4,1
Yerçekimi hakkında görüşlerin ?
23 Ocak 2014 tarihinde eklendi
bu tarz bilimkurgu severler için nimet denebilecek kadar kalitede nadir filmlerden biri diyebilirim bu tarz filmlerde en önemli kısım herşeyden önemlisi görsel sunum ve gerçekten film hakkını veriyor sanki filmin içinde gibi hissediyorsunuz bir an ne oluyor nerdeyime kadar geliyor tabiki ikinci önemli kısım oyunculuk tabiki ordada Sandra Bullock devreye giriyor ve yıllara meydan okur gibi oyunculuk dersi veriyor sanırım başka birine rol bu kadar oturmazdı gerçekten gerilimin ve merakın üst seviyelerde gezdiği sağlam bir yapım diyebilirim tek eleştirim filmin sonunun biraz daha devamı olabilirdi birazcık havada kaldı diyebilirim sonuç olarak şiddetle tavsiye ediyorum mutlaka izleyin farklı konusuyla ilginizi çekeceğinden emin olabilirsiniz iyi seyirler...
12 Ekim 2013 tarihinde eklendi
2 kişilik bir film,tek mekan... ama gerçekten Sandra Bullock un yaşadıklarını yaşadım film boyunca,o nefessiz kaldıkça bende kaldım,o boğuldukça bende boğuldum... görsellik çok iyiydi ....çok basit bir film gibi dursada öyle değil... beğendim.
23 Nisan 2018 tarihinde eklendi
Genel olarak güzel fakat Marslı ve Interstellar gibi etkileyici ve heyecanlı değil.Filmi izledikten sonra Dünyanın insanlar için bir nimet olduğunu anlıyosun ve şükrediyosun.
21 Ekim 2013 tarihinde eklendi
Alfonso Cuaron bir başka kaliteli işe imza atmış. Son dönemde vizyon takvimine her baktığında hayalkırıklığına uğrayan, sinemada izlemeye değecek çok sınırlı sayıda film olduğunu düşünen bir seyirciyseniz benim gibi, "Gravity" derdinize derman olabilir. Tabii tam da burada belirtmemiz gerekir filmi muhakkak 3D teknolojisi ile izlemek gerektiğini.
Daha önce de sayısız "uzay filmi" çekildi tabii ki. Ancak Cuaron aksiyonu önceden pek fazla uğraşılmamış bir alana çekerek, adeta koskoca uzayı bizlere bir "ıssız ada" olarak sunuyor, ve burada bireyin türlü zorluklarla mücadele ederek kurtulmaya çalışmasını işliyor. Sandra Bullock göze batmıyor ve rolüne yakışıyor, zaten çok büyük performanslar isteyen bir rol değil Ryan rolü, yalnızca bir iki kritik sahneden ondan oyunculuk yapması bekleniyor. Çünkü besbelli bu filmin asıl gücü atmosferi, kamerası, teknolojisi ve yaratıcılığı. Güzel ayrıntılar eşliğinde büyük aksiyon sahneleri mevcut. Clooney ile ilgili, daha doğrusu Kowalski ile ilgili beni hiç mi hiç memnun bırakmayan bir durum söz konusu gerçi filmde, anlam veremediğim ve sığ bulduğum, ancak yine de o da rolünü başarıyla kotarıyor tüm kariyerinde olduğu üzere. Çok büyük bir beğeni ve internet ortamında da yüksek puanlar ile karşılanan "Gravity" bazı özellikleri nedeniyle gerçekten uzun süre akıllarda kalacak. Ancak bir başyapıt mertebesine çok yakın da göremiyorum bir türlü nedense...
29 Haziran 2014 tarihinde eklendi
oscar almış bir filmin bu kadar kısa olması şaşırtsa da aldığı ödülleri sonuna dek haketmiş 8/10
13 Aralık 2013 tarihinde eklendi
Bilimkurgu sevmeme rağmen gravity beni baştan sonra oturduğum yere çiviledi,baştan sona soluksuz izledim.Çekimler bu kadar mı gerçekçi olur,yönetmen bu kadar mı ustaca kamerayı kullanır ve tabiki sandra bullock'un sizi gerçekten uzayda mahsur kaldığına ikna eden içten oyunculuğu.3d izlemediğim için pişman olduğum ender filmlerin başında gelecek benim için gravity keşke tekrar vizyona falan girse de izleyebilsem..9/10
1 Kasım 2013 tarihinde eklendi
Bilim kurgu filmlerini sevmeme rağmen bu filmi baştan sona soluksuz izledim. Bilim kurgu demek yanlış olur bu filme çünkü bu film astronogların yaşaması muhtemel şeyleri yansıtıyor. Elinde sınırlı oksijen ve uzaydasın. Yani bu sanki çocuk oyuncağı imiş gibi gelebilir ancak ne astronoglar bu yolda havada tuz buz oldular. Olası olabilecek herşey vardı filmde. Bu yüzden oyunculuk da kurgu da görsel şölen de bir harikaydı.
21 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Kesinlikle çok başarılı bir Bilim Kurgu. Uzay inanılmaz derecede güzel verilmiş. Sandra Bullock çok başarılı. Türe meraklı olsanızda olmasanızda izleyin derim.
10 Şubat 2014 tarihinde eklendi
2013 senesinin en iyi filmlerinden. Oscar adayı olması da bunun kanıtı. Tek mekan da geçen, kısıtlı sayıdaki oyuncular ile çekilen, sağlam senaryolu başarılı bir film. Tabi ki Sandra Bullock başarısı üst düzeyde.
16 Şubat 2014 tarihinde eklendi
uzayın sonsuz boşluğunda bir hayatta kalma mücadelesi seyredilmesi gereken bir film kaçırmayın.
21 Aralık 2021 tarihinde eklendi
Uzaya her zaman ilgi duymusumdur, bu nedendirki uzay temalı filmleri izlemeyi severim, helede bu tür kaliteli yapımlar olursa. Hayatımda izlediğim en iyi uzay temalı filmlerden biri diyebilirim. İzlerken kendimi kaptırdım adeta filmin içinde yer aldım, ve kadının o zor alanlarında duyduğu hissiyatı bir o kadar bende yaşadım. Gerçekten uzay korkunç bir yer, sonsuz bir karanlık ve hiçlik. Film beni baya etkiledi, filmin sonuda çok güzeldi. Ben bu filme bayıldım. Sakin kafayla odaklanarak ve tek başınıza izleyin, çok beğeneceksiniz.
16 Ekim 2013 tarihinde eklendi
Bu senenin en başarılı bilimkurgularından biri. Görsellik, ses ve ışık, kurgu sizi filme bağlıyor. 90 dakika boyunca gerilimi ayakta tutuyor. Kesinlikle sinemada izlenmesi gerekiyor!
13 Ekim 2013 tarihinde eklendi
Filme gittim. Müthiş bir filmdi! Gerçi pozitif ve negatif yanları da var. Mesela:
Negatif: Filmin bütün merak ettiğimiz sahneleri filmin başında kullanılması ve filmin atmosferinin aynı yerde geçmesi de biraz insanı bayabiliyor.
Pozitif: Gerçi filmin başında merak edilen sahneler kullandıktan sonra bile bir sürü aksiyon ve gerilim sahnesi var. Yani film sadece o sahnelerle kısıtlı olmaması iyi olmuş. Bu arada film aynı yerde geçse de bunu fazla takmıyoruz. Çünkü araya o görsel efektler ve aksiyon sahneleri giriyor. Yani bizi pek baymıyor. Bu arada oyuncuların özellikle Bullock'un performansını sevdim. Oyuncular öyle iyi oynamışlar ki yani film için çok uygun.
Sonuç olarak ben filmi (görsel efektleri, oyuncuların performanslarını, filmde geçen o aksiyon sahnelerini, 3D'sini ve başarılı gerilim sahneleri) sevdim. Bu filme mutlaka gitmenizi tavsiye ederim. Evde değil sinemada IMAX'de. Ama IMAX'e gidemezseniz de o zaman mutlaka 3D gidin. Hekese tavsiye ederim. Bu arada ben film için şöyle bir yorum düşündüm: 'Bu film durmayan bir aksiyon ve gerilim bombası! Yılın en iyi filmi! (Aslında daha vizyona bir sürü film girecek ama hiç birinin bu film kadar çarpıcı etkileyici olacağını zannetmiyorum.) 4.5/5
30 Nisan 2020 tarihinde eklendi
Bu film son zamanlarda pek izlemediğim bilim-kurgu türünün hakkını veren bir film. Love,Death and Robot un bir bölümünde kolunu momentum yaratmak için koparan ve onun sayesinde kurtulan bir antoloji bölümünde görmüştüm. Bunun bir buçuk saatlik versiyonu diyebiliriz. Olaylar çok uçlarda olsa da izlenmeye değer bir film. Rusların bir uyduyu patlatmasıyla zincirleme başlayan reaksiyonlar uzayda hubble teleskobuna yükseltme yapan bir takım astronot grubuna denk geliyor ve bir hayatta kalma mücadelesi başlıyor.

Önce panik yapıyor sonra sakinleşiyor olası senaryolar gözden geçiriliyor. En mantıklısı seçilip uygulamaya konuluyor mütevazı bir biçimde ekip arkadaşı onun için kendini feda ediyor. Yakıtı bitmiş,her seferinde kullanmayı beceremediği bir araca mecbur kalmışken tam pes etme zamanı gelmişken dünyada yaşaması için neredeyse hiçbir sebep yokken öldüğünde onun için dua edecek hiç kimse yokken ismi sadece haber bültenlerinde birkaç saatlik yer alacak ve ardından hiç olmamış olacakken yine devam ediyor. Ölmeyi kendini öldürmeyi deniyor ama çoğu insan gibi başaramıyor.

Bu genlerimize işlemiş bir şey sanırım PES ETMEME. Hiç bir sebep yokken bile bizi bir şey yapmaya zorlayan ve ilerlememizi sağlayan tek güvenilir yön göstergemiz.
28 Şubat 2015 tarihinde eklendi
Dürüst olmam gerekirse filmi bu kadar çok beğeneceğimi ummamıştım. Film daha çok Oscar'da kamera arkası unsurlarına göre ödül aldı ve de hakketti de. Fakat bir ''Çırpınış'' bu kadar iyi hissetirilebilir izleyiciye.. Sonuç olarak etkilendim bayan Bullock'u göstermiş olduğu oyunculuktan dolayı tebrik ederim :)