Bekledigim gibi degildi. Beklentisi görsel efekt olanlar gitsin izlesin ama cok fazla bir sey beklemesinler. Onca reklam yapildi sirf millet gidip izlesinde filmin masrafi ciksin diye. Oyuncularin performansina diyecek bir seyim yok ama konu vasatti!
Muhteşem bir görüntü şöleni olabilir, montajlanarak yapılmış olsa da tek perde çekimin benzersiz bir örneği olabilir, ancak bu kadar mantık hataları ve bu kadar saçma bir senaryoyla kendisini gerçekten zor izletti. İnterstellarla beraber adının anıldığına rastladığım için ve gerçekten çok övülüp beğenildiğini bildiğim için film hakkında çok heyecanlıydım lakin bu kadar saçma bir senaryoya sahip olabilirdi ancak. Hem kötü hem de korkunç durağan ilerleyen bir filmdi. Benden aldığı bir buçuk yıldızı ancak ve ancak ustaca görüntüleri karşılığında alıyor bunun dışında tamamen zaman kaybı.
Film bence harika bir film'di ama gerilim noktalarında zayıf kalınmıştır gerilim anlarında müziğin tonunu değiştirmeleri gerekiyordu daha etkili ola bilmesin için ölen kişinin yüzünün olmadığı an da ordakinin bir manken olduğunu gayet rahatlıkla görebilrsiniz.Filmi izlemenizi tavsiye ederim.Ama izlerken uzay terimleri hakkında birkaç kelime öğrenmenizi tavsiye ederim eğerki öğrenmeden filmi izlemeye çalışırsanız yine değişecek bişey olıyacak ama eğer ki öğrenip de izlerseniz filmi daha fazla anlarsınız ve olaylara daha hakim olursunuz.Mümkünse filmi izlerken elinizde kolon varsa onlarla izileyin çükün filim ses efeklerinde çok başarılı olun mamış oluna yerlerine kaçırmayın o yüzden kolonlarla izlemenizi tavsiye ederim yardımcı ola bilmişsem ne mutlu bana iyi seyirler.
Yılın en iyi filmlerinden biri olduğuna katılıyorum. İyi bir bilim-kurgu-gerilim. Sandra Bullock bu filmdeki performansıyla Oscara aday olursa şaşırmayacağım. Film en iyi görüntü oscarına da aday olabilir, kendinizi uzayda hissediyorsunuz izlerken. Sinemada 3D olarak izlenmeli, internette aynı lezzeti vermeyebilir.
2010 yılında Kör Nokta (The Blind Side) ile akademi ödülü almış olan Sandra Bullock o dönemde ödülü aldıktan sonra haketmediği düşünülmüş ve haksız bir değerlendirme olduğu kanısında çok kişi eleştiri yapmıştı. Fakat yıl 2013 ve "Gravity" ile zirve yapmış ve çoğu yazar ve eleştirmene göre mümkün mertebe oscara göz kırpmış durumda ki bana kalırsa da göstermiş olduğu muazzam performans ile yine bu başarıyı tekrarlayabilecektir. Filme gelince Alfonso Cuaron gibi kendine yer edinmiş bi yönetmenden beklenen bi sunum ve diğer filmlere göre basit gibi görünebilecek konuyu mükemmel vurgularla anlatmış ki filmin sonunu izlediğinizde hak vereceksiniz (filme neden "Yerçekimi" adı verildiği daha da iyi anlaşılıyor). Görsellik ise IMAX 3d ile buluşunca kendinizi uzayda gezintiye çıkmış gibi hissedeceksiniz. Puanlamada dediğim gibi "MUHTEŞEM" ...
Sadece bu filme yorum yapmak için bu siteye geldim genelde IMDB takip ediyorum. Her neyse film benim gibi 6 yaşından beri Astronot olmak isteyen biri için hoş sahneler ile dolu. Tabi ki görsel efekt, 3d emeklerini inkar edemem. Yeşil fonda çekilmiş bir film için çok başarılı (GreenScreen) Sandra iyi oynamış görsel efektler çok hoş ancak şöyle bir durum var. Bu filmi özlemeden önce benim gibi IMAX'da bir uzay ile ilgili belgesel izlediyseniz (IMAX Space Station gibi) Çok fazla şaşırma ve oha olma durumları olmuyor. Ancak çok az kişinin IMAX'da Uzay ile ilgili bir film/belgesel izlediğini varsayarsak yenilik getirdi diyebiliriz film için. Yönetmenin bir önceki filminden zaten görsel ve çekim tekniklerine olağandan fazla önem verdiği belli oluyor. (Children of Men) Steadicam ve Flycam ve Jimmy Jib çok fazla kullanılmıştı bu filmde de animasyonlar FlyCam(Uçan kamera ile izler gibi üretilmiş
Ancak maalesef filmin sonunu tahmin ettim mi ben o filme 8 üzeri puan veremiyorum IMDB'de. Açıkcası çok başarılı bir film görsel açıdan ancak sinematografik olarak senaryo çok fazla klişe ile dolu. Astronotun feda etmesi göze sokulan Amerikan bayrakları ve tek kişinin her işi yapması.
Üzülerek bildirmekteyim ki Astrofizik ve Kuantum fiziği ile ilgilenen biri olarak film mantık ve fizik kurallarının hataları ile dolu.
Buna ek olarak 2 kişi ile film çekmek biraz fazla riskli geldi bana. Marjinal olmak istemek güzel birşey ancak sinemanın da kuralları var.
Ancak görsel efektler başarılı ama benim gibi önce IMAX uzay deneyiminiz oldu mu bu pek fazla şaşırtmıyor insanı...
gravity sadece iki oyuncusu ile bizi sıkmadan nasıl olurda perdeye pür dikkat kesilmemizi sağlar.o sessiz sonsuz uzay boşluğunda bizi çeken şey aslında son derece doğal sunum ve oyunculuktu. gayet yalın ve insancıl bir anlatım bilimsel konulardan çok ölüm korkusu ilgi ç bullock un köpek gibi havladığı sahne tam bir patlama noktası tüylerimiz diken diken derece özgün ve farklı bir 3D olarak izlemek ayrı bir deneyim.
At the beginning of the film, after a few minutes of my continuous smiling, I realised that the film had blown my mind. A few minutes later, I had motion sickness. Wow!! A start-to-finish roller-coaster. Awesome!!
O kadar reklamı yapıldıki insan güzel bir film seyredeceğini sanıyor , baştan sona salak bir karının ciyaklamaları , sesi kısmak zorunda kaldım komşular bir vukuat var sanmasın diye. Saçma sapan gerzek bir film.
Ben hayatımda böyle bir film izlemedim. Şahane derece de gerçeklikten uzak bir senaryosuyla izlerken insanı kanser ediyor. Böyle bir senaryoyla çizgi film dahi yapılamaz. Yazımın devamı düşük derece spoiler içerebilir ama yine de okuyunuz çünkü boşuna izleyip de kanser olmanızı hiç mi hiç tavsiye etmiyorum. Öncelikle filmin konusu ya da anlatmaya çalıştığı şey ne yzaık ki 3. sınıf bile olmaya yaklaşamamış kadar kötü. Bu tr senaryolar sanırsam 1960'lı yıllarda prim yapıyordu. Film bildiğiniz bir dram filmini alıp uzaya uyarlanmış hali. Yani öyle sanıyorum ki senaristin ya da senaristlerin hiç birinin hatta onlarla birlikte yapımcının ve kurgulayıcının ve hatta yönetmenin uzayla pek bir ilgisi yok. Uzay istasyonu tasarımı izlediğim filmler arasında en berbat olanıydı. Gidip görmedim UUİ'yi, ancak bu betimlemede olmadığı çok net biliyorum. Bir astronotla hiç bir benzerliği olmayan astronot rolündeki oyuncular ve metinleri son derece gereksiz ve saçmaydı. Oyundaki kadın başrolümüzün aptallıklarına hayran kalmamak elde değil. Hiç bir hayal gücü böyle bir karakter yaratamazadı senaristi tebrik ediyorum. Herhangi bir engelin ve dış kuvvetin bulunmadığı uzayda yapacağınız herhangi bir hareket sizi çokca ivmelendirir. Senaristin bu düşünceyi bilmeyişi beni çok üzdü hatta mahvetti. Yine kamera birinci kişi durumundayken bir anda hızın artması ve bir anda azalması da kesinlikle gerçeklik dışı bir şeydi. Fazla uzatmak istemiyorum. İlk kez ilerleterek izlediğim bir film oldu. İyi ki sinemasına gidip para vermemişim. İnternet kotama yazık harcadığım zamana yazık. Asıl şaştığım nokta da filmin bu kadar sevilmesi. Ama zaten gerçek bilimkurgu severler film hakkında iyi bir şey söylemiyor. Filme bu şanını kazandıran kesinlikle uzay hakkında bir bilgi birikimine sahip olmayan yalnızca dram filmleri izleyen insanlar sanırım. Bu saçma film için bu kadar zaman harcadığım yeter iyi günler.
Bence harika bir filmdi. 👍 Ben bayıldım. Kötü yorum yazanların bence uzaya fazla merakı yok. Soluksuz ve sürükleyici. Gerçekten bilim kurgu seviyorsanız harika 👍. Ama filmin eksikleride var.
film mühteşem bir senaryo gerçekten güzel detaylara özen gösterilmiş dikkat edilmiştir insanın o durumda ki psikolojisini yansıtmıştır bence gayet güzel bu film mutlaka izlenmeli
varsa yoksa "oksijen" - yönetmen buna kafayı takmış olsa ki biraz daha zorlasaymış filmin belkemiğini bu oluşturacakmış. ayrıca george clooney ve sandra bullock : bu iki sevimsiz oyuncunun aynı yapımda yer alması için yönetmen çok mu düşündü acaba ? efektlere çok önem verilmiş anlıyoruz ama saçma sapan bir senaryo ile yazılmış bu 3 boyutlu film bazılarımızı hiç ama hiç etkilemedi.