non-linear
16 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
filmi sanki açılımı destek için yapmışlar. bu kadar kahramanlık destanı yazılmış terörle mücadelede onlar dururken moral bozucu bir şekilde karakol baskınını konu ettikleri gibi teröristleri öven tskyı yeren bir takım mesajlarda var ama görebilenlere trene bakar gibi bakanlara değil.
ilk vizyona girdiğinde izlemiştim, dvdsini de çıkar çıkmaz aldım. filmi bireysel olarak değerlendiren, toplumsallıktan uzak olduğunu söyleyen kişilere filmdeki karakter isimlerini unutup, tüm askerlerin adı 'Mehmetçik' olarak tekrar izlesinler. başka ülkelerin tek bir askeri kurtarmak için bambaşka bir ülkede oranın sahibiymişçesine savaştıkları yurtdışı yapımlarını hayranlıkla izleyen kitlenin bu filmi sadece kendi topraklarında geçtiği ve gerçekçi olduğu için mi beğenmediklerini de merak etmiyor değilim!?
Güzel film gerçekten özellikle komutanın sobaya çakısıyla vuruşu ... keşke biraz bu kadar bireysel olmasaydı insan toplumsal bir sorunla ilgili olunca toplumsal işlenmesini istiyor ama yinede çok güzel 9/10
beğenmedim cidden kötü bi film nası bukdr puan almış anlamıyorum. 1/10 .böyle hassas bi film yapılıyosa,türk gecine askerine ilham verici,cesaret aşılayıcı msjlar içermeli..
saçma sapan film yapmaktansa böle filmler yapsak çok daha iyi yerlere gelecek türk sinemasısizi bilmem ama herşey çok güzeldi duygusallık,efektler (hem ses hem görüntü) diyaloglar vs. gerçekten türk sinemasının en gözde filmlerinden biri ben oskarımı verdim bu filme 10/10
fılm basladıgı zamnkı o komtanın konusması cok saglamdıı dedım saglam bı fılm gelıyo ama olmamıs ozellıkle komtanı cok acız gostermısler adam hıc bırsey yapmıyoo ama yınede ızlenmelı 10/6
Bence son zamanlarda yapılan en gerçekçi Türk filmlerinden biri.Eleştirenler daha ne bekliyordu anlamıyorum.Çekimlerin doğallığı, oyunculuklar, özellikle komutanın terörist kıza yaklaşımı vs. tüyler ürperticiydi.ağlattı mı evet ağlattı!Bi yığın askerin şehit olması da yönetmenin konuya sahici yaklaşımını göstermiş oldu.Türkiyede böyle ciddi işler daha çok yapılmalı.
Mutlaka her Türkün izleyip oradaki yaşamı görmesi gereken çok güzel psikolojik-dram tarzında bir film.. Gerçekleri anlatıyor ve çok anlamlı .Sonundaki çatışma sahnesi harikaydı , orda diiken diken oluyorsunuz ve sizi koltuğa bağlıanıyorsunuz adeta . .Müthiş bir heyecan veriyor insana . . Askerlerin yine son bölümde söledikleri şarkı . . .O kadar içtenlikle söylüyorlar ki en çok orada duygulandım diyebilirim . Filmde bazı kopukluklar olsada çok sürükleyici , heyecanlı , milli duygularımızı kapartan bir yapım . Türk sinemasının ihtiyacı vardı böyle bir film. Ben çok beğendim , mutlaka herkes izlemeli .
gayet güzel bir filmdi. o günün gerçeklerini oldukça iyi yansıtmış.ayrıca çatışma sahnesi çok gerçekçiydi. tüm ekibin eline sağlık güzel iş çıkarmışlar
film çok gerçekçiydi.ama filmin konusu askerlerden çok daha fazla yüzbaşını anlatıyor gibiydi.filmin konusu fena değildi ve güzel ilerliyordu ama sonu kötü bitti.yüzbaşı teröristi öldürmeliydi:( senaristlerin yaptığı filmin sonundaki o küçük hata maalesef filmin bütün sahnesini etkileyip kalitesini düşürmüş.sonuç olarak yazık olmuş.
çekim teknikleri, görüntü, oyunculuk ortalamanın üstünde memnun edici diyebilirim. filmin diğer bir yönüne gelince gerçekleri anlatan bir hikaye, filmin tek bir mekanda geçmesine rağmen sıkmadan ilerlemesi olumlu bir etki yaratıyor, hikayesi insanı derinden etkiliyor.
Oyunculuk, yönetmen, görsel ve ses efektleri herşeyi ile muhteşem bir film. Öyle mesajı da, bazı saçma film bozuntuları gibi(melek, güneş gibi) sonunda harflerle yazarak değil, film boyunca görüntüler ve seslerle içine işliyor insanın. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu vesileyle de tüm şehitlerimizi saygı ile anıyor ve acılı ailelerine ve tüm milletimize bir kez daha sabır diliyorum.