bol olduğu filmde yönetmen seyirciyi asker konusmalarıyla en zayıf yerinden etkilemesini iyi bilmiş..seyretmeden önce beklentilerin çok fazlaydı ama aradığımı bulamadım dersem yeridir.genede türk sineması için önemli bir yeri olacaktır. puanım: 7/10
yaşananlar doğru vatani duygu yoğunluklu bir film ama ama ama basit ne olur biraz kaliteyi yükseltin nasılmı senaryoda kalite artsın askerler pusuya düşüyor kurtruluyor bu olaylardan sonra ilişkiler daha sıcak oluyor onları işle siyasi boyutları da kat senaryoya yerel halkın hangi durumda olduğunu da yansıt askere olan güveni yansıt terör örgütünün baskılarını sun yani tamam bir karakolda meydana gelen bir olaydan yola çıkmışsın ama bunlarıda kat 123 dakika yerine 223 dakika olsunbiz seyircileri senaryo açısından daha bir doyur