4,1
Yerçekimi hakkında görüşlerin ?
21 Ekim 2013 tarihinde eklendi
Alfonso Cuaron bir başka kaliteli işe imza atmış. Son dönemde vizyon takvimine her baktığında hayalkırıklığına uğrayan, sinemada izlemeye değecek çok sınırlı sayıda film olduğunu düşünen bir seyirciyseniz benim gibi, "Gravity" derdinize derman olabilir. Tabii tam da burada belirtmemiz gerekir filmi muhakkak 3D teknolojisi ile izlemek gerektiğini.
Daha önce de sayısız "uzay filmi" çekildi tabii ki. Ancak Cuaron aksiyonu önceden pek fazla uğraşılmamış bir alana çekerek, adeta koskoca uzayı bizlere bir "ıssız ada" olarak sunuyor, ve burada bireyin türlü zorluklarla mücadele ederek kurtulmaya çalışmasını işliyor. Sandra Bullock göze batmıyor ve rolüne yakışıyor, zaten çok büyük performanslar isteyen bir rol değil Ryan rolü, yalnızca bir iki kritik sahneden ondan oyunculuk yapması bekleniyor. Çünkü besbelli bu filmin asıl gücü atmosferi, kamerası, teknolojisi ve yaratıcılığı. Güzel ayrıntılar eşliğinde büyük aksiyon sahneleri mevcut. Clooney ile ilgili, daha doğrusu Kowalski ile ilgili beni hiç mi hiç memnun bırakmayan bir durum söz konusu gerçi filmde, anlam veremediğim ve sığ bulduğum, ancak yine de o da rolünü başarıyla kotarıyor tüm kariyerinde olduğu üzere. Çok büyük bir beğeni ve internet ortamında da yüksek puanlar ile karşılanan "Gravity" bazı özellikleri nedeniyle gerçekten uzun süre akıllarda kalacak. Ancak bir başyapıt mertebesine çok yakın da göremiyorum bir türlü nedense...
13 Aralık 2013 tarihinde eklendi
Bilimkurgu sevmeme rağmen gravity beni baştan sonra oturduğum yere çiviledi,baştan sona soluksuz izledim.Çekimler bu kadar mı gerçekçi olur,yönetmen bu kadar mı ustaca kamerayı kullanır ve tabiki sandra bullock'un sizi gerçekten uzayda mahsur kaldığına ikna eden içten oyunculuğu.3d izlemediğim için pişman olduğum ender filmlerin başında gelecek benim için gravity keşke tekrar vizyona falan girse de izleyebilsem..9/10
29 Haziran 2014 tarihinde eklendi
oscar almış bir filmin bu kadar kısa olması şaşırtsa da aldığı ödülleri sonuna dek haketmiş 8/10
1 Kasım 2013 tarihinde eklendi
Bilim kurgu filmlerini sevmeme rağmen bu filmi baştan sona soluksuz izledim. Bilim kurgu demek yanlış olur bu filme çünkü bu film astronogların yaşaması muhtemel şeyleri yansıtıyor. Elinde sınırlı oksijen ve uzaydasın. Yani bu sanki çocuk oyuncağı imiş gibi gelebilir ancak ne astronoglar bu yolda havada tuz buz oldular. Olası olabilecek herşey vardı filmde. Bu yüzden oyunculuk da kurgu da görsel şölen de bir harikaydı.
21 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Kesinlikle çok başarılı bir Bilim Kurgu. Uzay inanılmaz derecede güzel verilmiş. Sandra Bullock çok başarılı. Türe meraklı olsanızda olmasanızda izleyin derim.
23 Ocak 2014 tarihinde eklendi
bu tarz bilimkurgu severler için nimet denebilecek kadar kalitede nadir filmlerden biri diyebilirim bu tarz filmlerde en önemli kısım herşeyden önemlisi görsel sunum ve gerçekten film hakkını veriyor sanki filmin içinde gibi hissediyorsunuz bir an ne oluyor nerdeyime kadar geliyor tabiki ikinci önemli kısım oyunculuk tabiki ordada Sandra Bullock devreye giriyor ve yıllara meydan okur gibi oyunculuk dersi veriyor sanırım başka birine rol bu kadar oturmazdı gerçekten gerilimin ve merakın üst seviyelerde gezdiği sağlam bir yapım diyebilirim tek eleştirim filmin sonunun biraz daha devamı olabilirdi birazcık havada kaldı diyebilirim sonuç olarak şiddetle tavsiye ediyorum mutlaka izleyin farklı konusuyla ilginizi çekeceğinden emin olabilirsiniz iyi seyirler...
20 Aralık 2016 tarihinde eklendi
BİR BİLİMKURGU BAŞYAPITI 10/10 KUSURSUZ BİR SİNEMA DENEYİMİ
Yerçekimi (2013) Uydu kirliliğiyle dolu açık gökyüzü.. Her sene Oscar da en iyi filmler dalında aday olan filmlerin çoğunu izlemeye çalışırım.. Geçtiğimiz yıl en iyi film dalında aday olan filmler arasından Düzenbaz, Sınırsızlar Kulübü, Para Avcısı, Aşk, 12 Yıllık Esaret ve Yer çekimi filmlerini izledim.. En iyi filmi 12 yıllık esaret kazandı.. Yer çekimi ise en iyi yönetmen ödülünü kazanmıştı.. Alfonso Cuarón yönetmen ödülünü getiren filmin ayrıca senaryosunda da imzası bulunuyor.. Filmi bilimkurgu türünde oldukça başarılı bulmuştum izlerken sıkılanlara katılmıyorum onlar daha çok aksiyon ağırlıklı bilimkurgu filmi izlemeye devam etsinler.. Yaratılan atmosfere değinmek istiyorum çoğu uzay da geçen filmlerde bu uzaydaymışız hissini yakalayan bir film zor cıkar.. Herkes uzaya gitmek ister ama bu filmden sonra bu düşüncelerini tekrar gözden geçirecektir.. İnsanı bunaltan bir havası var.. Film 10 dalda oscara aday olup 7 tanesini kazanarak geçtiğimiz yıl oscara damgasını vurmuştu.. Filmin oyuncu kadrosu Sandra Bullock ve George Clooney oluşuyor.. En iyi kadın oyuncu dalında Sandra Bullock oscara aday olmuştur gerçekten filmin süresi bakımından daha da uzun olsaydı hiç sıkılmadan izlerdim diye düşünüyorum.. Filmde iki usta oyuncunun katkıları ortada filmi alıp götürmüşler.. Konusuna bakacak olursak İki astronot Dr. Ryan Stone ve Matt Kowalsky uzay görevine çıkmışlardır Dr. Ryan Stone ilk uzay görevidir.. Kovalsky ise artık emekliliğe hazırlanan astronottur.. İşler yolunda gitmez ve bir felaket patlat verir iki astronot uzayın derinliklerinde bir başlarına kalırlar.. Dünyaya dönebilmek için zorlu bir mücadele onları beklemektedir.. Filmin oldukça fazla ilgi görülüp izlenmesi beni gerçekten sasırttı tabi filmi begenmeyenler de oldu ama ben daha fazla olumsuz yorum alacağını düşünürken çoğunluk genelde filme tam not verdi.. Oksijen bitmeden dünyaya geri dönebilmek uzayın boşluğunda verilen mücadele insanı ister istemez geriyor gerilim bakımından çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim.. Yani bazı yorumlarımda yazmıstım uzaya fırlatılmaya hazır seyirci başlığını bu film içinde gecerli iki astronotun filmdeki yaşadıklarını o uzay atmosferini fazlasıyla yasayacaksınız.. Filmin İmdb puanı 8.0 olduğunu soylemekte fayda var benim gözümde daha fazlasını hak ediyor.. Bu filmi Nolanın Yıldızlararası filminden önce izlemiştim.. Yerçekimi filmi de belgesel tadında uzayı Yıldızlararası filmindeki gibi iliklerinize kadar hissedecek sonsuz sessiz ürkütücü uzay boslugunu yasayacaksınız.. Bilimkurgu severlerin kaçırmayacağı gerçeklikte bir deneyim yaşamak isteyenlere tavsiye eder iyi seyirler dilerim.. 8.7 Uzaydan nefret ediyorum.. (Ryan Stone)
son yorumlarım ise şöyle öncelikle uzayda geçen filmler arasında tartışmasız bir numaya girer Aslına bakarsanız ben de çoğu kişi gibi filme "İki kişilikli ya, kesin çok sıkıcı olur, paramı boşa vermeyeyim," deyip gitmeyecektim ama sonra buradaki yorumlarla birlikte yakın arkadaşlarımın da yorumları karşısında ne yapacağımı bilemedim ve bir koşu sinemaya gidip 3D olarak izledim, iyi ki de izlemişim diyorum valla. Filmde sadece iki kişi oynuyor veya tek bir yerde geçiyor diye gitmemezlik etmeyin, yaptığınız kesinlikle çok saçma bir davranış olur. Bu filmi sinemada 3D olarak izlememişseniz bin pişman olun derim. ÖZELLİKLE Görsel efektler, senaryo, 3D derinliği ve gerilim sahneleriyle birlikte film o kadar muazzamdı ki, bir ara kendimi filme bıraktım ve nefes almayı unuttum resmen. 3D olarak izleyince resmen Sandra Bullock ve George Clooney'nin yanındaymışsınız gibi oluyor. :) Bana göre, ne yapıp ne edin, kesinlikle bu filmi sinemada 3D olarak izleyin, yoksa çok şey kaçırmış olursunuz... 10/10 (3D'sine 1000000000/10)
15 Şubat 2014 tarihinde eklendi
Çok gerçekçi ve her detayın hakkını veren film olmuş. Takip ettiğim kadarıyla her detay düşünülmüş. Oksijenin azaldığı sahnelerde sanki oksijeni azalan benmişim gibi derin nefesler almaya başlıyordum. Her sahnede farklı bir gönderme farklı bir metafor vardı; fakat imdb puanını çok yüksek buldum. O kadar puanı hakedecek bir film de değil bana göre.
7 Eylül 2014 tarihinde eklendi
uzaydan denize olan bir seruven ve o rüya gerçekten güzeldi 10 üz. 7.1
10 Şubat 2014 tarihinde eklendi
2013 senesinin en iyi filmlerinden. Oscar adayı olması da bunun kanıtı. Tek mekan da geçen, kısıtlı sayıdaki oyuncular ile çekilen, sağlam senaryolu başarılı bir film. Tabi ki Sandra Bullock başarısı üst düzeyde.
13 Ekim 2013 tarihinde eklendi
Filme gittim. Müthiş bir filmdi! Gerçi pozitif ve negatif yanları da var. Mesela:
Negatif: Filmin bütün merak ettiğimiz sahneleri filmin başında kullanılması ve filmin atmosferinin aynı yerde geçmesi de biraz insanı bayabiliyor.
Pozitif: Gerçi filmin başında merak edilen sahneler kullandıktan sonra bile bir sürü aksiyon ve gerilim sahnesi var. Yani film sadece o sahnelerle kısıtlı olmaması iyi olmuş. Bu arada film aynı yerde geçse de bunu fazla takmıyoruz. Çünkü araya o görsel efektler ve aksiyon sahneleri giriyor. Yani bizi pek baymıyor. Bu arada oyuncuların özellikle Bullock'un performansını sevdim. Oyuncular öyle iyi oynamışlar ki yani film için çok uygun.
Sonuç olarak ben filmi (görsel efektleri, oyuncuların performanslarını, filmde geçen o aksiyon sahnelerini, 3D'sini ve başarılı gerilim sahneleri) sevdim. Bu filme mutlaka gitmenizi tavsiye ederim. Evde değil sinemada IMAX'de. Ama IMAX'e gidemezseniz de o zaman mutlaka 3D gidin. Hekese tavsiye ederim. Bu arada ben film için şöyle bir yorum düşündüm: 'Bu film durmayan bir aksiyon ve gerilim bombası! Yılın en iyi filmi! (Aslında daha vizyona bir sürü film girecek ama hiç birinin bu film kadar çarpıcı etkileyici olacağını zannetmiyorum.) 4.5/5
15 Ekim 2013 tarihinde eklendi
Uzun zamandır beklediğim bir filmdi Gravity ve fragmanlarından olsun,yönetmeninden olsun,aldığı yorumlar ile puanlarından olsun hayli beklentim vardı ve gittim sineamda IMAX 3D şeklinde izledim,peki beklentilerimi karşıladı mı? Maalesef tam olarak karşılamadı.Filmin bu kadar abartılmasının nedenini anlamış değilim yani tamam gerçekten başarılı ve iyi bir film fakat bir başyapıt demek çılgınlık olur.Sırf görüntüleri için başyapıt demek ise tamamen saçmalık olur çünkü filmin olay örgüsü ve senaryosu gerçekten sıradan fakat burda yönetmen ve görüntü yönetmeninin başarısı sayesinde film birkaç kademe atlayarak başarılı bir film olarak değerlendirilebilir.Şöyle ki şunu da söylemeliyim filmde yaratılan atmosfer fazlasıyla gerçekçi yani görüntüler ve gerçeklik hissi tamamen seyirciye başarılı bir şekilde aktarılmış.Ben filmi izlemeden önce filmin Sandra Bullock'un karakterinin uzay boşluğunda kaybolmasını anlatıyor zannetmiştim fakat öyle değil,sürekli Dünya'nın çevresinde kurtulma mücadelesi açılış sekansı gerçekten başarılı ayrıca çekimler de iyi zaman zaman sanki uzaydaymışsın hissi veriyor fakat Alfonso Cuaron'un Children Of Men filmindeki çekimleri bence daha etkileyiciydi ayrıca şunu da söylemeliyim ki bence Children Of Men daha iyi,Gravity baştan sona bir an bile sıkmıyor hatta izleyeni koltuğa çiviliyor bu yönden başarılı,bence eğer bu film Alfonso Cuaron filmi olmasaydı bu kadar başarılı görülmezdi ve başarılı da olamazdı soundtrackleri de bence yeterince kullanılamamış.Filmin 3D teknolojisine gelirsek çarpışma ve patlama sahneleri haricinde çok albenisi yok fakat çarpışma ve patlama sahnelerinde 3D gerçekten başarılı.Son olarak Gravity sinemada izlenmeli,neden mi? Çünkü izleyene uzaydaymış hissi veriyor ve genel olarak başarılı ve sinemada izlenmesi gereken bir film,fakat siz siz olun benim gibi beklentilerinizi fazla tutmayın.

7.5/10
13 Şubat 2019 tarihinde eklendi
Kim ne derse desin film mükemmeldi. Her anını kadınla birlikte aynı korku ve hislerle yaşatıyor bize. Gerim gerim gerildim. Kadının oksijeni azaldığında yavaş ve hafifçe nefes aldığımı farkettim :) filmi adeta yaşadım tek bi kişiyle anca bu kadar güzel bi film yapılırdı. Bunun yanı sıra Sandra Bullock'ın oyunculuğu her ne kadar iyiysede çoğu zaman bi gerizekalı gibi davrandı. spoiler:
Onun hatası George Clooney'in ölmesine sebep oldu. spoiler:
Oysaki onu filmde daha fazla görmek istemiştim.
12 Ekim 2013 tarihinde eklendi
2 kişilik bir film,tek mekan... ama gerçekten Sandra Bullock un yaşadıklarını yaşadım film boyunca,o nefessiz kaldıkça bende kaldım,o boğuldukça bende boğuldum... görsellik çok iyiydi ....çok basit bir film gibi dursada öyle değil... beğendim.
12 Kasım 2014 tarihinde eklendi
Tamamen şişirilmiş bir film. Hele ki bu filme verilen ödül diğer yapımlara hakaretten başka birşey değil.