4,2
Avatar: Suyun Yolu hakkında görüşlerin ?
21 Aralık 2022 tarihinde eklendi
Filmi bugün Nişanlımla birlikte izleme şansım oldu. Avatarı ilk izlediğimde nedense çokta etkisinde kalmamıştım. bu filme de gittiğimde ilk filmi unutmuştum bile. Avatar 2 yi izleyince Avatar evreni ilgimi çekmeyi başardı. üçüncü filmi beklemiyorum desem yalan olur. Üçüncü Filmde fantastik ögelerden çok bilim kurgu yönünün ağır basması filmi daha anlamlı kılacağını düşünüyorum. Umarım üçüncü filmde yönetmen bu konuya önem verir. Onun dışında Film son zamanlarda izlediğim en naif en ahlaklı yapım diyebilirim. Ailecek gönül rahatlığıyla gidip izleyebilirsiniz. Günümüz yapımları gibi saçma sapan cinsel içerikli konuşmalardan, hareketlerden ibaret değildi. Filmde iki önemli mesaj vardı bunlardan biri aile diğeri küresel iklim değişikliği yani Doğa. Hep doğaya hemde aile yaşantısına karşı çokça mesaj çokça replik barındıran anlamlı bir filmdi. (Aile olmak hem en büyük zaafımız hemde en büyük gücümüz.) Üç saat olmasına rağmen hiçbir sıkılmadım. Aksiyon ve Trajediyi harmanlayıp izleyiciye çok iyi aktarıldığını düşünüyorum. Görsel efekt çekim teknikleri karakterler ve mekanlar harikulade diyebilirim. Tek kusur gördüğüm şey keşke iyi ve kötünün savaşını sadece bir aile sorununa indirgemeyip bu sorunu gezegenin tüm sorunu olarak göstermesi daha ihtişamlı olabilirdi. Sonuçta düşmanlar gezegene sadece Jake için gelmiyordu gezegeni tümüyle işgal edip, sömürmek için geliyordu. Ayrıca çocuk karakterler filmin yarısından sonra biraz fazla filme dahil olmaya başladı, bu bazı seyircileri sıkmış olabilir. Neyse sonuçta James Cameron müthiş bir evren oluşturmuş, izlemeye değer.
1 Nisan 2023 tarihinde eklendi
Görsellik beklenildiği üzere oldukça iyiydi. İlk filmin teknolojik imkanlarıyla karşılaştırılamaz bir dönemde olmamızın da bunda etkisi var. Senaryo güzeldi fakat klişeler filmin her yerindeydi. Sahneler ve nostalji için izlenebilecek oldukça iyi bir film.
29 Mayıs 2024 tarihinde eklendi
Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. Hikaye belki başka bir galakside ve dünyadan çok uzakta geçiyor olsa da Aslında insanın doğayı nasıl katlettiği ve ilkel denilen insanların ise nasıl savunduğunu anlatan büyük bir baş yapıt. Bence Star Wars serisinden de daha anlamlı ve güçlü bir senaryosu var. Gerçekten etkileyici aile olmanın ve salt yalın sevginin her şeyin bir bütün olduğu gerçeğini çok sade bir şekilde anlatmış. Güzeldi uzun zamandan beri izlemekten zevk aldığım sayılı filmler arasında diyebilirim.
5 Ocak 2023 tarihinde eklendi
Ilk 2 saati gereksiz uzatmislar baya sıkıcıydı ama son 1.bucuk saati olağanüstüydü. Cok aksiyon doluydu.Yerimizde kıpırdamadan izledik.Ayni zamanda cokta duygusaldi.Son 1 bucuk saat icin bile gidilir bu filme.Salondan ciktiginizda pisman olmayacaksiniz.
21 Ocak 2023 tarihinde eklendi
İlk avatar filminden uzun süre sonra çıkması çok fazla bekleyiş içine soktu. Filme hiç uzun süre film izlemeyen bir arkadaşı götürdüm bayıldı. bilim kurgudan ziyada dram ağırlıklıydı avatar evreninin daha da büyüdüğünü görmek heyecanlandırdı. tek isteğim Transformers
filmindeki gibi kral artur ve yuvarlak masa şövalyesi gibi değişik detaylar eklemesin. devam filmi bir lotr yada hp kadar heyecanlandırır umarım ,3d efektleri gayet güzeldi .bir kaça pürüz dışında izlemenizi tavsiye ederim
8 Ocak 2023 tarihinde eklendi
İlk filmin heyecanıyla gittim.Çok güzel ve sürükleyici.Yalnız çok uzundu.Bir sinema filmi 2 saatten fazla olmamalı bence.Son yarım saat için bile izlenir.
23 Aralık 2022 tarihinde eklendi
James Cameron der dururum Bu adam Boş duvarı çekse film yapsa gider seyrederim. Avatar Suyun Yolu Muhteşem görsel şov ve geliştirilmiş cgi efektleri gerçeklik algısı 3D Harika bir biçimde işlenmiş,
Öncelikle bu filmi kesinlikle İMAX VEYA SCREEN X3D sinemalarında izlemelisiniz çünkü filmin yapısı ona göre 3 saat lik sürede film hiç kopmuyor sürekli bir action var Jake Sully ve Neytri aile olmuşlar ve farklı bir evrende yeni navi türleriyle Pandora'nın müthiş okyanusu ve harika yeni canlı türlerine ve görsel şölene eşlik edeceksiniz. Filmin Ana teması doğayı Evrenin var oluşundaki enerjiyi ve hayat formlarını aileyi SEVGİYİ ve korumayı çok iyi işlemiş, Tabi senaryo daha da farklı geliştirilebilirdi ama bu devam filminin de geleceği anlamına geliyor. spoiler vermeden söyleyeyim bu tarz fantastik ve bilim kurgu yapıtlarını seviyorsanız gidin rahat kıyafetlerle oturun ve bambaşka hayal dünyasına dalın, Filmden çıkınca da İnsan ırkının hırsının bu evrende nasıl kötü bir tür olduğumuzu bir kez daha düşünün ve sorgulayın."Her hayat ve enerji geçici verilmiş bir armağındır. zamanı geldiğinde geri vermek gerekir" Teşekkürler James CAMERON iyi seyiler
18 Aralık 2022 tarihinde eklendi
İlk film kadar olmasa da muhteşem..Ama kesinlikle Imax izleyin..görsel efektleri yaşayın biraz süre uzun
16 Aralık 2022 tarihinde eklendi
Muhteşem efektler , harika sahneler, inanılmaz bir hayal gücü. Avatar kalitesi değişmemiş . Sadece biraz fazla uzun.
18 Aralık 2022 tarihinde eklendi
Film gerçekten mükemmeldi. Görsel efektlerine hayran kaldım. Fakat senaryo biraz daha iyi olabilirdi.
16 Aralık 2022 tarihinde eklendi
Görsel bir şölen. Jake'in suyun altında Miles'ın boğazını sıkarak neredeyse öldürmesi ise Cameron'a yakışmamış.