BİR BİLİMKURGU BAŞYAPITI 10/10 KUSURSUZ BİR SİNEMA DENEYİMİ
Yerçekimi (2013) Uydu kirliliğiyle dolu açık gökyüzü.. Her sene Oscar da en iyi filmler dalında aday olan filmlerin çoğunu izlemeye çalışırım.. Geçtiğimiz yıl en iyi film dalında aday olan filmler arasından Düzenbaz, Sınırsızlar Kulübü, Para Avcısı, Aşk, 12 Yıllık Esaret ve Yer çekimi filmlerini izledim.. En iyi filmi 12 yıllık esaret kazandı.. Yer çekimi ise en iyi yönetmen ödülünü kazanmıştı.. Alfonso Cuarón yönetmen ödülünü getiren filmin ayrıca senaryosunda da imzası bulunuyor.. Filmi bilimkurgu türünde oldukça başarılı bulmuştum izlerken sıkılanlara katılmıyorum onlar daha çok aksiyon ağırlıklı bilimkurgu filmi izlemeye devam etsinler.. Yaratılan atmosfere değinmek istiyorum çoğu uzay da geçen filmlerde bu uzaydaymışız hissini yakalayan bir film zor cıkar.. Herkes uzaya gitmek ister ama bu filmden sonra bu düşüncelerini tekrar gözden geçirecektir.. İnsanı bunaltan bir havası var.. Film 10 dalda oscara aday olup 7 tanesini kazanarak geçtiğimiz yıl oscara damgasını vurmuştu.. Filmin oyuncu kadrosu Sandra Bullock ve George Clooney oluşuyor.. En iyi kadın oyuncu dalında Sandra Bullock oscara aday olmuştur gerçekten filmin süresi bakımından daha da uzun olsaydı hiç sıkılmadan izlerdim diye düşünüyorum.. Filmde iki usta oyuncunun katkıları ortada filmi alıp götürmüşler.. Konusuna bakacak olursak İki astronot Dr. Ryan Stone ve Matt Kowalsky uzay görevine çıkmışlardır Dr. Ryan Stone ilk uzay görevidir.. Kovalsky ise artık emekliliğe hazırlanan astronottur.. İşler yolunda gitmez ve bir felaket patlat verir iki astronot uzayın derinliklerinde bir başlarına kalırlar.. Dünyaya dönebilmek için zorlu bir mücadele onları beklemektedir.. Filmin oldukça fazla ilgi görülüp izlenmesi beni gerçekten sasırttı tabi filmi begenmeyenler de oldu ama ben daha fazla olumsuz yorum alacağını düşünürken çoğunluk genelde filme tam not verdi.. Oksijen bitmeden dünyaya geri dönebilmek uzayın boşluğunda verilen mücadele insanı ister istemez geriyor gerilim bakımından çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim.. Yani bazı yorumlarımda yazmıstım uzaya fırlatılmaya hazır seyirci başlığını bu film içinde gecerli iki astronotun filmdeki yaşadıklarını o uzay atmosferini fazlasıyla yasayacaksınız.. Filmin İmdb puanı 8.0 olduğunu soylemekte fayda var benim gözümde daha fazlasını hak ediyor.. Bu filmi Nolanın Yıldızlararası filminden önce izlemiştim.. Yerçekimi filmi de belgesel tadında uzayı Yıldızlararası filmindeki gibi iliklerinize kadar hissedecek sonsuz sessiz ürkütücü uzay boslugunu yasayacaksınız.. Bilimkurgu severlerin kaçırmayacağı gerçeklikte bir deneyim yaşamak isteyenlere tavsiye eder iyi seyirler dilerim.. 8.7 Uzaydan nefret ediyorum.. (Ryan Stone)
son yorumlarım ise şöyle öncelikle uzayda geçen filmler arasında tartışmasız bir numaya girer Aslına bakarsanız ben de çoğu kişi gibi filme "İki kişilikli ya, kesin çok sıkıcı olur, paramı boşa vermeyeyim," deyip gitmeyecektim ama sonra buradaki yorumlarla birlikte yakın arkadaşlarımın da yorumları karşısında ne yapacağımı bilemedim ve bir koşu sinemaya gidip 3D olarak izledim, iyi ki de izlemişim diyorum valla. Filmde sadece iki kişi oynuyor veya tek bir yerde geçiyor diye gitmemezlik etmeyin, yaptığınız kesinlikle çok saçma bir davranış olur. Bu filmi sinemada 3D olarak izlememişseniz bin pişman olun derim. ÖZELLİKLE Görsel efektler, senaryo, 3D derinliği ve gerilim sahneleriyle birlikte film o kadar muazzamdı ki, bir ara kendimi filme bıraktım ve nefes almayı unuttum resmen. 3D olarak izleyince resmen Sandra Bullock ve George Clooney'nin yanındaymışsınız gibi oluyor. :) Bana göre, ne yapıp ne edin, kesinlikle bu filmi sinemada 3D olarak izleyin, yoksa çok şey kaçırmış olursunuz... 10/10 (3D'sine 1000000000/10)